Coś jest nie tak z tą SimDatą

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
radoslawos

Coś jest nie tak z tą SimDatą

Post autor: radoslawos »

pieniądze z mojego konta zaczęły dziwnie szybko uciekać, zacząłem uwaznie liczyć ile zł za ile kb, coś sie nie zgadzało. potem postanowiłem nie wchodzić do sieci <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>, trwało to 5 dni, i tu UWAGA sprawdzałem konto zawsze rano Codzienie brakowało na nim ok. złotówki. Moze ktoś wyjaśni mi tę sprawę bo jestem już niedaleko od wyzwania PLUSA OD ZŁODZIEJI !!!
Awatar użytkownika
dreamoftheviper
Stały użytkownik forum

Re: Coś jest nie tak z tą SimDatą

Post autor: dreamoftheviper »

Ok bez paniki, powiedz mi jak sprawdzasz stan konta w simdacie? czasami nie dzwonisz do platnego biura obslugi zeby sprawdzic stan konta lub nie wysylasz platnych smsow do sprawdzania konta?
krzysztof.wojcik
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: krzysztof.wojcik »

radoslawos pisze:pieniądze z mojego konta zaczęły dziwnie szybko uciekać, zacząłem uwaznie liczyć ile zł za ile kb, coś sie nie zgadzało. potem postanowiłem nie wchodzić do sieci <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>, trwało to 5 dni, i tu UWAGA sprawdzałem konto zawsze rano Codzienie brakowało na nim ok. złotówki. Moze ktoś wyjaśni mi tę sprawę bo jestem już niedaleko od wyzwania PLUSA OD ZŁODZIEJI !!!
W związku z koniecznością dostosowania systemu informatycznego obsługującego Simplus, MixPlus i Sami Swoi do obsługi rosnącej liczby użytkowników, Polkomtel SA dokonał w ostatnich dniach aktualizacji oprogramowania. Prowadzone prace spowodowały konieczność czasowego zablokowania procesu przetwarzania informacji o stanie kont klientów w czasie rzeczywistym. Przetwarzanie danych bieżących zostało wznowione niezwłocznie po przeprowadzonej aktualizacji, natomiast aktualizacja stanu kont klientów, obejmująca zarówno obciążenia za przeprowadzone i nierozliczone połączenia, jak i zwroty za połączenia w ramach promocyjnej usługi "Darmowe wieczory i weekendy", zostanie zakończona do dnia 24.01.br

Źródło: www.polkomtel.pl
Gość

Post autor: Gość »

To prawda, u mnie kasa tez jakos dziwnie szybko znika.

A do BOK wyslalem maila z pytaniem, od 4 dni dostaje od nich automail z info, ze "czas oczekiwania na odp. sie wydluzy".

Zenujace troszke zachowanie.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

radoslawos pisze:pieniądze z mojego konta zaczęły dziwnie szybko uciekać, zacząłem uwaznie liczyć ile zł za ile kb, coś sie nie zgadzało. potem postanowiłem nie wchodzić do sieci <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>, trwało to 5 dni, i tu UWAGA sprawdzałem konto zawsze rano Codzienie brakowało na nim ok. złotówki. Moze ktoś wyjaśni mi tę sprawę bo jestem już niedaleko od wyzwania PLUSA OD ZŁODZIEJI !!!
Plus ma ogromne problemy techniczne związane z nową platfowrmą simplus, mixplus, simdata. Póki co wszyscy mają jakieś problemy.
Może się nawet okazać że na dłuższy czas, plus jest w kropce, nie da się przywrócić starej platformy a nowej nie da się zreperować. Znam przypadki, że nic nie pobierało z simplusa i koleś już wysłał sms premium już na około 1000zł i nic mu nie pobrało, niezarejestrowany numer w dodatku ;).
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

Śledźcie informacje o PlusGSM na http://www.gsm.biz.pl/
pozdrawiam, magmike
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

magmike pisze:Śledźcie informacje o PlusGSM na http://www.gsm.biz.pl/
Nie piszą całej prawdy, tylko że mają kłopoty techniczne, a kłopoty mają takie, że nie potrafią tego naprawić, informacje od techników plusa.
Back to the Future ;)
art

Zbyt szybkie znikanie kasy z SIMDATY

Post autor: art »

Mi też od jakiś czterech dni dziwnie szybko znika kasa z konta. :evil:
Wcześniej to załadowałem SIMDATĘ doładowaniem 50 zł i wystarczało
na ok. 2-3 tygodnie a teraz w ciągu 4 dni zjadło mi 20 zł i cały czas robię to samo( odbieram pocztę i ją wysyłam).
Przedtem mogłem kontrolować stan konta( *100#). A teraz stan cały czas się nie zmienia a w nocy dostaję SMS-sy
i śpiąc słyszę sygnał SMS-ów i jak topnieje kasa.
Jak tak dalej będzie to okicham ich SIMDATĘ i znajdę sobie nowy
(pewnieszy )net.
Proponuję obserwować ten temat bo to zaczyna brzydko pachnieć
w iplusi-e.
Robert

to zlodzieje

Post autor: Robert »

plus to złodzieje z simdaty wczoraj ukradli mi 20 zł i zablowali nawet przysłali eske ze mam minus 5 zł.dlatego wczoraj wykupiłem numer na 6 miesieci po 25zł i do tego aktywowałem iplusa za 60zł jak obliczyłem to simdata mnie też tle kosztował a nie będą mnie okradac, z mixa ukradli mi 10 zł a i teraz sobie też poradzą i mnie wydymaja tylko że bedzie rachunek
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: to zlodzieje

Robert pisze:plus to złodzieje z simdaty wczoraj ukradli mi 20 zł i zablowali nawet przysłali eske ze mam minus 5 zł.dlatego wczoraj wykupiłem numer na 6 miesieci po 25zł i do tego aktywowałem iplusa za 60zł jak obliczyłem to simdata mnie też tle kosztował a nie będą mnie okradac, z mixa ukradli mi 10 zł a i teraz sobie też poradzą i mnie wydymaja tylko że bedzie rachunek
Jakbyście śledzili co się dzieje w plusie już od tygodnia, to byście nie doładowywali ani nic nie robili z prepaidami w plusie.
Reklamację trzeba pisać i będzie ok.
Back to the Future ;)
caco

Post autor: caco »

Robert pisze:plus to złodzieje z simdaty wczoraj ukradli mi 20 zł i zablowali nawet przysłali eske ze mam minus 5 zł.dlatego wczoraj wykupiłem numer na 6 miesieci po 25zł i do tego aktywowałem iplusa za 60zł jak obliczyłem to simdata mnie też tle kosztował a nie będą mnie okradac, z mixa ukradli mi 10 zł a i teraz sobie też poradzą i mnie wydymaja tylko że bedzie rachunek
jak może być minusowe konto w pre paidzie ?????????
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

caco pisze: jak może być minusowe konto w pre paidzie ?????????
Ano może być. Normalnie to max parę zotych, a w tej chwili to ludzie z simplusa co im nie nalicza oplat za nic robią debety na 1000zl i plus im nic nie zrobi bo mają niezarejestrowane karty.
Back to the Future ;)
jarek1

Post autor: jarek1 »

ukradli mi z simdata w piatek 100 pln.
teraz mam - 6 pln na koncie
Robert

Możesz sie odwołać i napisać podanie .....oni rozpatrzą he he he tak mi powiedziała jakas p.....a w plusie
maku73

Post autor: maku73 »

Jenemu zabiorą-drugiemu dają.
Moj znajomy się chwalił, że od tygodnia nie stracił anni grosika. Szczęściarz.
Daniel

Sytuacja w Plusie jest tragiczna

Post autor: Daniel »

W poniedziałek w trakcie pobierania danych przez GPRS rozłączyło mi połączenie i zaczeły przychodzić dziwne smsy, na początku sciągneło mi 5PLN, potem 6,20 i tak kilka razy myślałem że sytuacja zatrzyma się na tym ale gdy karta osiągneła 0 ściągało dalej. W aktualnej chwili mam -74,00 PLN i brak zablokowaną kartę. Przestudiowałem dokładnie regulamin i napisałem pismo reklamacyjne wraz z żądaniem odszkodowania za bezprawne zablokowanie numeru oraz zwrot kosztów poniesionych na wyjaśnienie całej sprawy. Jak tylko otrzymam odpowiedź opublikuję ją na tym forum. Na razie pozostaje bez możliwości łączenia się z netem za pośrednictwem GPRS, z zablokowaną kartą i dużym niesmakiem. Resumując czuję się poprostu okradziony przez firmę PLUSGSM........
mirbek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mirbek »

Panowie spoko.. Umnie było to samo co u Daniela.2 emaile do BOA oddali kase i odblokowali telefon.Podejrzewam,że jak się nie upomniecie to nic nie dostaniecie.Od!-02-2006 za połączenie z BOA nic się nie płaci Możecie śmiało dzwonić i czekać czekać czekać......................
Gość

Czy ktoś mógłby podać rzeczywisty adres e- mail pod którym można złożyć reklamację na simdetę i opisać pokrótce jakie wiadomości trzeba im podać bo BOK to jest od kilku dni nieporozumienie a połknęło mi już
trochę kasy.
Z góry dziękuję
gosc

Post autor: gosc »

nie wiem jak am ale mi teraz przez ten okres wogówe nie kasuje kasy za simdata weta ma wlaczonego 34/7 za free sciagam sobie mp3 oby ta promocja potrwała jak naj dłużej
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

gosc pisze:nie wiem jak am ale mi teraz przez ten okres wogówe nie kasuje kasy za simdata weta ma wlaczonego 34/7 za free sciagam sobie mp3 oby ta promocja potrwała jak naj dłużej
Prawdopodobnie dość długo. Plus jest w tym samym miejscu gdzie był w momencie awarii. Szybko z tego g**** nie wylizą.
Back to the Future ;)
Gość

plus do złodzieje a ci co ich bronia to konfidenci,potrafią ciągac do sadu i straszyc za pare groszy,a teraz ile narobili gnoju mają wszystkich glęboko w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, walcze juz ile dni . Co mam zabic jakś k.......e i iść siedziec
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Anonymous pisze:plus do złodzieje a ci co ich bronia to konfidenci,potrafią ciągac do sadu i straszyc za pare groszy,a teraz ile narobili gnoju mają wszystkich glęboko w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, walcze juz ile dni . Co mam zabic jakś k.......e i iść siedziec
A do tego nie chcą się przyznać, że nie potrafią tego naprawić i są w kropce:!:
Back to the Future ;)
Alster Ego
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Alster Ego »

Mam ten sam problem, jeszcze 25.01.2006 napisałem reklamację w centrum obsługi klienta i do dziś nie mam ani pieniędzy, ani odpowiedzi. Pozatym tak i dalej ściągalo mi więcej pieniędzy z konta niż korzystałem!!!! dopóki nie zablokowali konta. Dzisiaj, w jednym z punktów PLUSa powiedzieli mi, że już nie ma tego problemu. Ja doładowałem konto na 10 PLN (ładowanie trwało więcej niż 30 minut!!!), i już po godzinie ściąglo mi dwókrotnie więcej niż wykorzystałem. TZN PROBLEM U PLUSa jest dalej!!!!
Gość

potwierdzam mi tez teraz nie kasuje nic dasy mam neta za darmo oby tylko jak najdluzej teraz kompa <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie odlaczam od neta nawet powlaczalem obrazki i activex na stronkach oby mi tej promocji nie zablokowali sciaglem juz okolo 450 mega za free i dalej sciagam...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

A ja powiem tyle.
Wczoraj potrzebowałem użyć mojej SimDaty (na 100% jeszcze ma ważność) i:
Nie można sprawdzić ile kasy jest na niej.
Nie można inicjować połączeń do transferu danych. :(

Można dzwonić i wysyłać smsy.

Coś ten Plus się psuje, a tak go chwaliłem ;(
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

BliSki pisze:A ja powiem tyle.
Wczoraj potrzebowałem użyć mojej SimDaty (na 100% jeszcze ma ważność) i:
Nie można sprawdzić ile kasy jest na niej.
Nie można inicjować połączeń do transferu danych. :(

Można dzwonić i wysyłać smsy.

Coś ten Plus się psuje, a tak go chwaliłem ;(
Coś chyba masz kiepski refleks, bo taki stan to już trwa 20dni.
Back to the Future ;)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Szadzik pisze:Coś chyba masz kiepski refleks, bo taki stan to już trwa 20dni.
Nie tyle refleks, co mam szczęście, że na co dzień mam neta z kabla ;)
A SimDatę wykorzystuję tylko w terenie ;)
Dodam, że jeszcze 10 dni temu u mnie działało :D
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Robert

Plus to złodzieje powtarzam to ,co prawda mam nowy abonament w iplusie
ale i tak mnie dymaja tak jak w simdacie.Ku*** im nie
zalezy na opini.Jedno słowo chociaż przepraszam,ale nie oni maja wszystkich
piz.....e.Kazą pisać odwołania,to jest chore

--
*** - tak nie piszemy!!
Edytował Moderator, BliSki
benek

Post autor: benek »

wyruhali kupe ludzi - w biegu , Dziś jak dzwonie do tego <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> BOK -( ta muzyczka przy czekaniu na konsultanta śni mi się po nocach )- to słyszę że już wszystko jest ok. - tylko ja jakiś dziwny jestem i mi nie działa jak należy , albo słyszę że ,, tak tak proszę pana , pana konto chyba jest nieprawidłowo naliczane , ale technicy na bieżąco weryfikują konta i wie pan - to może potrwać "

Pytam się ile to potrwa ? - zawsze słysze to samo ; trudno mi powiedzieć proszę pana.

szok , szok,szok , szok,szok , szok,szok , szok,szok , szok,szok , szok,

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
wazi

Post autor: wazi »

przy dzwonieniu do bok można usłyszeć : niech pan zadzwonipóżniej - nie mogę wejść do systemu - przepraszamy i życzymy miłego dnia :cry:
ODPOWIEDZ