[Wifi] 1 sekudnowe przerwy działania internetu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bezxc
Początkujący użytkownik forum

[Wifi] 1 sekudnowe przerwy działania internetu

Post autor: bezxc »

Korzystam z udostępnionego internetu Dialogu 2mb poprzez wifi, zasięg jest na 3-4 kreski :P
Problemem są pojawiające się co jakiś czas przerwy w działaniu internetu, internet przestaje odpowiadać przez 2-3 sekundy po czym wraca do normy(Połączenie z samym AP się nie rozłącza, nadal pokazuje zasięg 3-4 kreski). Problem ten pojawia się co 2-3 godziny. Na innej sieci wifi o trochę lepszym zasięgu pojawia się ten sam problem. Używam systemu XP. Dodam ,że w sieci domowej połączenie wifi działa bez zarzutu ( korzystałem z udostępnionego internetu plusa na laptopie w sąsiednim pokoju). Czy ktoś może mi pomóc w rozwiązaniu problemu?

Pozdrawiam.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: [Wifi] 1 sekudnowe przerwy działania internetu

Post autor: zDaleKi »

bezxc pisze:Problemem są pojawiające się co jakiś czas przerwy w działaniu internetu, internet przestaje odpowiadać przez 2-3 sekundy po czym wraca do normy
Czytałeś ten temat?? > Pogorszył mi się sygnał WiFi. Zrywa mi połączenie WiFi. Pogorszył mi się transfer przez sieć 'radiową'. Co mam robić? < Może tam już będziesz miał rozwiązanie.
(Połączenie z samym AP się nie rozłącza, nadal pokazuje zasięg 3-4 kreski). Problem ten pojawia się co 2-3 godziny. Na innej sieci wifi o trochę lepszym zasięgu pojawia się ten sam problem.
To może sugerować, że ktoś zakłóca eter.
Zatem na początku sugeruję pobawić się NetStumblerem w chwilach, gdy pojawia się ten problem i ustalić, czy nie widać tam obcej sieci na zbliżonym kanale.
Swoją drogą na jakim kanale masz własną sieć?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ