Zaczyna się imprezaDrawiec23 pisze:Mnie od środy internet zwolnił 7-krotnie. Bez względu na porę dnia czy nocy nie przekracza 4 mb. Ping też delikatnie się podniósł. Lte 800 - 95 dbm

Moderator: Moderatorzy
Zaczyna się imprezaDrawiec23 pisze:Mnie od środy internet zwolnił 7-krotnie. Bez względu na porę dnia czy nocy nie przekracza 4 mb. Ping też delikatnie się podniósł. Lte 800 - 95 dbm
Masz tutaj speedtesty o roznych porach z ostatnich dnimagiclte pisze:Drodzy czytelnicy. Możecie mi napisac swoje wyniki w ciągu dnia i wieczorem? Chciałbym wiedzieć jaka jest różnica prędkości ze względu na to ze znajduje się kawałek od nadjanika i rożnice sa olbrzymie. w ciągu dnia około 100 Mb/s.20 ms. Wieczorem około 15 Mb/s 205ms. Proszę djacie znać jak to u Was wygląda i jak daleko jesteście od BTSa. Pozdrawiam . Moje testy na Orange i T-mobile.
Ale to oferta internetu domowego czy inna? I jakie pasma agregujesz i ile do nadajnika? Z góry dzięki za info
Play ma słabą ofertę jeśli masz dobry zasięg T-Mobile to obecnie nic lepszego nie znajdziesz. Pozowolenia mogą być ale nie musi nic być z nich. Zapytaj w BOK czy planują rozbudowę sieciMKwiatusz3K pisze:Pasmo tylko 1800 mamtez orange i jest podobnie
Sa pozwolenia na 800 i 2600 tylko ze one sa od pol roku i nadal nic nie ma lte+
wiec licze ze bedzie lepiej. mi by wystarczylo stabilne min 20mb wieczorami bez tego limitu
kusi mnie tez play bo mam za oknem adajniki na speedtestach osiagam pow 120mb ale te 100gb limitu do zrobienia w 2 tygodnie
pewnie ludzie w Twojej okolicy też odnaleźli LTE bez limitu z T-Mobile... pewnie z dnia na dzień więcej odbiorników...ehhhharek0092 pisze:Dzisiaj t-mobile wrócił skąd przyjechał. (oferta no limit 60mb/s)
Moja przygoda w skrócie :
BTS oddalony o 2km bez drzew, kilka domów, tylko 800mhz.
Przez pierwszy tydzień po 25/20 Mb/s ping: 30-40ms, wieczorami spadki do 15/10 Mb/s ping: 80-120ms.
W drugim i trzecim tygodniu nie było już tak kolorowo ponieważ prędkości spadły o jakieś 20% a ping znacznie skoczył ale jeszcze było i tak całkiem spoko. Ale w 4 tyg. to zaczęła się zabawa, prędkości albo były na poziomie połowy tego co na początku albo były normalne ale żadne strony nie chciały sie załadować. A pingi co chwilę skakały nawet do 300 ms na polskich serwerach. Wolałem na razie odpuścić tą ofertę bo najzwyczajniej w świecie BTS-y zapychają się w niewyobrażalnie szybkim tempie, więc boję się pomyśleć jak ten internet zacznie działać za jakieś 3-4 miesiące. Myślę że można będzie o nim pomyśleć jeśli za jakieś pół roku będzie on nadal dobrze działał.
T-mobile domowy 60mb, do nadajnika mam ok. 900m. Po drodze domki jednorodzinne, antena na balkonie 1 piętra ( nie mam widoczności masztu, celuję w przerwę pomiędzy budynkami po drugiej stronie ulicy ), agreguję LTE 800 + 1800.Ale to oferta internetu domowego czy inna? I jakie pasma agregujesz i ile do nadajnika? Z góry dzięki za info
To jest Warka? Dobrze znalazłem?MKwiatusz3K pisze:A co powiecie o tych parametrach?
Niepokoi mnie ten sinr reszta jest chyba ok a prędkości niskie.
Za blisko nadajnika?
Z tego co tutaj czytałem niski SINR oraz wyższa prędkość wysyłania od pobierania świadczy o obciążeniu sektora BTS-a. Zwłaszcza zgadzałoby się to na screenach z soboty i niedzieli.MKwiatusz3K pisze:A co powiecie o tych parametrach?
Za blisko nadajnika?
piotrzet pisze:To jest Warka? Dobrze znalazłem?MKwiatusz3K pisze:A co powiecie o tych parametrach?
Za blisko nadajnika?Z tego co widzę nadajnik wspólny N! podaj jak daleko jesteś od niego