Wzmocnienie zasięgu wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Wzmocnienie zasięgu wifi
Posiadam internet z Netie 10 MB ADSL. Obecnie posiadam router TP-LINK WD-8960N. Podłączony do niego jest komputer po kablu i laptop bezprzewodowo. Odbywa się wszystko na poziomie jednego piętra (tego samego pokoju). Za niedługo planuję remont i dodatkowo będą 2 laptopy się więcej łączyć i 2 telefony. Zastanawiam się co zakupić by wzmocnić sygnał po całym mieszkaniu (2 piętra)? AP / router?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Wzmocnienie zasięgu wifi
Potrzebny jest AP, choć niezbyt ekonomicznie jest kupować golasa. Ja bym kupił router najlepiej obsługujący alternatywny soft. Dodatkowy switch nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Oczywiście warto przy remoncie rozprowadzić kable sieciowe wszędzie tam gdzie może pojawić się stacjonarne urządzenie potrzebujące sieci netu (np konsola, tuner satelitarny czy nawet telewizor) O tym, że aktualny router z nowym musisz kablem połączyć chyba nie muszę przypominać.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Re: Wzmocnienie zasięgu wifi
Podaj jakich przykładowy model routera? Wolę wydać parę groszy więcej niż później narzekać..
Chcę rozprowadzić kable z internetu. Podłączyć kabel do routera i rozprowadzić po pokojach tylko?
Chcę rozprowadzić kable z internetu. Podłączyć kabel do routera i rozprowadzić po pokojach tylko?