[problem] Limit przesłanych danych Orange Freedom Pro a
Moderator: Moderatorzy
Re: [problem] Limit przesłanych danych Orange Freedom Pro a
ok' jak będę opłacał po 20tym to im powiem że rezygnuję
Dzięki!

- kwj
- Użytkownik forum
Wczoraj rano dopiero dopatrzyłem się, że mam w ofercie SG. Czytając m. in. ten wątek
.
Włączyłem SG wczoraj ok. 7.00 właściwie celem sprawdzenia Waszych problemów. Nastawiłem zasysanie na dzisiejszą noc na ok. 00.30 bez restartów modemu itp. Zassałem ok 850-900 MB. Nad ranem wyszedłem z sieci. Zrobił się update na wykazie limitu i stwierdzam, że nie pobrało mi nic z limitu. Oczywiście wieczorem sprawdziłem ile mi zostało i ile mam na chwilę obecną. No i usługa SG działa bez problemów, restartów, wylogowań z sieci po północy. Przyjmuję, że SG działa w godzinach 00.00-06.00. Są dwie różne informacje na orange.pl.

Włączyłem SG wczoraj ok. 7.00 właściwie celem sprawdzenia Waszych problemów. Nastawiłem zasysanie na dzisiejszą noc na ok. 00.30 bez restartów modemu itp. Zassałem ok 850-900 MB. Nad ranem wyszedłem z sieci. Zrobił się update na wykazie limitu i stwierdzam, że nie pobrało mi nic z limitu. Oczywiście wieczorem sprawdziłem ile mi zostało i ile mam na chwilę obecną. No i usługa SG działa bez problemów, restartów, wylogowań z sieci po północy. Przyjmuję, że SG działa w godzinach 00.00-06.00. Są dwie różne informacje na orange.pl.

-
- Użytkownik forum
rozumiem, ze usluga <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest w 100% darmowa, tak?
jak z restartowaniem modemu? trzeba to w koncu robic, czy nie?
Jeszcze przez miesiąc jak masz OFpro 3GB potem chyba 19zł/miesięczniekoziakaka pisze:rozumiem, ze usluga »»na razie«« jest w 100% darmowa, tak?

-
- Użytkownik forum
mam 10gb, wiec do stycznia.
a jak z predkoscia? nie zostaje ograniczona?
a jak z predkoscia? nie zostaje ograniczona?
jak nie jesteś na limicie to niekoziakaka pisze:a jak z predkoscia? nie zostaje ograniczona?

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jest to jasno napisane regulaminie - jeżeli jesteś przed limitem to w czasie SG masz full prędkość, jak po to SG nic nie dają tak na prawdę bo i tak leci z prędkością polimitową.
- kwj
- Użytkownik forum
Spójrz na mój opis testu SG powyżej, napisałem że u mnie działa bez restartów, wylogowań itp.koziakaka pisze:jak z restartowaniem modemu? trzeba to w koncu robic, czy nie?
-
- Użytkownik forum
czytalem, dlatego zapytalem, czy tak jest u wszystkich czy masz/miales jednorazowo szczescie. ja dopiero kolo 1 przypomnialem sobie i zrobilem restart na wszelki wypadek, obawiam sie, ze tak bedzie codzien
- kwj
- Użytkownik forum
Przez kilka dni (nocy
) jest bez żadnych problemów, restartów itp.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Tylko później się nie dziwcie, jak złapie Was lejek. Czy to na prawdę tak trudno zrobić ten restart ? Stracicie zaledwie 2-3 minuty, a jesteście bezpieczni. Widać przecież, że system jest niedopracowany i raz może się uda, a drugi nie... Tylko później żebyście nie byli rozczarowani 

Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Użytkownik forum
jak cos to mozna potem reklamowac, poprosic o billing jakis i zobacza, ze w nocy szly dane 
ale oczywiscie latwiej resetnac

ale oczywiscie latwiej resetnac
-
- Mistrz bezprzewodowy
jak cos to mozna potem reklamowac, poprosic o billing jakis i zobacza, ze w nocy szly dane
Ale czy przypadkiem w regulaminie nie jest napisane, że usługa wymaga restartu routera? W każdym razie podobno w BOK tak mówią, także reklamacja nie zawsze może zostać uznana.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Stały użytkownik forum
Od tygodnia korzystam ze SG bez żadnych restartów routera i wszystko jest ok
każdej nocy pobieram spore ilości danych i nic się nie dzieje:)