Zapinka,klips do modemu USB
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zapinka,klips do modemu USB
Witam. Zauważyłem że modemy Sierry mają klipsy, zapinki dzięki którym mozna je bez problemu przypiąc do ekranu laptopa. Nie wiecie gdzie takie mozna luzem kupic coś takiego ew. gdzies na aledrogo jakis fajny zamiennik - coś co umożliwi przypiecie modemu usb do laptopa żeby tak sie nie walał obok??? Mam w domu 3 modemy i ostatnio mało portu usb nie wyrwała mi kobieta 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Zapinka,klips do modemu USB
Też się za czymś takim rozglądam, na razie z braku czegoś lepszego wożę ze sobą spinacz do wieszania bieliznyTomisek pisze:Zauważyłem że modemy Sierry mają klipsy, zapinki dzięki którym mozna je bez problemu przypiąc do ekranu laptopa. Nie wiecie gdzie takie mozna luzem kupic coś takiego

Krzysztof
-
Kurde to mina. Mam Sierre 309 i z tym ich klipsem to super sprawa. Nie wala sie, lekki łatwy w założeniu i podpieciu do ekranu ale tylko pasuje do do tego modemu
.Kobiety maja takie rózne spinacze do włosów wiec moze by z nich coś skręcił 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Widziałem to kiedyś na Allegro, ale wtedy nie maiłam jeszcze modemu i nawet nie pomyślałem o zakupie tego gadżetu i teraz żałuje. Wtedy myślałem z resztą że każdy modem ma to na wyposażeniu.
Ale sam klips był jakiś taki uniwersalny - do pendriva, mikrofonu, małej kamery itd., a jego nazwa nie sugerowała w żadnym stopniu że to do modemu 3G może być. Koszt chyba 6PLN o ile dobrze pamiętam.
Na racie jako zamiennik używam czegoś takiego: http://allegro.pl/item908960669_lemi_kl ... 2_szt.html
w największym rozmiarze jaki znalazłem w biurze.
Ale sam klips był jakiś taki uniwersalny - do pendriva, mikrofonu, małej kamery itd., a jego nazwa nie sugerowała w żadnym stopniu że to do modemu 3G może być. Koszt chyba 6PLN o ile dobrze pamiętam.
Na racie jako zamiennik używam czegoś takiego: http://allegro.pl/item908960669_lemi_kl ... 2_szt.html
w największym rozmiarze jaki znalazłem w biurze.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
A co sądzicie o samoprzylepnych rzepach? Jeden można przykleić do laptopa, a drugi do modemu. Miałem takie w zestawie z modemem Huawei E220 z Ery, można je za grosze kupić na Allegro czy w sklepie papierniczym.
-
A to modem nie zniszczy się od tego klipsa ??
Jak się to montuje modem do lapka przypina ??
Jak się to montuje modem do lapka przypina ??
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Raczej nie, choć trochę się może porysować. Tak czy inaczej uważam że klips do papieru to w tym przypadku niezbyt trafione rozwiązanie - modem będzie ciągle odpadał.szmitz pisze:A to modem nie zniszczy się od tego klipsa ??
-
Nie, klips łapie tylko krawędź pokrywy laptopa, natomiast sam modem przypiąłem gumką recepturką do tych drucianych uchwytów klipsa - wszystko trzyma się idealnie.Blido pisze: Raczej nie, choć trochę się może porysować. Tak czy inaczej uważam że klips do papieru to w tym przypadku niezbyt trafione rozwiązanie - modem będzie ciągle odpadał.
[ Dodano: 2010-02-12, 22:42 ]
Jest jeszcze fajniejsza rzecz niż rzepy. Otóż zamiast nich można zastosować specjalne folie magnetyczne (grubość) 0,3-07mm w wersji samoprzylepnej. Takie folie są np. wykorzystywane do produkcji różnych literek i zwierzątek które znajdują dzieci w Danonkach czy innych jogurtach do przyklejenia na lodówce.Blido pisze:A co sądzicie o samoprzylepnych rzepach? Jeden można przykleić do laptopa, a drugi do modemu. Miałem takie w zestawie z modemem Huawei E220 z Ery, można je za grosze kupić na Allegro czy w sklepie papierniczym.
Takie folie trzymają lepiej niż rzepy, nie zużywają się, nie przyczepiają się do nich włoski czy inny brud. Są przy tym sporo cieńsze od rzepów.
Własnie eksperymentuję z dwoma literkami I z Danonków.

Ostatnio zmieniony 2010-02-13, 04:37 przez alias, łącznie zmieniany 2 razy.
- rio bravo
Tomisek, jaki masz modem? Ja się spotkałem z takim klipsem w Icon 225 i Huawei E170, w innych modemach nie widziałem tego typu zapięcia.
-
No teraz kupiłem sierre 309 i ma bardzo fajna zapinkę -na zasadzie wsuwki do włosów. Takie nic a działa. Niestety nic takiego nie miał icon 401 i 431