Witam to znowu ja - wziąłem ze sklepu na próbe model Edimax BR-6204WG z tego co czytałem to powinno chodzić ( przynajmniej mi się tak wydaje ) bo się nie znam na tym za bardzo...
Mam pytanie otóż posiadam internet radiowy z którym się łącze za pomocą loginu i hasła , ip mam stałe , uwierzytelniony numer MACA - łączę się anteną zewnętrzną z nadajnikiem który jest zabezpieczony kluczem WEP - i mam pytanie ( już sobie wcześniej skonfigurowałem TP-LINKA WRT543g ( czy jakoś tak ) I śmiga ) teraz chcę tak samo to zrobić u brata bo stacjonarny musi chodzić cały dzień żeby sobie pośmigać na necie na laptopie którego używa w innym pomieszczeniu. Ma też routera Linksysa do rozsyłania WIFI. No i konfigurowałem - siedziałem dzisiaj z 2 godziny i nic... antenę oczywiście dokręciłem do Edimaxa no i połączyłem się przez kabelek z routerem no i w konfiguracji grzebałem... W Quick Install wszystko jest pod modem wpinany pod WAN a ja to chce
zrobić inaczej !
Co muszę poustawiać w routerze, żeby to śmigało ...
WISP Enabled czy Disabled ?
Gdzie podać MACA z kompa stacjonarnego ? Bo jak podaje pod przyciskiem Site Survey to po wciśnięciu Apply kasuje się na same zera
Jakie opcje podstawowe powłączać żeby to chodziło bo zgłupiałem...
a jeszcze się spytam czy to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> będzie działać na tym modelu bo wziąłem ze sklepu i nie płaciłem jak coś to oddam...
Dziękuje z góry za pomoc
Edimax BR-6204WG W Trybie Client ( Radiówka, PPPoe )
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum