Netgear N150 DGN 1000 - problem z konfiguracją

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
macias89
Początkujący użytkownik forum

Netgear N150 DGN 1000 - problem z konfiguracją

Post autor: macias89 »

Witajcie !

Drugi dzień męczę się z konfiguracją routera Netgear N150 DGN1000. Wszystko idzie dobrze, lecz podczas konfiguracji (poprzez CD jak i przeglądarkę) wszystko zatrzymuję się w jednym miejscu. Oczywiście internet z Neo

Wszystko jest OK, ale w pewnym momencie konfiguracja wyłącza się i pojawia się okienko, czy mój dostawca pozwala mi mieć statyczny adres IP, klikam że tak, pojawia mi się okno do wypełnienia adresów IP, DNS'y, Maski itd. próbowałem różne kombinację, od tych zapisanych ze starego modemu w systemie do innych znalezionych w sieci i nic nie śmiga.

Klikałem także "nie" i wtedy zostałem poproszony o wpisanie adresu MAC starego modemu, wpisałem, coś się ruszyło ale na końcu oczywiście nie skonfigurowało się i przeniosło mnie na poprzednią stronę.

Podrzuciłby ktoś jakieś screeny jak to ma wyglądać, lub jakoś to opisał co do czego, bo już nie wiem. :/
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Netgear N150 DGN 1000 - problem z konfiguracją

Post autor: key »

Masz pakiet aktywacyjny z neo (nazwa uzytkownika + haslo)?
Nie pomagam na PW.
macias89

Tak mam.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

W takim razie skonfiguruj "z reki" bez pomocy kreatorow i dziwnych programow.
Nie pomagam na PW.
macias89

http://komputery.katalogi.pl/Neostrada, ... 24355.html zrobiłem tak jak tutaj i właśnie pisze do Was z działającego routera. :hyhy:
ODPOWIEDZ