[HUAWEI E220] Problemy z zasięgiem EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[HUAWEI E220] Problemy z zasięgiem EDGE
Witam, posiadam już dość leciwy modem Huawei E220. Ostatnio zaczęły się nagłe kłopoty z nim, otóż nie chcę tak do końca łapać zasięgu EDGE, przez co muszę wymuszać WCDMA - internet działa z taką samą prędkością, ale grzeje się niemiłosiernie, przez co działa bardzo niestabilnie (co 10/15 minut serwery przestają odpowiadać). Do łączenia się z internetem używam program Mobile Partner 16.001.06.01.500. Nie widzę potrzeby żeby modem działał na pasmach WCDMA gdyż i tak nie osiąga tej prędkości. Wymuszanie EDGE nic nie daje bo nawet jak złapie sieć, to jest 0 kresek i podczas łączenia staje na Uwierzytelnianiu i na tym koniec. To w sumie zależy od humorów, teraz np. złapał ładnie EDGE i działa, ale za chwile zerwie połączenie. Proszę o pomoc, gdyż muszę się z tym modemem jeszcze trochę przemęczyć. Pozdrawiam.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [HUAWEI E220] Problemy z zasięgiem EDGE
Kup nowy e3131 za 129pln, objawy wskazują że e220 umarł.PhoneM pisze:muszę się z tym modemem jeszcze trochę przemęczyć.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Kupno nowego nie wchodzi w grę, gdyż w tym momencie nie mam na to funduszy. Musi dać radę jakoś go podtrzymać przez te kilka miesięcy.
[ Dodano: 2012-06-04, 18:25 ]
Słyszałem że trzeba wgrać firmware żeby go odblokować (NIE simlock). Ale niestety Huawei pokasował pliki z serwerów, no i nie wiem czy to by pomogło. W tym momencie modem padł całkowicie. Trudno, muszę pożyczyć od jednego członka rodziny stary modem, tylko że pod PCMCIA. Oby do wakacji.
[ Dodano: 2012-06-04, 18:25 ]
Słyszałem że trzeba wgrać firmware żeby go odblokować (NIE simlock). Ale niestety Huawei pokasował pliki z serwerów, no i nie wiem czy to by pomogło. W tym momencie modem padł całkowicie. Trudno, muszę pożyczyć od jednego członka rodziny stary modem, tylko że pod PCMCIA. Oby do wakacji.
- LiO19
- Stały użytkownik forum
Spróbuj chłodzic go jakimś wiatraczkiem na USB, ja swojego czasu mojego E160 chłodziłem tak