Zmiana limitów?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zmiana limitów?
Dzisiaj zobaczyłem reklame Orange w TV . Dowiedziałem sie z niej że Orange zmieniło limit z 3GB na 7gb? prawda to czy coś pomieszałem;P ?
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... E_DISCOVER
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... E_DISCOVER
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Zmiana limitów?
Ale tylko dla oferty orange free, fredom został ze starym limitem http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... 8241722186 (na dole strony)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
heh a już się ucieszyłem ;P No nic trzeba czekać.
-
- Stały użytkownik forum
A czy dla stałych klientów też podnieśli limity czy tylko dla nowych ?
Klienci OFP zostali zapomniani - może to przez brak konkurencji w CDMA.
I nawet dokupić limitu nie można

Klienci OFP zostali zapomniani - może to przez brak konkurencji w CDMA.
I nawet dokupić limitu nie można

- odyniec15
- Użytkownik forum
Fajniasto, po prostu fajniasto. Mam internet Orange CDMA i dopiero niecałe dwa miesiące z umową na 3lata. Wiedziałem, że musi mi się to przytrafić. Od ostatniego dnia rozliczeniowego starałem się nic nie ściągać z internetu i tak nie starczyło to śmieszne 3Gb mogą sobie wsadzić w nos. Mam nadzieję, że o nas nie zapomną!
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-11-15, 16:02 ]
Kolego, wypowiadając się staraj się to robić kulturalnie.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-11-15, 16:02 ]
Kolego, wypowiadając się staraj się to robić kulturalnie.
Ostatnio zmieniony 2009-11-15, 16:01 przez odyniec15, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dokładnie... 3GB, gdzie prędkość transferu może osiągać, aż 3mb/s toż to śmieszneodyniec15 pisze:Od ostatniego dnia rozliczeniowego starałem się nic nie ściągać z internetu i tak nie starczyło to śmieszne 3Gb mogą sobie wsadzić w nos

P.S. Za rok sam myślę o OFP, ale jeżeli limity się nie zmienią to chyba wezmę net po kablu....
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mieć możliwość kabla i brać radiowo?Procio pisze:P.S. Za rok sam myślę o OFP, ale jeżeli limity się nie zmienią to chyba wezmę net po kablu....

-
- Mistrz bezprzewodowy
Do nadajnika mam jakiś niecały kilometr praktycznie bez przeszkód, a ceny OFP nie są, aż tak duże, dlatego rozważam taką możliwośćja.michal pisze:Mieć możliwość kabla i brać radiowo?![]()

-
- Użytkownik forum
Słuchajcie, ta reklama wzbudziła i u mnie zainteresowanie... Mam teraz orange freedom pro na próbę z routerem axesstel. Działa ok, teraz jeszcze wziąłem na próbę antenę którą zamontuję więc myślę że będzie bardzo stabilnie i szybko ale... te 3 giga to jest kpina! Ja nie wchodząc na żadne Youtube i td. mając włączone blokowanie reklam i skryptów na stronkach po przeglądaniu netu przez jakieś 2h pobieram 100MB lekko licząc... Dodam że mam wyłączone aktualizacje windowsa i wszelkich programów, w tym antywira:/
Wracając do tematu zmian limitów... Jest dla mnie bardzo niejasna jedna kwestia. Czy mogę korzystać z CDMA w taki sam sposób z tym samym modemem w opcjii orange free?? Wg mnie tak jeśli wybiorę abonament za minimum 75zł. Bo w tabeli na poniższej stronce jest podane że w tym pakiecie jest możliwość korzystania z GSM/CDMA.
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... Id=4103855
Niestety na necie wyskakuje tylko możliwość zakupu modemu ADU-635.
W tym momencie robi się za 75 zł 8 GB transferu a to już jest coś...
Tylko pytanie czy można to polączyć z tym modemem Axesstel czy nie?
Jeśli nie to jak z łapaniem zasiegu CDMA przez ten modem? Ma wyjście na antenę dodatkową?
Jeśli tak to ja oddaję ten freedompro i biorę zwykły free z tym modemem.
Pozdrawiam
Wracając do tematu zmian limitów... Jest dla mnie bardzo niejasna jedna kwestia. Czy mogę korzystać z CDMA w taki sam sposób z tym samym modemem w opcjii orange free?? Wg mnie tak jeśli wybiorę abonament za minimum 75zł. Bo w tabeli na poniższej stronce jest podane że w tym pakiecie jest możliwość korzystania z GSM/CDMA.
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... Id=4103855
Niestety na necie wyskakuje tylko możliwość zakupu modemu ADU-635.
W tym momencie robi się za 75 zł 8 GB transferu a to już jest coś...
Tylko pytanie czy można to polączyć z tym modemem Axesstel czy nie?
Jeśli nie to jak z łapaniem zasiegu CDMA przez ten modem? Ma wyjście na antenę dodatkową?
Jeśli tak to ja oddaję ten freedompro i biorę zwykły free z tym modemem.
Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Radiowego tak?Procio pisze:Do nadajnika

Nie słyszałem o nadajniku w sieci w sieci komórkowej.

-
- Mistrz bezprzewodowy
ja.michal pisze:Radiowego tak?
Chyba do stacji bazowej xD Nie znam się na tym zbyt dobrze. Dopiero poznaje "tajniki" internetu bez przewodowegoja.michal pisze:Co najwyżej o stacji bazowej.

-
- Stały użytkownik forum
Mogli by chociaż po limicie podnieść prędkość do 128kb i byłoby ok albo w godzinach nocnych odblokować.
-
- Użytkownik forum
No właśnie jedyne co mnie nie odwiodło jeszcze od pomysłu umowy z orange to jest to że jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> u mnie ten transfer po limicie jest na poziomie wiekszym niż 64kbps... Jak obserwuje na netlimiterze prędkość to z reguły przy pobieraniu pliku to jest 80-90kbps. Przy ładowaniu strony to jest tak że chwilowo prędkość skacze do 150-200kbps i dopiero przycina do 70-80kbps. To wygląda tak jakby to odcięcie załączało się z lekkim opóźnieniem;)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
To akurat tylko błąd pomiaru.broker2004 pisze:Przy ładowaniu strony to jest tak że chwilowo prędkość skacze do 150-200kbps i dopiero przycina do 70-80kbps. To wygląda tak jakby to odcięcie załączało się z lekkim opóźnieniem;)
-
- Użytkownik forum
Nie sądze żeby to był błąd pomiaru... tak się składa że ostatnie 4 miesiące używałem na wyspach tylko prędkości GPRS (ten sam komp) więc zakładam że potrafię obiektywnie porównać te prędkości. Na tym CDMA po limicie stronki ładują się dużo szybciej, dodatkowo dla porównania odpalilem radyjko którego na gprs nie da rady słuchać w żaden sposób -na CDMA po limicie szło z minimalnymi tylko zacięciami...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Pamietaj ze przy CDMA pingi sa duuuuuuuzo nizsze niz w wypadku UMTS(gdzies dwu-trzykrotnie nizsze), o gprs nawet nie ma co gadac:)broker2004 pisze:Nie sądze żeby to był błąd pomiaru... tak się składa że ostatnie 4 miesiące używałem na wyspach tylko prędkości GPRS (ten sam komp) więc zakładam że potrafię obiektywnie porównać te prędkości. Na tym CDMA po limicie stronki ładują się dużo szybciej, dodatkowo dla porównania odpalilem radyjko którego na gprs nie da rady słuchać w żaden sposób -na CDMA po limicie szło z minimalnymi tylko zacięciami...
-
- Użytkownik forum
Z tym limitem w tych czasach jest ciężko.Może dla ludzi korzystających tylko z poczty to starcza. Mi zablokowali po 4 dniach,a ściągnąłem jakieś 400 mb i trochę oglądałem YT.
Limit powinien być min 10gb z taką prędkością sięgająca do dl 3mb i up 1mb
Limit powinien być min 10gb z taką prędkością sięgająca do dl 3mb i up 1mb
-
- Mistrz bezprzewodowy
http://www.telepolis.pl/news.php?id=16532&limit=1000 Dzwonił już ktoś ?
[ Dodano: 2009-11-16, 19:19 ]
Przed chwilą dzwoniłem i będę miał zwiększony limit od nowego okresu rozliczeniowego tj. od 4 grudnia (tak przynajmniej powiedział pan z którym rozmawiałem). Dwa razy pytałem i jest to darmowe.
Jeszcze się zapytałem czy mogę przejść na hybrydę i wziąć w promocyjnych cenach teraz modem hybrydowy (wiecie który, chyba AnyData ADU635WA), ale to będzie możliwe dopiero na 6 miesięcy przed końcem umowy.
[ Dodano: 2009-11-16, 19:19 ]
Przed chwilą dzwoniłem i będę miał zwiększony limit od nowego okresu rozliczeniowego tj. od 4 grudnia (tak przynajmniej powiedział pan z którym rozmawiałem). Dwa razy pytałem i jest to darmowe.
Jeszcze się zapytałem czy mogę przejść na hybrydę i wziąć w promocyjnych cenach teraz modem hybrydowy (wiecie który, chyba AnyData ADU635WA), ale to będzie możliwe dopiero na 6 miesięcy przed końcem umowy.
Ale chodzi Ci o Orange Free?? a nie Pro?ryba825 pisze:Przed chwilą dzwoniłem i będę miał zwiększony limit od nowego okresu rozliczeniowego tj. od 4 grudnia (tak przynajmniej powiedział pan z którym rozmawiałem). Dwa razy pytałem i jest to darmowe.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W Business Everywhere dla firm, a odpowiednikiem dla osób indywidualnych ta sama oferta nazywa się Orange Free.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zawsze mozesz zmigrować z ORANGE FREEDOM PRO do ORANGE OPTIMUM. Wystarczy zadzwonić do BOK albo pójść do salonu i się zapytać. Przecież pisaliście wszyscy na forum ze chcecie mieć większe limity i jestescie gotowi za to płacić . No i proszę jest oferta OPTIMUM - za 75 zł - 8 GBajtów.krystianb pisze:Ale tylko dla oferty orange free, fredom został ze starym limitem http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... 8241722186 (na dole strony)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Obiło mi sie o uszy na tym forum ze nie ma takiej mozliwosci.mcore pisze:Zawsze mozesz zmigrować z ORANGE FREEDOM PRO do ORANGE OPTIMUM. (...)
-
- Guru bezprzewodowy
Raczej bym taki pewien tego nie był.mcore pisze:Zawsze mozesz zmigrować z ORANGE FREEDOM PRO do ORANGE OPTIMUM.
Można migrować w ramach Free, natomiast Freedom PRO już nie.
To, że w Free działa CDMA to inna sprawa.
Mam wrażenie, że chcą przerzucić ludzi na Orange Free <...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie można. Kolega Digitall walczy z tym z Orange i bez skutku.mcore pisze:Zawsze mozesz zmigrować z ORANGE FREEDOM PRO do ORANGE OPTIMUM
-
- Mistrz bezprzewodowy
Troche to nielogiczne skoro nie ma takiej mozliwosci...a tym sposobem zniechecaja do siebie klientow:/marens pisze:Mam wrażenie, że chcą przerzucić ludzi na Orange Free <...
-
- Użytkownik forum
Ja myślę że powody mogą być dwa: troszkę już zapchana sieć CDMA no i czas wyprzedać trochę Anydaty A500 której cena spadła 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jezeli juz to chodzi o konstrukcje umowy na Orange freedom PRO, ktora pewnie nie pozwala na zmigrowanie do OFree. Co do sieci, to w niektórych rejonach juz są odpalane kolejne nosne, niestety jest to zalezne od ilosci abonentow "substytutów" lini TPSA korzystajacych z NMT.Sebek pisze:troszkę już zapchana sieć CDMA
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Nom dokładnie, może podniosą limit do chociażby 7gb,a nawet 10gb, było by jak dla mnie idealnie, a te marne 3gb to za mało....
-
- Użytkownik forum
Czy możliwe jest wykorzystanie limitu 3gb w 11 dni, jeżeli tylko gram przez neta w jedną grę - coś w stylu csa [gram jakieś 5 h dziennie, głównie w nocy], w dodatku w tym czasie ściągnąłem max 15 mb oraz obejżałem około 15 filmików na yt i oczywiście przeglądanie stron, ale tutaj głównie portale informacyjne, nasza klasa i moje forum. Znów będę musiał czekać do 4, aż mi limit usuną?
Może dlatego mam ten limit bo zalegałem z opłatą za neta - co miesiąc jestem do tyłu o jedną ratę.

- wojteks
- *** Administrator ***
Jest możliwe w kilka godzin.Asisst pisze:Czy możliwe jest wykorzystanie limitu 3gb w 11 dni,
To też możliwe.Asisst pisze:Może dlatego mam ten limit bo zalegałem z opłatą za net
Nie pomagam na PW!