nie wiem już tyle się nakombinowałem próbując ze sterownikami innymi firmware etc że chyba oddam to do naprawy. a poprawić transfery chciałem bo widze że tutaj raczej nikt nie narzeka na ten modem i ma transfery super. mam na stanie jeszcze b525 który ma 20mb/s transferu na tej samej karcie więc szukalem czegoś co może poprawić działanie e3372.. teraz najchętniej bym wrócił do tego co było czyli softu od t-mobile gdzie klikałem połącz i łączyło. a wyglądało to tak

nie wiem może ja jakiś profil powinienem stworzyć w mobile partnerze, kompletnie zgłupiałem ale to nie wyjaśnia czemu nie moge sie cofnąć do firmware przejściowego (brak portów) ani czemu to które zainstalowalem nie odpala instalatora po ikonce sie sugerując mobile partnera...
szukając dalej od razu dam log a DC unlockera
Kod: Zaznacz cały
selection :
manufacturer - Huawei modems
model - Auto detect (recommended)
Found Applications port COM4
Found modem : E3372
Model : Huawei E3372h
IMEI : 861821036634548
Serial NR. : G4P7S16C02000966
Firmware : 21.315.01.00.143
Compile date / time : Feb 1 2016 11:44:56
Hardware ver. : CL2E3372HM
Dashboard version : WEBUI_17.100.06.00.03_Hilink_V7R2_9x25_CPIO
SIM Lock status : unlocked
Wrong codes entered : 0 (unlock attempts left : 10)
===================================================================
coś poczytałem żeby odpalić balong sw gateway i wpisac litere modemu w moim przypadku F, no więc wpisałem F:
no i jakoś udało mi się powrócić do "przejściowego" firmware. z tym że tak jakby modemu nie widać nigdzie w komputerze, dc unlocker także go nie widzi, jednka co ciekawe w menadżerze urządzeń jest widoczny jako huawei mobile connect 3g modem #2. diodaświeci na zielono 2x co 3sec. teraz niech ktoś mnie pokieruje co zrobić, zainstalowac etc żeby to działało. może być z programem, może bez jeśli mi ktoś wyjasni jak to obsłużyć bez. ważne żeby działało

a ja zamiast kombinować z firmware dla polepszenia transferu może kupie jakąś antenę bo to kpina że na b525 jest 20mb a na tym miałem jedynie 1-2mb...