Otóż zamówiłem poprzez kuriera Internet w sieci Nordisk. Pan z inforlinii zapewniał mnie że w odległości 9 km ode mnie znajduje się nadajnik więc na pewno będę w zasięgu. Dostałem modem i umowę, której jeszcze nie odesłałem podpisanej. No cóż podłączyłem modem do komputera i... nic. Jest zasilanie, ale wskaźnik siły sygnału nic nie pokazuje. Karty SIM nie ma na wyposażeniu bo ponoć modem jest parowany programowo. Może ktoś mi powiedzieć jak wygląda sytuacja w firmie Nordisk, jak działa ich internet i czy ktoś znalazł się w podobnej sytuacji??? I drugie pytanie czy w odległości 9 km od nadajnika, teren płaski, z małym zalesieniem pod drodze jest możliwe, że zasięgu u mnie już nie ma ??? Ponoć CDMA pozwala na więsze pokrycie terenu niż zwykłe GPRS, w końcu to 450 Mhz no jakby nie patrzeć to sygnał TV, z tego samego miejsca nadaje cyfrowy sygnał TV i u mnie ludziska już to łapią... Dla mnie to ciekawostka nieziemska jest.
Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-12-15, 08:14 ]
Mamy u nas na forum zasadę, że w jednym temacie jednemu użytkownikowi tylko raz dajemy Punkty pomógł. Zbędne punkty skasowałem.