Odnośnie tego adaptera PoE to na razie nic nie zrobię bo nie chce mi się kupować takowego tylko do testów. Ja i tak potrzebuje IDU wiec ew. testy zrobię jeśli taki adapter znajdę w cenie duzo niższej niż te 200zl.
Moderator: Moderatorzy
To nie jest układ, tylko trafko ethernet z dodatkowymi odczepami, układ jest dopiero pod to trafko podpięty. A żeby je zjarać to trzeba mieć źle zrobiony zasilacz PoE. Z tego pdf nic nie wywróżysz.BikeBarian pisze:Jest tam taki układ który jest odpowiedzialny za to:
Osobne anteny na niskie pasmo 850-900?BikeBarian pisze:jeśli ma to MIMO 2x2 w FDD to powinno być 6 wyjść antenowych a nie 8...czyżby ten model miał mimo wszystko MIMO 4x4 w FDD
instau pisze:Nadziałem się na ten zestaw dość niefortunnie - chciałem go oddać w trakcie pierwszego testowego miesiąca bo słabo spełniał oczekiwania, ale zgubiłem paragon i nie chcieli mi przyjąć (próbowałem zwrotu w ostatni dzień przez co procedura odzyskania paragonu trwałaby za długo aby się zmieścić w terminie)
faktura
wyciąg z terminala (przy płatnościach bezgotówkowych)
potwierdzenie transakcji z konta bankowego
oświadczenie o zagubieniu paragonu fiskalnego wraz z oświadczeniem dokonania zakupu
zeznania świadków
dokument gwarancji podbity przez sprzedawcę.
Nic straconego. Jeśli się zdecydujesz na podmianę anten będzie działać dobrze. Po świętach kupuje cybertecha drugiego i to w końcu razem spinam żeby porobić testy. Dla mnie najważniejszy jest upload bo obecny B715 nie ma QAM64 a ten B2368 ma wiec tutaj zyskam max dodatkowo 20Mbit uploadu. Strace na downloadzie ale jeśli on ma MIMO 4x4 to u mnie na 2600 powinno sie załączyć bo mam dobry SINR (>24) wiec zrekompensuje mi to stratę w stosunku do 3CA B715. Tyle teorii a zobaczymy jak praktyka pokaże.instau pisze:Nadziałem się na ten zestaw dość niefortunnie - chciałem go oddać w trakcie pierwszego testowego miesiąca bo słabo spełniał oczekiwania, ale zgubiłem paragon i nie chcieli mi przyjąć (próbowałem zwrotu w ostatni dzień przez co procedura odzyskania paragonu trwałaby za długo aby się zmieścić w terminie) i tak zostałem z nim na najbliższe dwa lata. Próbuję wycisnąć co się da. Od Playa dostałem dostęp do admina i firmware B2368_V100R001C00SPC057T.
Według specyfikacji ODU posiada możliwość IP passthrough co byłoby świetne dla moich wymagań, niestety nawet DMZ działa tu średnio - może przez to IDU. Próbowałem dwa różne adaptery PoE aby pozbyć się IDU na razie bez skutku.
Oprócz tego na stronie https://www.velmo.cz/firmware-upgrade-b2368/ jest dostepny firmware B2368_V100R001C00SPC085T w którym są dwie binarki: jedna do ODU a druga do IDU. Czy ktoś próbował? Czy odblokowywane są jakieś dodatkowe opcje?
@BikeBarian powodzenia w modyfikacjach
Hi there,jcardoso47 pisze:Hi,
Here is latest firmware if anyone would like to test :
http://autumn-shie.ddns.net/b2368/
BikeBarian pisze:Hi there,jcardoso47 pisze:Hi,
Any changlogs to see what's been changed/modified ??
jcardoso47 pisze:BikeBarian pisze:Hi there,jcardoso47 pisze:Hi,
Any changlogs to see what's been changed/modified ??
Unfortunately not, but I believe some of these are various carrier/Tac firmware .
@onken ale mnie te 80/15 Mbit i ping 30 na speedteście satysfakcjonuje bo mieszkam daleko poza miastem, gdzie internet po miedzi daje maksymalnie 4Mbity (mocno szarpane) a alternatywą jest WISP oferujący 10Mbit połączenie radiowe. Z tymi 80cioma jestem "panem" wioski. Połączenie jest stabilne - mogę oglądać wszystko w 1080p60fps i grać w gry online. Jak to działa przy -12 dB SINR jest dla mnie niepojęte. Zakładam że soft jest zbugowany i pokazuje niewłaściwe dane.onken pisze:Faktycznie, to az strach używać na takich parametrach download i upload ( przy kiepskim SINR )
Wyrzuć go czym prędzej a najlepiej zakop
B715 może być czy polecasz coś innego? Planuję wstawić go blisko okna dachowego na strychu i zarobić możliwie najkrótsze kable antenowe (w zestawie miałem 5m), aby jak najmniejsze straty mieć.matek451 pisze:na sensownym sprzęcie z agregacją B7+B3+B1