Tp-link tl-wr842nd

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piobeg
Początkujący użytkownik forum

Tp-link tl-wr842nd

Post autor: piobeg »

Witam!

Kupiłem router jak w temacie. Problem jedynie mam z portem usb, a mianowicie podłączyłem pendrive i można na niego wejść chyba tylko przez strone konfiguracyjna routera. No dobra. To wchodze i tam naciskam na "open the disk" i w operze otwiera pustą zakladke. W ie, mozilli oraz chrome nie dzieje sie nic, ale najezdzajac na ten link "open the disk" na dole ukazuje mi sie adres file: /////192.168.0.1/Volume1. Wpisalem go w polu adresu w mozilli i chrome i wchodzi mi na pendrive. Jednak chodzi mi tutaj wlasnie o to dlaczego nie chce zaskoczyc przy wciskaniu linka?

I druga sprawa czy nie da się jakoś zrobić tak by ten podpiety pod usb pendrive lub dysk był widoczny w windowsie jako dysk sieciowy ze stałym dostepem do niego bez koniecznosci wchodzenia w przegladarke i na strone konf routera? Chcialbym np moc obracac sie po dysku usb w total commander'ze...

Bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz
Pozdrawiam
Birkoff
Początkujący użytkownik forum

Re: Tp-link tl-wr842nd

Post autor: Birkoff »

Włącz serwer FTP, stwórz użytkownika. Będziesz mógł przeglądać zasoby przez: przeglądarkę, klienta ftp i eksplorator windows

Jeśli ustawisz użytkownika anonymous, to wchodzisz przez:
ftp://192.168.0.1/

Jeśli nazwa użytkownika będzie piobeg:
ftp://[email protected]/

Jeśli dodasz hasło to:
ftp://piobeg:[email protected]/
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Tp-link tl-wr842nd

Post autor: Jo_gurt »

piobeg pisze: I druga sprawa czy nie da się jakoś zrobić tak by ten podpiety pod usb pendrive lub dysk był widoczny w windowsie jako dysk sieciowy ze stałym dostepem do niego bez koniecznosci wchodzenia w przegladarke i na strone konf routera?
Sprawdź UNC: \\192.168.0.1\Volume1
ODPOWIEDZ