Play Unlimited dla Firm

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

mazut
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Play Unlimited dla Firm

Post autor: mazut »

kamil.szymczak, zalezy od obciazenia sieci, u mnie np brak roznic predkosci lte w swieta czy w normalnym dniu, trzyma okolice 55-60 a normalnie dochodzi pod 67

lejka mimo przekroczenia "100GB" nigdy nie mialem, mowimy tu o okolicach 200GB na okres rozliczeniowy
kamil.szymczak

Post autor: kamil.szymczak »

Czyli mimo iż w regulaminie napisane jest 100GB po tej ilości nie ma lejka tylko dopiero po 200GB?
mazut

Ja nie mialem nigdy lejka na tej sim, tak jak i na RBM 1 edycji, transfery w okresie rozliczeniowym na rbm byly w okolicach 250-290GB, wiecej miesiecznie nie zuzywam GB
Ostatnio zmieniony 2014-12-28, 11:12 przez mazut, łącznie zmieniany 1 raz.
mateush`
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mateush` »

No kupiłem router huawei b593s-22 i neta dla firmy. Testuje to LTE i coś czarno to widzę :cry: .

Obrazek

Status funkcji bezprzewodowej
1 PLMN: 26006
2 Stan usługi: Prawidłowa usługa
3 RSSI: -75
4 RSRP (dBm): -104
5 RSRQ (dB): -12
6 Roaming: Nie

Mam 2-3 kreski skacze cały czas. Dziwne że up większy niż dl.

Może trzeba coś jeszcze ustawić ?
kamil.szymczak

Post autor: kamil.szymczak »

Mi w nocy dochodzi do 60 DL ale mam ok 60 -dBm
mazut

mateush` pisze:
Może trzeba coś jeszcze ustawić ?
Trzeba.. zew. antene do tego zapodac :)
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

mateush` pisze:No kupiłem router huawei b593s-22 i neta dla firmy. Testuje to LTE i coś czarno to widzę .
No wygląda to kiepskawo, ale sygnał faktycznie mizerny i bez anteny nic nie zdziałasz, co do speedtestów to nie należy się nimi do końca sugerować, bo w godzinach zwłaszcza wieczornych nawet 4-5krotnie zaniżają wyniki(zamiast 50Mb/s pokazują mi nawet 10Mb/s) i żeby potwierdzić wynik speed testu warto skorzystać z tej strony:

ftp.atman.pl
Zwłaszcza te serwery ftp atman są bardzo dobre i wiarygodnie oddają właściwe prędkości.
mateush`

Post autor: mateush` »

No już zamówiłem antenę od cybertecha dual 10 dbi. Jak router poza okno wystawiłem to wyniki od razu lepsze. Zobaczymy.
notsure
Użytkownik forum

Post autor: notsure »

Ostatnio przedłużyłem umowę na czas nieokreślony plus 6 miesięcy "no limit" w LTE i abonament 9,99 zł brutto :)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Pytanie podstawowe, kiedy to "ostatnio" było dokładniej i czy była to taryfa na firmę czy osobę prywatną ??

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
notsure
Użytkownik forum

Post autor: notsure »

Zeszły piątek, na firmę.
Duris
Użytkownik forum

Post autor: Duris »

Panowie, kończy mi się 30 września umowa 6 miesięczna "FORMUŁA PLAY Unlimited dla Firm" z tym darmowym LTE, pierwotnie była po 12.29 PLN brutto, później przedłużona w marcu na kolejne 6 miesięcy w tej samej cenie, ale w wyniku uznanej reklamacji abo wynosi 1 PLN brutto.Przedłużał ktoś ostatnio taką umowę ? Bo szczerze to wypadłem z tematu, ostatnio zacząłem śledzić tematykę ponownie, ale po zmianach w ofercie netu w Play ciężko się połapać. Pewno już tak dobrze w Play nie ma i za 12.29 PLN nie idzie już wyrwać umowy 6 miesięcznej z LTE. Jak ktoś ostatnio przedłużał taką umowę i dostał 6 miesięcy to niech da info na co wyrwał. W Play24 w opcjach mam, że można dobrać opcję "Nielimitowany Internet LTE dla Firm" za 18.45 PLN brutto. Tragedii więc nie ma. Więc golasa za ile można dostać ? (karta 24h w routerze, nie potrzebuję ani 1 darmowej minuty ani 1 smsa w pakiecie).
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Teraz nie wiele można ugrać. Nie dają takiej oferty. Wypowiedzenie złożone, 30 dni negocjacji i karta już na pre-paidzie. Po czym migracja na fakt mobile a na koniec RBM na kartę z RWK. I to najlepsze póki co rozwiązanie. Doładowane za 30 zł na rok a koszt 3-5 zł/m-c za Darmowy LTE bez limitu( koszty najtańszego pakietu internetowego). Drugie wyjście to po 6 m-cach przejście na czas nieokreślony i to LTE za 15 zł netto. Ale zwróć uwagę czy nie trzeba płacić 20 zł za pakiet 2GB. Posiadanie jakiegokolwiek pakietu internetowego jest bowiem warunkiem działania tego LTE bez limitu. Tu masz regulamin pierwotny tej oferty http://www.play.pl/resources/pdf/2014/R ... 102014.pdf Zwróć uwagę na punkty II 4.1 i 4.14
Duris
Użytkownik forum

Post autor: Duris »

RBM jest OK, bo sam korzystam na innej SIM nawet bez myku typu FM->RBM. 50 PLN na 3 miechy jest uczciwe tym bardziej, że środki SIM i tak zostają do wykorzystania :P Ale nie znamy dnia ani godziny kiedy nastąpi koniec. Przypuszczam, że wcześniej niż później. Pozostanie na czas nieokreślony w przypadku mojej umowy odpada, bo w umowie mam coś takiego, że od 7 miesiąca (a więc już po umowie terminowej) koszt skacze do ... 36,89 PLN (minus e-faktura). Z umowy wynika, że w moim przypadku ten pakiet 2GB jest zawarty w cenie abo. Dziwne też, że nie dzwonią z ŻADNĄ ofertą.
matek451
Guru bezprzewodowy

Czasy gdy Play dzwonił do klientów minęły. Teraz nawet po złożeniu wypowiedzenia trzeba żebrać o kontakt z GU Play. To już inny operator, inny poziom obsługi klienta. Sam mam jeszcze podobną ofertę dla indywidualnych, przedłużana na dobrych warunkach 2 razy. złożę wypowiedzenie ale na wiele nie liczę.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Dobrze że mam na czarną godzinę umowę za 9.99 i opcję LTE za20 zł.

@matek, umowa z taryfą firmową za12,29 po poprzednich 6 misiącach nie przejdzie i LTE za 15 zł

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
mazut

matek451 pisze:Czasy gdy Play dzwonił do klientów minęły. Teraz nawet po złożeniu wypowiedzenia trzeba żebrać o kontakt z GU Play. To już inny operator, inny poziom obsługi klienta.
E tam, dzwonia. Do mnie dzownili 3dni po rejestracji wypowiedzenia, 9,99 netto - 6mcy umowa - lte 10gb pakiet, potem były ataki sms, ale ze nie zalezy mi na aneksie to czekam moze z szuflady wyjma to co mialem do tej pory :)
matek451
Guru bezprzewodowy

Do mnie nie raczyli się odezwać, pod koniec wypowiedzenia i złożeniu formularza o kontakt w końcu się odezwali. Z mojej strony propozycja to co dotychczas czyli za 10 zł netto, bez limitu Play i stacjonarne oraz 2GB + LTE no limit na 6 m-cy. W odpowiedzi propozycje jak ze strony Play więc nie było o czym dyskutować i karta przeszła na pre-paid a ostatecznie na RBM na kartę. Parcia oczywiście nie było. Nie martwię się o przyszłość. BTS-y wszystkich pod nosem , wybór jest . TV z CP też więc w razie czego SmartDom z Plusa :) i inne opcje są. Play w ciągu roku nie tylko pogorszył oferty i obsługę klienta , prędkości w szczycie też zjechały w dół.
mazut

A to prawda, ja mam do bts playa 2km, widzialnosc bts to 100%, zasieg byl normalnie na poziomie 94-97% i predkosc 55-58/20 (radiolinia bts 90) w tej chwili zasieg spadl do 64-67% a max co mozna zobaczyc to 28/15 i to trzeba miec dobry dzien.. ale u mnie play robil tylko jako awaryjny dostawca neta, w tym roku plus mial tylko jedna przerwe w dzialaniu swojego lte :)
tepe

Post autor: tepe »

Końcem tego miesiąca kończy mi się FORMUŁA PLAY Unlimited dla Firm Internet - tylko SIM (6 miesięcy). Przy próbie przedłużenia otrzymałem propozycje kupienia nowego numeru z tą sama promocja (6mc lte bez limitu)

Oferta to: FORMUŁA Unlimited dla Firm II - tylko SIM 6

Oczywiście zamówiłem, dam znać czy faktycznie przyjdzie umowa na tych samych warunkach.
matek451
Guru bezprzewodowy

Jesli to ta oferta https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 092015.pdf to dałeś się wykiwać. Tu nie ma żadnego LTE bez limitu. Poczekamy i zobaczymy.
tepe

matek451 pisze:Jesli to ta oferta https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 092015.pdf to dałeś się wykiwać. Tu nie ma żadnego LTE bez limitu. Poczekamy i zobaczymy.
Dam znać jak przyjdzie, ew jeszcze postaram się dzisiaj raz tam przedzwonić.

Dodatkowo podczas składania zamówienia kilkukrotnie otrzymałem potwierdzenie że umowa jest na 6mc, całkowity koszt to 9,9 zł netto, i że zawiera nielimitowany internet LTE.

Dlatego w przypadku braku otrzymanie takich warunków nie powinno być problemem, a jak nie to zrobię zwrot.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

i jak tam ??

Przecież nową umowę włączają Ci od razu, masz to LTE czy Cie wycyckali ?

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
tepe

onken pisze:i jak tam ??

Przecież nową umowę włączają Ci od razu, masz to LTE czy Cie wycyckali ?
Warunkiem było zamówienie nowej karty. Rano dzwonił kurier więc może uda mi się z nim dzisiaj umówić.
tepe

Mam parę nowych informacji.

Przed odebraniem paczki zadzwoniłem jeszcze raz do BOK dopytać o ten LTE bez limitu. Otrzymałem informacje że w systemie tego nie widać, ale niektóre pakiety aktywowane są dopiero po rejestracji karty i poleciła mi odebranie paczki i sprawdzenie, i późniejszą ew. reklamacje.
Trochę mi się to nie spodobało i chciałem to olać, ale po przemyśleniu sprawy postanowiłem zaryzykować (jest 14 dni na zwrot umowy)

Oczywiście po aktywacji LTE brak, reklamacja napisana i czeka na rozpatrzenie.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

No więc tak jak mówiłem, może teraz wyjątkowo Play aby wywiązać się z obietnicy konsultanta ( to ludzie tylko po to by "sprzedać" ) włączy pakiet ale pewności nie ma...

Play chyba jako jedyny ma 14 dni na zwrot w przypadku Firm...

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
tepe

Mam dodatkowe pytanie: czy po zakończeniu umowy terminowej na FORMUŁA PLAY Unlimited dla Firm Internet - tylko SIM (6 miesięcy), umowa przechodzi na czas nieokreślony za 9,9 zł netto ? I do tego można aktywować cyklicznie nielimitowany LTE za 15 netto/mc ?

Jak tak to jest to dość sensowna opcja, chyba że jest jeszcze jakaś inna alternatywa ?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Nie, przechodzi na abonament za prawie 30 zł brutto i możesz włączyć LTE za 15 netto :)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
tepe

onken pisze:Nie, przechodzi na abonament za prawie 30 zł brutto i możesz włączyć LTE za 15 netto :)
W takim razie jaka jest sensowna alternatywa, jeżeli nie uda mi się pozytywnie zakończyć wspomnianej wyżej reklamacji ?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

ja sam wziąlem umowe za 9,99 brutto ( z taryf dla indywidualnych ) i tam jest LTE za 20 zł brutto

Umowa na 15 miesiecy w tym 6 LTE gratis.

Lub RBM i korzystać dopóki się da, jak długo, kto wie....

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ODPOWIEDZ