problem z netem w iplusie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
problem z netem w iplusie
Witam serdecznie i proszę o wyrozumiałość gdyż to mój pierwszy post na tym forum. Przejdę więc do mojego problemu posiadam kompa celeron 2.66 1.5 gb ram system windows xp korzystam z modemu huawei e 398 w iplusie. Problem powstał około 2 tygodnie temu i już brak mi pomysłów na rozwiązanie a mianowicie zasięg 2 hspa+ ściąganie danych ok ale wysyłanie zero nawet w testach na wysyłaniu nic nie wykazuje problem z logowaniem ale gdy przełączę na 2g wszystko działa problem powstał ok 2 tygodnie temu a wcześniej wszystko śmigało obłędnie,a jak robiłem test na laptopie w tym samym miejscu i z moim modemem wszystko działa,bardzo proszę o pomoc bo pomysłów już brak a kasy brak na nowego kompa gdyż ze strony sieci zapewniają że jest ok.Mam tylko już 3 pomysły problem w biosie,problem z zasilaniem ewentualnie nowy komp. Pozdrawiam
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: problem z netem w iplusie
Zablokowała ci go zapora systemowa lub coś innego gdyby nic nie wysyłał to byś nie miał neta.Jacek3302 pisze:problem w biosie,problem z zasilaniem ewentualnie nowy komp
Aby coś zobaczyć modem musi wysłać zapytanie do sieci, ty widzisz efekt czyli odpowiedź.
Jak nie znajdziesz rozwiązania to przeinstaluj system.
-
- Użytkownik forum
problem w biosie,problem z zasilaniem ewentualnie nowy komp
system jest nowy sterowniki zaktualizowane a problem nadal istnieje może coś w biosie albo z płytą główną bo reinstalacja nie ma jakiego kolwiek efektu problem pozostaje
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Sprawdź czy na płycie w kompie nie spuchły kondensatory(są płaskie od góry)Jacek3302 pisze:reinstalacja nie ma ...
-
- Użytkownik forum
na wstępie chciałbym podziękować za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu a na pierwszy rzut oka nie widać nic niepokojącego jeżeli to coś pomoże to płytę mam fujitsu siemens bodajrze D 1961 jest to stary komputer tylko zastanawia mnie to że w 2g działa a wszystko co powyżej download sięga 11 megabitów a uplod zero w testach ale do końca chyba tak nie jest bo strony wczytuje ale gdzie potrzebne logowanie to tragedia nawet na poczcie nie mogę wiadomości usunąć bo nie reaguje