A to nie mam pojęcia. Uzywam HiLinka, bo wszędzie działatomik67 pisze:Tylko że ja myślałem o non HiLink a firmware z początkiem 22 do HiLink.

Moderator: Moderatorzy
A to nie mam pojęcia. Uzywam HiLinka, bo wszędzie działatomik67 pisze:Tylko że ja myślałem o non HiLink a firmware z początkiem 22 do HiLink.
Kod: Zaznacz cały
Hardware version: CL2E3372HM
Software version: 22.328.62.00.1080
Web UI version: 17.100.19.04.1080
Tak - po komendzie ".... flash_erase" odczekac az system odpowie ze komenda zostala wykonana, dopiero pozniej wpisac ".... unmount /data".VanRzuf pisze:Wszystko pięknie, jest sygnał, ale próba połączenia z internetem kończy się fiaskiem.
....
Jakieś pomysły?
wgrałem 22.323.01.00.143 i dalej to samodzejk pisze:spróbuj wgrać wcześniejszy firmware
key pisze: Tak - po komendzie ".... flash_erase" odczekac az system odpowie ze komenda zostala wykonana, dopiero pozniej wpisac ".... unmount /data".
Kod: Zaznacz cały
PS C:\Users\vanrz\Downloads\erase_userdata_e3372> .\adb.exe shell umount /data
failed: Device or resource busy
Linux nie jest mi obcy, z tego co mi wiadomo chmod nie zwraca nic w odpowiedzi, zmienia tylko prawa dostepu do pliku/katalogu(w tym wypadku nadaje prawa odczytu, zapisu i wykonywania dla wszystkich użytkowników). Jest to operacja natychmiastowa. Zreszta, gdyby z jakiegoś powodu nie było to natychmiastowe, terminal nie da uruchomić następnych poleceń, póki wcześniejsze się nie zakończy.key pisze:To jest to co pisalem powyzej: komenda "flash_erase" jeszcze dziala, dlatego unmount wyrzuca blad.
Spojrz na screen shot - pod erase nie ma potwierdzenia ze operacja zostala zakonczona.