Modem iCon401 a Win7

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Modem iCon401 a Win7

Post autor: Tomisek »

Witam. Od prawie 2 lat jestem posiadaczem iCOna 401. Wszystko było ok gdy pracowałem na Win Xp. Niestety wymienilem komputer z Win7 64b i porażka. No nie jestem w stani zasintalowac tego modemu ze sterownikow zawartych w modemie.Mimo zmiany firmware na najnowszą dostepna na stronie.
Niby pobrałem z netu sterowniki ale nie jestem w stanie poprawanie zainstalowac tego modemu.Icon jest rozpoznawany jak naped cd i tyle. Starałem sie dodac reczne modem- wskazalem sciezke- niby wszystko od- dodało jakis modem 40x ale nie nawiazuje komunikacji. Zreszta ta instalacja przebiegla dosc dziwnie..Nie wiem - nie potrafie, Moze ktos pomoze co jak łopatologicznie zrobic zeby odpalił pod 7. Szkoda kasy na cos nowego

Obecnie posiadam drugi modem Sierre 309 i pracuje na razie ok pod 7.( ale ten był tylko pod laptopa;)
STEROWNIKI
Awatar użytkownika
nosbi
### BAN ###

Re: Modem iCon401 a Win7

Post autor: nosbi »

Jeśli się nie mylę i producentem jest Option to tu powinieneś do niego stary pod Win7 znaleźć
http://sterowniki.bez-kabli.pl/option/option_d.htm
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Modem iCon401 a Win7

Post autor: Tomisek »

No udało sie ale dopiero instalacja GlobeTrotter Connect
rozwiązała problem( taki mały programik do połączenie od optiona bez zadnych dodatków z podanego przezemnie wczesniej linka)

Reczna instalacja tak :Drivers v5.0.32.0 Win 7, Drivers v5.1.36.0 Win 7
nic nie dała
Nie wiem o co chodzi. Niby modem sie zainstalował ok ale nie było zadnej komunikacji.

Wreszcie ok.
Wiec jak by co to da sie kolejny modem uruchomic pod Win7
Mam jeszcze do przetestowania icona 431 ;)
ODPOWIEDZ