Na wiosnę spadam z miasta (Łódź) na wieś (Wola Kazubowa k. Tuszyna).
W linku dokument z danymi domu gdzie będzie oraz BTS'ami.
https://drive.google.com/file/d/1E1ZB95 ... sp=sharing
Sprawdzałem jakie są opcje internetowe i jak poniżej:
1. Światłowód - może będzie z TOYA w ramach projektu z UE - zakładają że w 2019 coś się pojawi
2. Najbliższe BTS to - Plus niecały 1km oraz Orange/TMobile/NetWorkS! niecałe 2km.
3. Na samej działce - na telefonie pełny zasięg Orange (tu mam 3 telefony), LTE ładnie chodzi - żadnego zacięcia. TO jest generalnie otwarte pole, niedaleko mały zagajnik z paroma drzewami ale to wszystko.
Internet ma być używany do Netflixa/HBO/Youtuba i normalnego ogarniania życia. Generalnie żadnego grania - ale seriale i filmy lecą non stop.
Na dzisiaj jestem na etapie przed kładzeniem instalacji elektrotechnicznej - i fajnie by było wiedzieć czy mam sobie teraz robić dziury w dachu i ścianach na kable i anteny czy może się obejdzie

W Orange zaproponowali mi Huaweia B525 na firmę - dostaję 999GB na miesiąc za 51 netto.
Gdyby ktoś z Państwa pomógł mi dobrać sprzęt - najlepiej na zasadzie - kup to i to i to, połącz, zamontuj, odbieraj - to będę zobowiązany mocno. CO więcej - gdyby ktoś z Państwa - był z Łodzi/Tuszyna - ha to może można się spotkać na działce - i potestować pasma itd ? (na których się nie znam oczywiście). Oferuję transport w obie strony (jak z Łodzi).
Dzięki !