Orange 1410GB za doładowanie 200zł
Moderator: Moderatorzy
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Orange 1410GB za doładowanie 200zł
Organizacje charytatywne otrzymując pieniądze z smsów wypłacają osobie ubiegającej się o pomoc z fundacji około 50% tego co otrzymają ze zbiórki (czasem w ogóle nie przekazują), czyli zostaje około 20% ceny smsa. Jak ktoś chce pomóc to należy założyć swój nr premium sms, otrzymać 45% wartości smsów i przekazać te pieniądze wprost osobie, która pomocy potrzebuje.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wracajac do tematu, nie miałem żadnego numeru lub usługi w Orange wiec dzisiaj pojechalem na Statoil i kupiłem starter który został na miejscu zarejestrowany. Jest to Orange Yes.
Mam nadzieje że taryfa startera nie ma wpływu na kupno Grunwaldu przez Alledrogo.
Chodzi tylko o to żeby w Orange był już zarejestrowany (na mnie) jakiś numer i ten numer ze startera podaje Mirkowi z Alledrogo, a on dalej dziala ?
Mam nadzieje że taryfa startera nie ma wpływu na kupno Grunwaldu przez Alledrogo.
Chodzi tylko o to żeby w Orange był już zarejestrowany (na mnie) jakiś numer i ten numer ze startera podaje Mirkowi z Alledrogo, a on dalej dziala ?
-
- Stały użytkownik forum
wydaje mi sie ale nie jestem pewien ze chyba musisz przejsc na taryfe oranbge free. wpiszesz tylko jakis kod typu *101*60# i bedziesz miec. UWAGA ten kod co napisalem to tak z glowy i pewnie nie trafilem ale tak jak pisalem wyzej LEPIEJ CHYBA miec taryfe ORANGE FREE a z Orange YES bezplatnie na FREE przejdziesz.
-
I do tego powinieneś dostać za przejście 50 GB na dwa tygodnie.
@bartex03 - podajesz Mirkowi swój numer, on z drugiej karty zleca zarejestrowanie na tę, którą posiadasz. Przychodzi Ci taki sms: "Numer na kartę xxxxxxxxx wysłał prośbę o rejestrację na Twoje dane. Jeśli się zgadzasz odpowiedz TAK na tego SMSa w ciągu godziny. Jeśli nie, zignoruj ten SMS".
Odpisujesz TAK i tyle.
@matifcb - zmiana taryfy na Orange Free nie jest konieczna do rejestracji, ale jest korzystna, bo dostajemy 50 GB na 14 dni, więc możemy na niej poszaleć nim przyjdzie ta właściwa karta
A kod do zmiany taryfy to: *101*40#
Odpisujesz TAK i tyle.
@matifcb - zmiana taryfy na Orange Free nie jest konieczna do rejestracji, ale jest korzystna, bo dostajemy 50 GB na 14 dni, więc możemy na niej poszaleć nim przyjdzie ta właściwa karta

-
- Stały użytkownik forum
fakt dostalemn 50 gb jeszcze racja no a kod tak jak mowilem z glowy pisalem
- ElaBloch
- Początkujący użytkownik forum
50 GB w ciągu dwóch tygodni to chyba niewykonalne, żeby wykorzystać, nie da się tego jakoś rozłożyć ?
- Simonel
- Stały użytkownik forum
@ElaBloch zdrowo się uśmiałem, czytając że 50gb ciężko zużyć w 14 dni ;d Jak to można zużyć w parę godzin, jedna gra i aktualizacje, czy jakieś filmy w dobrej jakości i nie ma hehe
Simonel ^^
-
I guzik z Yes przelazlem na Free i nie dostałem bonusa w postaci 50 GB , dobrze że Grunwald do paczkomatu gnacharlie112 pisze:
@matifcb - zmiana taryfy na Orange Free nie jest konieczna do rejestracji, ale jest korzystna, bo dostajemy 50 GB na 14 dni, więc możemy na niej poszaleć nim przyjdzie ta właściwa kartaA kod do zmiany taryfy to: *101*40#

Pisz do nich reklamację jak Ci na tym 50 GB zależy, wówczas przydzielą. Coś im tam szwankuje(ja z kolei dostałem smsa, że dostałem tych 50 GB, a pakietu nie przydzieliło).
-
- Stały użytkownik forum
za co dostajemy te 50gb?
Za przejście do Orange Free. Tyle, że ich system jakiś grymaśny i raz przydziela, a raz nie i w drugim przypadku trzeba reklamację słać.
-
- Guru bezprzewodowy
Podrzuci ktoś regulamin do tych 50GB ?
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
No właśnie żadnego regulaminu nie widać. Chyba jedynym jest ta strona:
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
(na zasadzie obietnicy publicznej, czy jak to tam nazywają)
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
(na zasadzie obietnicy publicznej, czy jak to tam nazywają)
-
- Stały użytkownik forum
Przecież jest regulamin promocji za doładowanie 200 zł:
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 364499.pdf
Wynika z niego, że po kolejnym doładowaniu za 200 zł ważność bonusu 1410 GB to 5 miesięcy, a GB z poprzedniego bonusu sumują się. Dziwi mnie, skąd bierzecie te rewelacje o ważności bonusu 18 miesięcy, czy jak tam.
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 364499.pdf
Wynika z niego, że po kolejnym doładowaniu za 200 zł ważność bonusu 1410 GB to 5 miesięcy, a GB z poprzedniego bonusu sumują się. Dziwi mnie, skąd bierzecie te rewelacje o ważności bonusu 18 miesięcy, czy jak tam.
Huawei B715 + 2xATK-504
@Nightmare - my troszkę o czym innym mówimy. @Dzejk zapytał o regulamin precyzujący na jakiej zasadzie jest przyznawane 50 GB z tytułu zmiany taryfy na Orange Free. I jako takiego to szczerze mówiąc nie widziałem. Może był, ale się zmył. Szukałbym pod kątem starterów Orange Free za 5 zł z 50 GB na 14 dni, bo to z tego się wywodzi.
Rewelacje o 18 miesiącach wynikają z innej usługi
A tak precyzując - karta, która przyszła od Januszo-Mirkosława:

Ale drugiej karty nie kupię z powodu... nazwijmy to różnicy w spojrzeniu na świat
I precyzować nie będę.
Rewelacje o 18 miesiącach wynikają z innej usługi

Ale drugiej karty nie kupię z powodu... nazwijmy to różnicy w spojrzeniu na świat

-
- Użytkownik forum
Witam
Zastanawia mnie tylko czy w taryfie Orange ONE będzie można przedłużyć ważność pakietu danych poprzez RWK.
Wydawało mi się, że Grunwald działa tylko w OFnK.
liliputek
Zastanawia mnie tylko czy w taryfie Orange ONE będzie można przedłużyć ważność pakietu danych poprzez RWK.
Wydawało mi się, że Grunwald działa tylko w OFnK.
liliputek
Pozdrawiam
liliputek
liliputek
-
Kilka osób dywagowało jak to jest z tymi Grunwaldami z Allegro. Nabyłem taką za 99zł, oto co widać po podpięciu pod Mój Orange.

1410 GB, ważne do kwietnia 2019, zostało 41 groszy na koncie
Zobaczmy co widać w historii zużycia.

Zrobiłem podpisy, chyba wszystkie numery dobrze rozszyfrowałem. Zaskoczyło mnie to Payback.

Faktycznie podpięta jakaś karta, dużo punktów, ale nie mogę wydać nie znając odpowiedniego adresu pocztowego i daty urodzenia. W zasadzie nie znam programu i nie ogarniam, więc chyba dla spokoju zrezygnuję z członkostwa.
Aha, zdziwiło mnie że to nie jest Free, tylko jakiś Smart.

1410 GB, ważne do kwietnia 2019, zostało 41 groszy na koncie
Zobaczmy co widać w historii zużycia.

Zrobiłem podpisy, chyba wszystkie numery dobrze rozszyfrowałem. Zaskoczyło mnie to Payback.

Faktycznie podpięta jakaś karta, dużo punktów, ale nie mogę wydać nie znając odpowiedniego adresu pocztowego i daty urodzenia. W zasadzie nie znam programu i nie ogarniam, więc chyba dla spokoju zrezygnuję z członkostwa.
Aha, zdziwiło mnie że to nie jest Free, tylko jakiś Smart.
-
- Stały użytkownik forum
-
Dodam jeszcze, że *124*# twierdzi że jest to jednak Free, a nie Smart.
liliputek - tego nie wiem i szczerze - nie interesuje mnie to za bardzo. To jest karta nie dla mnie, osobiście ten limit zjechałbym w jakies 10 miesięcy max, a pewno szybciej. I ciesz się z tego co masz. Zawsze mogą zmienić zasady, więc nie nastawiaj się na kolejne przedłużenia. Jak da radę to super, ale jak nie da rady to i tak jesteś do przodu. Nie bądź totalnym Cebulakiem 
Fredosław-czego się spodziewałeś? Wiadomo, że muszą odzyskać hajs. Twój "król biznesu" zrobił to w miarę moralnie, więc nie marudź. A brakujące 160 zeta dojedzie, jak Orange to ogarnie(pewno w czołgach).

Fredosław-czego się spodziewałeś? Wiadomo, że muszą odzyskać hajs. Twój "król biznesu" zrobił to w miarę moralnie, więc nie marudź. A brakujące 160 zeta dojedzie, jak Orange to ogarnie(pewno w czołgach).
-
Gdzie ty widzisz marudzenie? Nie wiem czego się spodziewałem, byłem ciekaw i się podzieliłem tym co widać.
Też pomyślałem że jeszcze nie wszystko widać.
Też pomyślałem że jeszcze nie wszystko widać.
-
Przestrzegam wszystkich. Też wpadłem na pomysł kupna tych kart z neta... dzisiaj byłem w salonie i mam na siebie zarejestrowane conajmniej dwa numery, których nie rejestrowałem na pewno 2 czerwca także... numery były w trakcie uruchomienia,a ja wiem że żadnych numerów nie zapisywałem na siebie wtedy oprócz tego jednego potrzebnego do transferu na tej karcie. Szybki telefon do Orange i wszystko zablokowałem oprócz tego na ķtórym mam transfer i który mam teraz przy sobie. Także warto się zastanowić....
-
- Guru bezprzewodowy
Napisz od kogo kupowałeś, żeby ostrzec innych.
- Todo_es_possible
Ja kupowałem od jakiegoś pięknego i karta jest zarejestrowana przez niego. Nie podawałem żadnych moich danych.
-
Ale zaraz... To można zarejestrować w końcu na numer, który był rejestrowany przez SMS? Bo tylko tak to mogło tu zadziałać, chyba, że jeszcze jakoś inaczej rejestrujecie.
Normalnie masz numer w ORange. Handlarz wysyła z tej nowej już prawie Twojej karty sms z prośbą o rejestrację na Twój numer. Musisz się zgodzić i ten nowy nr jest od tej pory zarejestrowany na Ciebie. Czy on mając ten numer może rejestrować kolejne?
Normalnie masz numer w ORange. Handlarz wysyła z tej nowej już prawie Twojej karty sms z prośbą o rejestrację na Twój numer. Musisz się zgodzić i ten nowy nr jest od tej pory zarejestrowany na Ciebie. Czy on mając ten numer może rejestrować kolejne?
-
Prostuje moją informację wyżej. Kartę od sprzedającego kupiłem 4 czerwca (sprawdziłem). A proces rejestracji tych dwóch numerów rozpoczął się 2 czerwca i do dzisiaj miały status ''w trakcie uruchamiania..'' także karty zarejestrowały chyba krasnoludki.... jakiś bubel po stronie Orange jest (w zasadzie był bo poblokowałem te numery).
-
- Guru bezprzewodowy
Ja byłem przekonany, że nie, bo próbowałem i się nie dało, ale podobno innym się poszczęściło, a przynajmniej tak pisze kilka osób w temacie viewtopic.php?f=23&p=554876#p5548493G_ pisze:Ale zaraz... To można zarejestrować w końcu na numer, który był rejestrowany przez SMS? Bo tylko tak to mogło tu zadziałać, chyba, że jeszcze jakoś inaczej rejestrujecie.
-
W sumie mogę sam sprawdzić
Dam znać.

-
Kupilem 3xGrunwald od Pana za 99 i w wykazie mam to :
1 pozycja wszystko wyjaśnia
1 pozycja wszystko wyjaśnia