Witam. Od prawie 2 lat jestem posiadaczem iCOna 401. Wszystko było ok gdy pracowałem na Win Xp. Niestety wymienilem komputer z Win7 64b i porażka. No nie jestem w stani zasintalowac tego modemu ze sterownikow zawartych w modemie.Mimo zmiany firmware na najnowszą dostepna na stronie.
Niby pobrałem z netu sterowniki ale nie jestem w stanie poprawanie zainstalowac tego modemu.Icon jest rozpoznawany jak naped cd i tyle. Starałem sie dodac reczne modem- wskazalem sciezke- niby wszystko od- dodało jakis modem 40x ale nie nawiazuje komunikacji. Zreszta ta instalacja przebiegla dosc dziwnie..Nie wiem - nie potrafie, Moze ktos pomoze co jak łopatologicznie zrobic zeby odpalił pod 7. Szkoda kasy na cos nowego
Obecnie posiadam drugi modem Sierre 309 i pracuje na razie ok pod 7.( ale ten był tylko pod laptopa;)
STEROWNIKI
Modem iCon401 a Win7
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- nosbi
- ### BAN ###
Re: Modem iCon401 a Win7
Jeśli się nie mylę i producentem jest Option to tu powinieneś do niego stary pod Win7 znaleźć
http://sterowniki.bez-kabli.pl/option/option_d.htm
http://sterowniki.bez-kabli.pl/option/option_d.htm
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Modem iCon401 a Win7
No udało sie ale dopiero instalacja GlobeTrotter Connect
rozwiązała problem( taki mały programik do połączenie od optiona bez zadnych dodatków z podanego przezemnie wczesniej linka)
Reczna instalacja tak :Drivers v5.0.32.0 Win 7, Drivers v5.1.36.0 Win 7
nic nie dała
Nie wiem o co chodzi. Niby modem sie zainstalował ok ale nie było zadnej komunikacji.
Wreszcie ok.
Wiec jak by co to da sie kolejny modem uruchomic pod Win7
Mam jeszcze do przetestowania icona 431
rozwiązała problem( taki mały programik do połączenie od optiona bez zadnych dodatków z podanego przezemnie wczesniej linka)
Reczna instalacja tak :Drivers v5.0.32.0 Win 7, Drivers v5.1.36.0 Win 7
nic nie dała
Nie wiem o co chodzi. Niby modem sie zainstalował ok ale nie było zadnej komunikacji.
Wreszcie ok.
Wiec jak by co to da sie kolejny modem uruchomic pod Win7
Mam jeszcze do przetestowania icona 431