Podpowiedzcie!!!!!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Podpowiedzcie!!!!!!!
Witam, mam takie pytanko kupilem laptopa z wifi, karta jest wewnetrzna (tak sadze, nie znam sie ) ale po wgraniu sterownikow do niej wyszukal mi kilka sieci i z jedna nawet jestem polaczony jest napisane "siec bezprzewodowa niezabezpieczona" i teraz mam wlasnie pytanie czy korzystanie z tego zrodla internetu jest bezpieczne? bo naormalnie korzystam z radiowki playa, ale skoro przez wifi mam zupelnie darmowy net to chyba lepiej z niego korzystac, ale z drugiej strony mozliwe jest to zebym mial zupelnie darmowy net??? czekam na wasze odpowiiedzi za ktore dziekuje.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Podpowiedzcie!!!!!!!
Jeśli to nie hot spot to nie koniecznie bezpieczne. Do tego najpewniej niezgodne z prawem a na pewno nieetyczne.wooof pisze:czy korzystanie z tego zrodla internetu jest bezpieczne?
-
nie zgodne z prawem ,tzn.?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a>
-
aha rozumiem,:) ale zyje juz na tyle dlugo ze dobitnie zobaczylem to ze Polska jest krajem bezprawia, prawo w naszym państwie to mit i narzedzie w rekach politykow.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
wooof, dokładnie takie myślenie tworzy takie realia.
-
w zupelnosci sie z tym zgadzam ale to nie ja zapoczatkowalem takie myslenie, i na pewno jednostki nie zmienia takiego stanu rzeczy, nie pozostaje nam nic jak tylko podprzadkowac sie temu, a byc uczciwym w tym panstwie na pewno nie jest oplacalne. dzieki za odpowiedzi, temat mozna zamknac.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
W zasadzie tego nie robimy, ale takie głupoty to tylko zamknąć i nie wracać do tego.wooof pisze:dzieki za odpowiedzi, temat mozna zamknac.