Święta prawda.krystianb pisze:Kiedyś to lepsze produkowali, z resztą luty z ołowiem też były lepsze.
Karta 2GB widziana jako 1GB.
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Karta 2GB widziana jako 1GB.
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Mam taki który też kiedyś kupiłem na Allegro All w jednym. Ten sprawuje się dobrze bez zastrzeżeń. Jedno ma . Nie widzi 2 GB karty. W poprzedniej Maxdacie nie było tego problemu bo miała czytnik.
Do PC chyba będzie lepszy taki na stale? Nie zamierzam tego nosić.
Do PC chyba będzie lepszy taki na stale? Nie zamierzam tego nosić.
- Jaco
Wyjaśniła się sprawa z czytnikiem. Piszę o tym co kupiłem kiedyś o którym pisałem w poprzednim poście i niby że nie widzi karty 2GB. Widzi i to doskonale.
Jak to mówią , najciemniej pod latarnią. Mam w domu PC z XP i tak dla sprawdzenia podłączyłem go tam wkładając kartę 2GB. Normalnie byłem w
kiedy zobaczyłem okno z zawartością. Klikam na właściwości i jest 1,88 GB.
Czytnik działa bez zarzutu na Windows XP. Na Windows 7 i Vista potrzebuje chyba innych sterowników aby działał w pełni. Muszę poszukać chodź zapewne wiele nie znajdę.
Jak to mówią , najciemniej pod latarnią. Mam w domu PC z XP i tak dla sprawdzenia podłączyłem go tam wkładając kartę 2GB. Normalnie byłem w

Czytnik działa bez zarzutu na Windows XP. Na Windows 7 i Vista potrzebuje chyba innych sterowników aby działał w pełni. Muszę poszukać chodź zapewne wiele nie znajdę.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Same się zainstalowały po podłączeniu, czy instalowałeś te od xp (tak można, zwykle powinny działać).Jaco pisze:Na Windows 7 i Vista potrzebuje chyba innych sterowników aby działał w pełni.
Zawsze możesz spróbować drugiej opcji.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jaco
Same się instalowały.krystianb pisze: Same się zainstalowały po podłączeniu, czy instalowałeś te od xp (tak można, zwykle powinny działać).
Zawsze możesz spróbować drugiej opcji.
Oczywiście nie widzi karty 2GB tylko 1GB. Na Windows XP działa bez problemów.
Na Vista czy Win7 pokazuje się to jako :