Uruchomienie Redbull Mobile 100GB
Moderator: Moderatorzy
- onken
- ** Moderator **
Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB
Z DILem i 150 dni pozostał tylko najstarszy RedbullMobile na kartę, jakoś tak się zwala ta taryfa.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Tak jak pisałem tak zrobiłem.ŁW pisze:No prawie, bo musisz po tych 30 dniach wykupić jeszcze pakiet. Bez pakietu mimo aktywnego DIL będzie lejek.szrek pisze:po 30 dniach stracę internet LTE, ale na koncie pozostaje nadal 30 zł i RWK.
Więc zmieniam kartę w routerze [mam z playa] wchodzę do PLAY24 i aktywuję darmowy LTE na 30 dni i zamieniam z powrotem karty sim.
Zamiast zamieniać karty, pobierz sobie lepiej aplikację Play24 i na niej możesz aktywować DIL i pakiet, a przede wszystkim wszystko widzisz. Albo na innym necie, no zamieniać karty też możesz, ale niewygodnie. Numer do haseł jednorazowych możesz sobie ustawić dowolny - nawet z innej sieci.
Żaden lejek...lejek nastąpi gdy wykorzystam 100GB przed upływem 30 dni.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Co zrobiłeś? Minęło 30 dni i bez pakietu masz pełną prędkość?
Jeśli tak to musisz mieć pewnie pakiet z doładowania.
-
- Stały użytkownik forum
Tak mam pełną prędkość...wiadomo w PLAY <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> nie rozrywa [z rana 30 mb/s]ŁW pisze:Co zrobiłeś? Minęło 30 dni i bez pakietu masz pełną prędkość?
Stan konta miałem i nadal mam 31 zł. [korzystam tylko LTE]
Pakiet z doładowania się skończył razem z upływem pierwszych 30 dni.
-
- Początkujący użytkownik forum
1-2 dni takie coś trwa, i będziesz miał lejek...szrek pisze:Tak mam pełną prędkość..ŁW pisze:Co zrobiłeś? Minęło 30 dni i bez pakietu masz pełną prędkość?
-
- Stały użytkownik forum
Sprawdziłeś...czy piszesz bzdury....bo ja już korzystam trzeci dzień.kolor1 pisze:1-2 dni takie coś trwa, i będziesz miał lejek...szrek pisze:Tak mam pełną prędkość..ŁW pisze:Co zrobiłeś? Minęło 30 dni i bez pakietu masz pełną prędkość?
-
- Guru bezprzewodowy
Może coś zmienili, ale wątpię. Ja z przyzwyczajenia wykupuję mały pakiet i włączam DIL, więc nie zauważyłem, żeby tak się działo. Ale na jednej z kart mam ważność pakietów w różnych terminach, więc na dniach to sprawdzę.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
- onken
- ** Moderator **
Ok, dajcie znać, bo może nie ma juz potrzeby wykupu pakietów
??

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Jeśli nie chcesz stracić dostępu do internetu po 30 dniach...to należy wykupić pakiet.onken pisze:Ok, dajcie znać, bo może nie ma juz potrzeby wykupu pakietów??
Ja skorzystałem z innej karty żeby włączyć DIL.
-
- Użytkownik forum
Witam. Ja dzisiaj kupiłem starter Orange za 5zł. zarejestrowałem go i poszedłem przenieść do RBM , złożyłem wniosek o przeniesienie numeru po czym dostałem sms z Play z odmową ?
Czy nie da się już przejść do RBM ?Twój dotychczasowy operator zgłosił problem z przeniesieniem Twojego numeru do REDBULL. Proces został przerwany. Skontaktuj się z nim w celu wyjaśnienia nieprawidłowości, a następnie odwiedź Salon Play, aby ponownie złożyć wniosek.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A czego nie zrozumiałeś? Jak znam życie to jest jakiś błąd(w adresie, imionach innych danych). No nikt nie zgadnie gdzie i dlatego dostałeś jasne instrukcje.Skontaktuj się z nim w celu wyjaśnienia nieprawidłowości, a następnie odwiedź Salon Play
- piori
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A powiedziałeś, że chcesz ten numer przenieść do innej sieci?andy33 pisze:zarejestrowałem go
Mój kolega pod koniec stycznia rejestrował w salonie (w jego przypadku to był chyba PLAY, ale u innych może być tak samo) swój numer prepaid żeby go nie wyłączyli 1 lutego w związku z ustawą antyterrorystyczną. Gdy już mu go zarejestrowali na odchodne wspomniał, że pewnie będzie ten numer chciał przenieść do innej sieci. Usłyszał że dobrze że o tym mówi, bo w takim razie musi jeszcze chwilkę poczekać aż coś tam uzupełnią w systemie.
Widocznie rejestracja wymagana prawem na potrzeby ustawy jest jakaś skrócona i może nie wystarczyć do przeniesienia numeru.
- andix84
Ja przy rejestracji nie mówiłem że będę go chciał przenieść, a przenosiłem zaraz po tym jak go rejestrowałem.
-
- Stały użytkownik forum
Jednak dzisiaj o godz.10 zrobił się lejek....jednak musi być doładowane konto co 30 dni za 5 zł.
- Kozak_Barabasz
- Stały użytkownik forum
Dziś spotkało mnie coś dziwnego .....
Akurat dzisiaj jest ostatni dzień miesiąca i jest wykorzystane ponad 100GB.
Jest całkowita blokada internetu ale otwiera się samoczynnie strona playa aby dokupić sobie pakiet internetu ......
Nie powinien być jednak lejek ?
Na koncie w chwili obecnej mam 26zł ->31zł miałem w chwili włączenia DILa, potem zaraz kupiłem pakiet za 5zł.
Internet śmigał z pełną prędkością aż do dzisiaj, jak skończyło się 100GB. Czy ten stan konta poniżej 30zł ma teraz na to wpływ ?
Teoretycznie od jutra odnowi mi się pakiet 100GB i powinno chodzić wszystko normalnie.
Akurat dzisiaj jest ostatni dzień miesiąca i jest wykorzystane ponad 100GB.
Jest całkowita blokada internetu ale otwiera się samoczynnie strona playa aby dokupić sobie pakiet internetu ......
Nie powinien być jednak lejek ?
Na koncie w chwili obecnej mam 26zł ->31zł miałem w chwili włączenia DILa, potem zaraz kupiłem pakiet za 5zł.
Internet śmigał z pełną prędkością aż do dzisiaj, jak skończyło się 100GB. Czy ten stan konta poniżej 30zł ma teraz na to wpływ ?
Teoretycznie od jutra odnowi mi się pakiet 100GB i powinno chodzić wszystko normalnie.
-
Minimum 30 zł na koncie musi być.
- Kozak_Barabasz
- Stały użytkownik forum
30zł minimum musi być aby włączyć DILa.
Było 31zł podczas włączania, dopiero po aktywacji DILa zeszło 5zł po aktywacji 600MB
Było 31zł podczas włączania, dopiero po aktywacji DILa zeszło 5zł po aktywacji 600MB
-
- Użytkownik forum
Byłem dzisiaj w Playu, złożyłem wniosek jeszcze raz i teraz poszło bez problemu a jaki był błąd to nie wiadomo.robertnik pisze:A czego nie zrozumiałeś? Jak znam życie to jest jakiś błąd(w adresie, imionach innych danych). No nikt nie zgadnie gdzie i dlatego dostałeś jasne instrukcje.Skontaktuj się z nim w celu wyjaśnienia nieprawidłowości, a następnie odwiedź Salon Play
- onken
- ** Moderator **
Błąd był taki że w ten sam dzień chciałeś przenieść numer. Powinno to się zrobić minimum dzień wcześniej.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Mistrz bezprzewodowy
1 IVonken pisze:Błąd był taki że w ten sam dzień chciałeś przenieść numer. Powinno to się zrobić minimum dzień wcześniej.

- onken
- ** Moderator **
Hehe, chodziło mi o dzień później 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Witam,
zastanawiam się nad taryfą RBM z darmowym internetem LTE na 30 dni, o której pisze tutaj wiele osób. Czy to jeszcze działa? Czy rejestracja i przeniesienie numeru z dowolnego operatora umożliwi przejście do RBM z opcją darmowego internetu LTE - czy wtedy będę miał rok ważności konta za darmo np. rejestrując FAKT Mobile (część osób pisze, że tak, a część, że już nie)? Czym się różni RBM5 od RBM7 i czy obie opcje nadal są dostępne?
O ile dobrze zrozumiałem koszta mają się tak:
- doładowuję konto za 50 zł co 100 dni, aby przedłużyć ważność, czyli w ciągu roku muszę wydać na tę taryfę ok. 200 zł? Co w sytuacji, gdy np. po 3 miesiącach nie dokonam wpłaty i numer będzie nieaktywny, czy mogę powiedzmy później np. po 2 kolejnych miesiącach dokonać wpłaty i ponownie korzystać z tej możliwości (pytam, ponieważ mogą być miesiące, że internet nie będzie mi w ogóle potrzebny).
zastanawiam się nad taryfą RBM z darmowym internetem LTE na 30 dni, o której pisze tutaj wiele osób. Czy to jeszcze działa? Czy rejestracja i przeniesienie numeru z dowolnego operatora umożliwi przejście do RBM z opcją darmowego internetu LTE - czy wtedy będę miał rok ważności konta za darmo np. rejestrując FAKT Mobile (część osób pisze, że tak, a część, że już nie)? Czym się różni RBM5 od RBM7 i czy obie opcje nadal są dostępne?
O ile dobrze zrozumiałem koszta mają się tak:
- doładowuję konto za 50 zł co 100 dni, aby przedłużyć ważność, czyli w ciągu roku muszę wydać na tę taryfę ok. 200 zł? Co w sytuacji, gdy np. po 3 miesiącach nie dokonam wpłaty i numer będzie nieaktywny, czy mogę powiedzmy później np. po 2 kolejnych miesiącach dokonać wpłaty i ponownie korzystać z tej możliwości (pytam, ponieważ mogą być miesiące, że internet nie będzie mi w ogóle potrzebny).
-
- Guru bezprzewodowy
Tak, tak, tak (z innej sieci, nie z faktu), tak (rbm7 ma 150 dni ważności konta po doładowaniu za 50 zł, karty tylko na allegro chyba i drogo).
Masz 3 możliwości zdobycia darmowego LTE w redbull na kartę:
- starter z puszką napoju redbull za 9 zł, np. na orlenie - wtedy doładowanie za 50 zł co 100 dni (+miesiąc ważności, ale tylko odbieranie połączeń)
- drogi starter z allegro z pierwszą edycją, tzw. rbm1 lub 7 - doładowanie za 50 zł co 150 dni
- przeniesienie numeru z innej sieci, np. orange, wtedy masz pierwszy rok ważności konta, a po roku 50 zł co 100 dni. Roczny koszt doładowań ok. 75 zł.
Ze względu na długie przestoje ta ostatnia się chyba najlepiej sprawdzi.
Moją instrukcję przeniesienia numeru do RBM i aktywacji LTE masz w okolicach 60. podstrony tematu.
Masz 3 możliwości zdobycia darmowego LTE w redbull na kartę:
- starter z puszką napoju redbull za 9 zł, np. na orlenie - wtedy doładowanie za 50 zł co 100 dni (+miesiąc ważności, ale tylko odbieranie połączeń)
- drogi starter z allegro z pierwszą edycją, tzw. rbm1 lub 7 - doładowanie za 50 zł co 150 dni
- przeniesienie numeru z innej sieci, np. orange, wtedy masz pierwszy rok ważności konta, a po roku 50 zł co 100 dni. Roczny koszt doładowań ok. 75 zł.
Ze względu na długie przestoje ta ostatnia się chyba najlepiej sprawdzi.
Moją instrukcję przeniesienia numeru do RBM i aktywacji LTE masz w okolicach 60. podstrony tematu.
-
- Stały użytkownik forum
A to przeniesienie numeru z innej sieci, to jak wyliczyłeś że koszta doładowań to około 75zł?
Czy w tym RBM z darmowym LTE można dodatkowo dzwonić i rozmawiać, czy to tylko internet? Jeżeli tak to jakie są koszta - jest jakiś cennik połączeń, albo pakiety jakie można kupić w ramach oferty...
Czy jeżeli nie będę w zasięgu LTE Playa, tylko np. Plusa, to będę mógł korzystać za darmo z tego internetu? Czy w modemie można ustawić, aby łączył się z lte tylko z playa, pomimo, że np. silniejszy sygnał będzie z innej sieci?
Czy w tym RBM z darmowym LTE można dodatkowo dzwonić i rozmawiać, czy to tylko internet? Jeżeli tak to jakie są koszta - jest jakiś cennik połączeń, albo pakiety jakie można kupić w ramach oferty...
Czy jeżeli nie będę w zasięgu LTE Playa, tylko np. Plusa, to będę mógł korzystać za darmo z tego internetu? Czy w modemie można ustawić, aby łączył się z lte tylko z playa, pomimo, że np. silniejszy sygnał będzie z innej sieci?
-
- Guru bezprzewodowy
Masz pierwszy rok ważności konta, ale nadal potrzebujesz mieć jakiś mały pakiet, aby net działał bez lejka.
Pierwsze doładowanie za 50 zł, za co w bonusie dostajesz 2GB ważne 100 dni, więc nie musisz wykupywać małego pakietu, żeby DIL (darmowy internet lte) działał. Kolejne za 25 zł, a w bonusie pakiet na 30 dni. Co daje, z samych bonusów, 4 miesiące z głowy. Przez kolejne 8 miesięcy wykupujesz pakiet 600MB za 5 zł z kasy, którą już uzbierałeś - w sumie wydasz 40 zł. Jak łatwo policzyć, po roku zostanie na koncie wciąż 35 zł.
Jest to oferta głosowa, więc można na niej dzwonić, czy wysyłać smsy. Wystarczy wejść na stronę redbullmobile.pl, kliknąć menu Oferta / RBM na kartę, a potem niebieską ramkę z napisem "Red bull mobile na kartę 9". Masz tam cennik i regulaminy.
Darmowe LTE jest tylko z nadajników play. Wykupione małe pakiety możesz wykorzystywać w roamingu. Większość modemów ma opcję blokady korzystania tylko z LTE. Nie ma obaw, że się przełączy na innego operatora.
Oferta istnieje od przeszło 3 lat i w zasadzie wszystko o niej zostało już napisane w tym temacie. Wystarczy czytać od końca
Pierwsze doładowanie za 50 zł, za co w bonusie dostajesz 2GB ważne 100 dni, więc nie musisz wykupywać małego pakietu, żeby DIL (darmowy internet lte) działał. Kolejne za 25 zł, a w bonusie pakiet na 30 dni. Co daje, z samych bonusów, 4 miesiące z głowy. Przez kolejne 8 miesięcy wykupujesz pakiet 600MB za 5 zł z kasy, którą już uzbierałeś - w sumie wydasz 40 zł. Jak łatwo policzyć, po roku zostanie na koncie wciąż 35 zł.
Jest to oferta głosowa, więc można na niej dzwonić, czy wysyłać smsy. Wystarczy wejść na stronę redbullmobile.pl, kliknąć menu Oferta / RBM na kartę, a potem niebieską ramkę z napisem "Red bull mobile na kartę 9". Masz tam cennik i regulaminy.
Darmowe LTE jest tylko z nadajników play. Wykupione małe pakiety możesz wykorzystywać w roamingu. Większość modemów ma opcję blokady korzystania tylko z LTE. Nie ma obaw, że się przełączy na innego operatora.
Oferta istnieje od przeszło 3 lat i w zasadzie wszystko o niej zostało już napisane w tym temacie. Wystarczy czytać od końca

-
- Stały użytkownik forum
dzejk pisze:Masz pierwszy rok ważności konta, ale nadal potrzebujesz mieć jakiś mały pakiet, aby net działał bez lejka.
Świetne konkretne podsumowanie!

W sumie tym postem można by zamknąć wątek gdyż wypowiedź ta jest kwintesencją wszystkich poprzednich.

Pozdrav
-
Ja mam juz rbm7 z nr orange
wybralem w menu rbm5 i dostalem komunikat "request time out"
wybralem ponownie i otrzymalem drugi komunikat: poprzednie polecenie w toku..
mam dalej czekac?
wybralem w menu rbm5 i dostalem komunikat "request time out"
wybralem ponownie i otrzymalem drugi komunikat: poprzednie polecenie w toku..
mam dalej czekac?
- onken
- ** Moderator **
a odczekałes 24 godziny po przeniesieniu ?
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
nie
dzisiaj wlozylem karte sim z RBM i dostalem sms, o potwierdzeniu przeniesienia numeru
zadzonilem na jakis numer i dostalem sms o potwierdzeniu aktywacji numeru
dzisiaj wlozylem karte sim z RBM i dostalem sms, o potwierdzeniu przeniesienia numeru
zadzonilem na jakis numer i dostalem sms o potwierdzeniu aktywacji numeru
- onken
- ** Moderator **
To poczekaj kilka godzin o powinno się dać zmienić taryfę. Pamiętaj o wlaczeniu RWK. I potem kilka godzin do zmiany taryfy.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW