Posiadam iplusa razem z netbookiem acer aspire one d250 (posiada wbudowany modem) i od pewnego czasu pojawił się problem...
chodzi o to, że połączenie zostaje zerwane po kilku/ kilkunastu minutach. wcześniej działało bezproblemowo, a teraz zrywa połączenie. to samo się dzieje gdy łączę się poprzez iplus manager lub przez połączenie systemowe dial - up.
posiada ktoś pomysł na rozwiązanie tego problemu?
iplus - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: iplus - problem
Jak mozesz to wsadz karte do innego modemu - np telefonu uzyj - czy zachowa sie tak samo ? Jesli tak to moze byc wina sieci nie sprzetu twojego . Uzyj acera w innej lokalizacji czy takze zrywa ? Musisz po prostu zrobic testy by znalezc w czym blad - czy w modemie - komputerze - czy wina Plusa ? Najlepiej wiedziec z czym jest problem i potem zglaszac do operatora ewentualne bledy jesli to jego wina - jak nie wina Plusa to producenta sprzetu wadliwego trzeba strartowac...
Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
-
- Początkujący użytkownik forum
tak, muszę przełożyć kartę i sprawdzić w telefonie.
jedno jest pewne - zasięg jest okej. dzwoniłem do BOKu i powiedzieli mi, że problemów w dostawie w krakowie nie ma.
właśnie też polecono mi przełożenie karty do innego modemu/ telefonu.
tylko się zastanawiam, co mogło paść... bo nawet nie muszę restartować laptopa, wystarczy, że kliknę "połącz" i w net dalej działa, ale po kilkunastu minutach wiadomo co...
może kwestia jakichś ustawień w systemie.. nie wiem już.
jedno jest pewne - zasięg jest okej. dzwoniłem do BOKu i powiedzieli mi, że problemów w dostawie w krakowie nie ma.
właśnie też polecono mi przełożenie karty do innego modemu/ telefonu.
tylko się zastanawiam, co mogło paść... bo nawet nie muszę restartować laptopa, wystarczy, że kliknę "połącz" i w net dalej działa, ale po kilkunastu minutach wiadomo co...
może kwestia jakichś ustawień w systemie.. nie wiem już.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Musisz sprawdzic inny modem i inna lokalizacje , to ze u ciebie rwie sesje moze byc spowodowane tym ze np znalazles sie w zasiegu dwoch lub wiecej nodeB i w czasie jakiegos handoweru(przelaczania) miedzy nimi sesje zrywa .
Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png