Zrywanie połączeń Anydata 770-wa
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zrywanie połączeń Anydata 770-wa
Witam, od jakiegoś czasu mój modem notorycznie zrywa połączenie z internetem (korzystam tylko z cdma), tzn. niby cały czas pisze ''połączony'' ale prędkość spada do zera i ani drgnie, zauważyłem że szczególnie dzieje się tak gdy chcę coś wysłać i prędkość wysyłania wzrasta powyżej np. 300 kb\s, wtedy można ze 100% pewnością przewidzieć że net zaraz siądzie. Szczególnie jest to upierdliwe gdy zostawię coś do ściągnięcia w nocy, budzę się rano a tam ściągnięte 5% zamiast całego pliku
. Wcześniej też to się zdarzało ale dużo rzadziej teraz natomiast dzieje się to non stop. Spotkał się może ktoś z tym i\lub zna rozwiązanie tej sytuacji? I jeszcze jedno pytanie - czy istnieje jakiś router, który współpracuje z tym modemem?

-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Zrywanie połączeń Anydata 770-wa
Orange miał jakieś problemy, bo u mnie co kilka minut zrywało, ale teraz już w miarę dobrze. Dzwoń do nich.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Z tanich TP-Linki MR-3220,3420; z droższych Linksys WRT160NL, NetgearWNDR-3700v2, Buffalo...+Open-Wrt Gargoyle więcej info http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=2927 a co do samego zrywania połączeń to jeżeli modem ma wejście antenowe to wskazana antena zewnętrzna.hitman2 pisze:Spotkał się może ktoś z tym i\lub zna rozwiązanie tej sytuacji? I jeszcze jedno pytanie - czy istnieje jakiś router, który współpracuje z tym modemem?

jareq
-
- Stały użytkownik forum
Właśnie w boku Orange powiedzieli mi o awariach nadajników cdma w kilku miejscach niedaleko mnie, przez burze z piorunami sieci radiowej nie ma, konsultant mówił o problemach pogodowych i nieznanym czasie naprawy tego stanu rzeczy (!), a więc bardziej obciążona jest częstotliwość gsm a więc i sieć telefoniczna 

modem ADU 635WA - Orange + anteny ATK 10 i 20 / router Zalip CDW530 + Konektor antenowy FME/AnyDATA
albo
Axesstel 610 + antena ATK + jakaś ładna przełączka
albo
Axesstel 610 + antena ATK + jakaś ładna przełączka

-
- Użytkownik forum
Zakupiłem router (tl-mr3420) i problem ze zrywaniem połączeń się rozwiązał
. Router chodzi od 18h i ani razu połączenie się nie zerwało
. Połączenie jest przez cdma ale dioda na modemie się nie świeci - czy u was jest tak samo? Moją radość nieco zmącił fakt iż zostawiłem sobie na noc parę plików do ściągnięcia, rano patrze, a tu okazuje się, że komputer samoczynnie wszedł w tryb uśpienia - czy może być to związanie z routerem?

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zmień w komputerze zarządzanie energią.