Czy orange będzie inwestowało w lepszą jakość intenetu cdma
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Czy orange będzie inwestowało w lepszą jakość intenetu cdma
W poprzednim roku słyszałem, że orange ma jeszcze w ciągu roku zainwestować w sieć cdma i że efektywna szybkość internetu cdma ma wzrosnąć z około 1mb/s do około 2 mb/s. Nie wiem czy już coś takiego zrobili? Może wiecie kiedy to nastąpi? A może to nieprawda? Od kilku miecięcy jestem w mieście i korzystam z internetu hsdpa i nie mogę sprawdzić jak chodzi internet cdma, ale już niedługo będę z niego korzystał. Dzięki za odpowiedź.
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Czy orange będzie inwestowało w lepszą jakość intenetu cdma
Tekst powyższy jest krytyczny wobec Orange. Ja w poprzednim roku zacząłem korzystać z internetu cdma z orange i jestem zadowolony, choć muszę przyznać, że zaczął chodzić przyzwoicie, gdy zainstalowałem antenę i nastawiłem ja dokładnie na stację bazową. I muszę przyznać, że internet chodził stabilnie, i nawet w godzinach szczytu (godziny wieczorne) szybkość raczej nie spadała poniżej 1 mb/s. Ale nie będę ukrywał, że po zapowiedziach Orange w tym roku liczę na więcej.
- msnietka
- Początkujący użytkownik forum
Orange CDMA zwalnia
Mam już 1,5 roku cdma - z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Na początku download powyżej 1 Mb/s to był standard upload niewiele mniej a teraz takie osiągi przed 22 są nieosiągalne.
A w godzinach szczytu to zupełna masakra - teraz mój szerokopasmowy internet wygląda tak : download ok. 0,12Mb/s upload 0,2Mb/s
i żadnej alternatywy w mojej okolicy jak do tej pory :/
Liczę że w ciągu tego pół roku jakie mam do końca umowy pojawi się jakaś konkurencja - zawsze to poprawia jakość usług.
Druga rzecz - ponoć z urzędu mają wprowadzić dolne limity.
Nie liczę na dobrowolną poprawę jakości oferowanych usług przez monopolistę jaką jest Orange cdma w mojej okolicy bez jakiegoś przysłowiowego bata.
A w godzinach szczytu to zupełna masakra - teraz mój szerokopasmowy internet wygląda tak : download ok. 0,12Mb/s upload 0,2Mb/s
i żadnej alternatywy w mojej okolicy jak do tej pory :/
Liczę że w ciągu tego pół roku jakie mam do końca umowy pojawi się jakaś konkurencja - zawsze to poprawia jakość usług.
Druga rzecz - ponoć z urzędu mają wprowadzić dolne limity.
Nie liczę na dobrowolną poprawę jakości oferowanych usług przez monopolistę jaką jest Orange cdma w mojej okolicy bez jakiegoś przysłowiowego bata.
Ostatnio zmieniony 2011-03-24, 21:50 przez msnietka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja w styczniu zeszłego roku miałem 800 kb/s bez anteny, teraz z anteną mam w porywach 300 kb/s. 

- wojteks
- *** Administrator ***
Nordisk/Plus CDMA.msnietka pisze:Liczę że w ciągu tego pół roku jakie mam do końca umowy pojawi się jakaś konkurencja
To cena zdecydowanie wzrośnie jak będzie gwarantowane 100kbps.msnietka pisze:ponoć z urzędu mają wprowadzić dolne limity.
Nie pomagam na PW!
- msnietka
- Początkujący użytkownik forum
To przynajmniej nie będą sprzedawać gruszek na wierzbie.wojteks pisze:To cena zdecydowanie wzrośnie jak będzie gwarantowane 100kbps.
W sumie mogą powiedzieć ,że zwiększą prędkość np. do 10mb/s i co z tego jak cały czas transfer spada :-/
A przy takich parametrach to mogą i limit zwiększyć bo i tak nie da się go wykorzystać.