Internet Mobilny Zasięg !
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet Mobilny Zasięg !
Witam używam orange free na karte kupowaną na allegro.
Problem mam z zasięgiem zrywa co kilka minut nawet ciężko jakąś aktualizacje pobrać itd.
Lecz jak już zatrybi to potrafi szaleć do 5- 6 Mbit .
Posiadam modem zte mf 669
Przesyłam mapkę jak to wszystko wygląda.
Nadajnik który zaznaczyłem na mapie widzę go ze swojego domu mam do niego 5- 6 km w linii prostej.
Więc czy pomimo tak dużego dystansu jest sens kupować w ogóle jakąś antenę.
http://frt7890bnm678.files.wordpress.co ... uc582u.png
Problem mam z zasięgiem zrywa co kilka minut nawet ciężko jakąś aktualizacje pobrać itd.
Lecz jak już zatrybi to potrafi szaleć do 5- 6 Mbit .
Posiadam modem zte mf 669
Przesyłam mapkę jak to wszystko wygląda.
Nadajnik który zaznaczyłem na mapie widzę go ze swojego domu mam do niego 5- 6 km w linii prostej.
Więc czy pomimo tak dużego dystansu jest sens kupować w ogóle jakąś antenę.
http://frt7890bnm678.files.wordpress.co ... uc582u.png
Ostatnio zmieniony 2014-02-04, 20:19 przez pavloonline2014, łącznie zmieniany 2 razy.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet Mobilny Zasięg !
Sprecyzuj topavloonline2014 pisze:Problem mam z zasięgiem zrywa co kilka minut
Zanika zasięg czy zrywa połaczenie lub czy zamiera transmisja?
Skąd wiesz że to ten skoro masz bliżej inny (o ile dobrze na mapce zaznaczyłeś)pavloonline2014 pisze:Nadajnik który zaznaczyłem na mapie
Wątpię ale może masz na prawdę dobry wzrokpavloonline2014 pisze:widzę go ze swojego domu mam do niego 5- 6 km
Jeśli masz jakikolwiek sygnał na samym modemie to zawsze jest sens kupić antenę Oczywiście dobrą i właściwą na dane pasmopavloonline2014 pisze:Więc czy pomimo tak dużego dystansu jest sens kupować w ogóle jakąś antenę
-
Witajcie ,
Więc tak jak już coś ściągam to zrywa transmisje.
Również co jakiś czas zamiera całkowicie połączenie oraz spada całkowicie zasięg.
Kiedy już tak się dzieje muszę wyjąć modem włożyć ponownie i wszystko wraca do normy.
Tak mi się wydaje pewności nie mam, ale sprzedawca w sklepie zasugerował mi że ten jest jeden z lepszych bts .
Nadajniki są na tzw. jupiterach więc gdy one są uruchomione świeci światło to ja je widzę naprawdę .
Podaje parametry z programu top netinfo :
Moc Sygnału :
-91dbm ( czasami dochodzi do 100 ) , 35 % CSQ 11
CID 31400 , LAc 52202.
Niestety nie mogę znaleźć który to będzie nadajnik nawet na stronie btsearch.pl.
Jeśli modem łączy się z tym właśnie cid to mam super transfer co prawda rwie bardzo często .
Więc tak jak już coś ściągam to zrywa transmisje.
Również co jakiś czas zamiera całkowicie połączenie oraz spada całkowicie zasięg.
Kiedy już tak się dzieje muszę wyjąć modem włożyć ponownie i wszystko wraca do normy.
Tak mi się wydaje pewności nie mam, ale sprzedawca w sklepie zasugerował mi że ten jest jeden z lepszych bts .
Nadajniki są na tzw. jupiterach więc gdy one są uruchomione świeci światło to ja je widzę naprawdę .
Podaje parametry z programu top netinfo :
Moc Sygnału :
-91dbm ( czasami dochodzi do 100 ) , 35 % CSQ 11
CID 31400 , LAc 52202.
Niestety nie mogę znaleźć który to będzie nadajnik nawet na stronie btsearch.pl.
Jeśli modem łączy się z tym właśnie cid to mam super transfer co prawda rwie bardzo często .
-
- Guru bezprzewodowy
Taki poziom sygnału wewnątrz nie możesz mieć z odległości 5-6 km na UMTS2100.To już prędzej ten BTS NetWorks UMTS900 Malinie(Jest tam pozwolenie na UMTS900 T-Mobile) lub Czermin9 pozwolenie na UMTS900 Orange). Możliwe, że już działają.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
pavloonline2014 pisze:orange free na karte
Problem znany i występujący na prepaidach Na abonamencie tego nie mapavloonline2014 pisze:Więc tak jak już coś ściągam to zrywa transmisje.
Również co jakiś czas zamiera całkowicie połączenie
Laptop i wycieczka pod te BTSy Wtedy się przekonasz który ma jaki CIDpavloonline2014 pisze:Niestety nie mogę znaleźć który to będzie nadajnik nawet na stronie btsearch.pl
-
Bardo dziękuje za pomoc.
Proszę abyście napisali jaka byłaby antenka aby choć trochę wzmocnić sygnał.
Obecnie korzystam z free na kartę jak wspomniałeś ale mam zamiar przenieść się na abonament.
Modem : zte mf 669
Dziękuje.
Proszę abyście napisali jaka byłaby antenka aby choć trochę wzmocnić sygnał.
Obecnie korzystam z free na kartę jak wspomniałeś ale mam zamiar przenieść się na abonament.
Modem : zte mf 669
Dziękuje.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Półśrodki na nic się zdają Wydasz kasę a rezultatu możesz nie osiągnąćpavloonline2014 pisze:aby choć trochę wzmocnić sygnał
Musisz sprawdzić na jakim paśmie najlepiej chodzi net i wtedy kupić konkretną antenę Do BTSów masz dość daleko więc to chyba cię nie minie
Jeśli chcesz antenę "jakąś" to kup dowolny "patyk" i może coś ci da a może i pogorszy sygnał
-
Miałem Już jakąś tam antenkę ale bylo fatalnie.
dziekuje za Uwagi.
dziekuje za Uwagi.