Problem z Kozumi KOZUMI AIR FORCE ONE 2

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ja-Bo

Problem z Kozumi KOZUMI AIR FORCE ONE 2

Post autor: Ja-Bo »

Witam, kupiłem ostatnio 6 sztuk takich Kozumi. 3 pracują jako AP, 3 jako Client (3 osobne linki).

KAŻDY pracujący w trybie AP się wiesza :-(
Trzy na trzy po losowym czasie (czasem kilka razy dziennie) wieszają się. Świecą się diody, ale nie ma reakcji i zrywa połączenie.
Zasięg rewelacyjny.
Próbowałem już także wiele konfiguracji...

Natomiast żaden klient się nie zawiesza - to jest dziwne.

Firmware najnowszy.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z Kozumi KOZUMI AIR FORCE ONE 2

Post autor: Jo_gurt »

Ja-Bo, jak są zasilane?
Ja-Bo

Standardowo, zasilacz 12V.

Prąd płynie kablem sieciowym.

Wszystko z zestawu.

Opis urządzenia:
http://www.kozumi-usa.com/polish/produc ... FO2v3.html
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Może są jakieś fabrycznie walnięte? Takie zwiechy kojarzą mi się właśnie ze słabej jakości zasilaczami lub zbyt długim kablem PoE.
Ja-Bo

No tak, ale klienty (tak jak pisalem Kozumi) mają podobnej długości kable, albo i dłuższe i żaden się jeszcze nie zawiesił.

I 3/3 byłyby walnięte? I dlaczego wieszają się w trybie AP, a w np. Client, nie?

Może to jakiś problem w konfiguracji? A może jest jakiś lepszy firmware do tego urządzenia?

P.S. Może ja się też źle wyraziłem na początku. Pisząc "wiesza się" miałem na myśli to, że zrywa połączenie z klientem i nie chce go ponownie nawiązać - można się na nie logować cały czas. Jak się tam ręcznie połączy to chodzi jakiś czas, potem znów to samo.
ODPOWIEDZ