Witam.
Posiadam antenę na dachu, ze złączem RSMA i do tego kartę Wifi TP-LINK TL-WN422G
Obecnie, korzystam z internetu radiowego, ale postanowiłem zmienić swojego dostawcę na innego, ale okazało się w rozmowie, że ten nowy przyszły operator, twierdzi że posiada sprzęt i udostępnia sygnał nie w standardzie o częstotliwości 2,4 MHz ,tylko wyższej częstotliwości.
Moje pytanie brzmi, czy koniecznie, będzie trzeba zmienić moją obecną antenę ,na taką ze złączem LAN do płyty głównej ???
Potrzebuje jednak pozostać z anteną ze złączem RSMA ,gdyż nie ma możliwości zainstalowania innej.
Sprzęt pracujący w 2,4 GHz, a nadajnik o większym GHz ?
Moderator: Moderatorzy
- Cage
- Stały użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Sprzęt pracujący w 2,4 GHz, a nadajnik o większym GHz ?
Tak.Cage pisze:będzie trzeba zmienić moją obecną antenę ,na taką ze złączem LAN do płyty głównej ?
Nie będzie działać.Cage pisze:Potrzebuje jednak pozostać z anteną ze złączem RSMA ,gdyż nie ma możliwości zainstalowania innej.
Nie pomagam na PW!
- Cage
- Stały użytkownik forum
Obecnie na tym sprzęcie, który mam, czyli 2.4 GHz, to wykrywa i pokazuje sieć tego przyszłego dostawcy ,a więc gdy przypisze mój MAC adres karty WiFi i jeszcze do tego przestawi moją antenę na dachu w kierunku, tego jego nadajnika, to powinien działać internet.wojteks pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Nie będzie działać.
Skoro nie, to dlaczego mój sprzęt wykrywa jego sieć bezprzewodową ???
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-08, 21:18 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-11-08, 21:17 przez Cage, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Bo pewnie ma dwa AP, jeden w 2.4 a drugi w 5 GHz, a do tego 2.4 już nikogo nie podłącza.Skoro nie, to dlaczego mój sprzęt wykrywa jego sieć bezprzewodową ???
- Cage
- Stały użytkownik forum
Dziś w rozmowie telefonicznej powiedział, że oczywiście może za free'ko spróbować, ale za to nie gwarantuje za jakość, czyli stabilność tego łącza, przez to, że posiadam sprzęt 2.4 GHzPatryk pisze:Bo pewnie ma dwa AP, jeden w 2.4 a drugi w 5 GHz, a do tego 2.4 już nikogo nie podłącza.<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Tak przy okazji zapytam, duża jest różnica pomiędzy internetem radiowym 2.4 GHz, a tym 5 GHz, czy przy tym 5 GHz będzie np. mniejszy ping? z czym jest lepsza ta częstotliwość 5 GHz ???
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-08, 21:18 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-11-08, 21:18 przez Cage, łącznie zmieniany 1 raz.