konfiguracja iplus w sonyericsson K750i! nie dziala:/

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
najman
Początkujący użytkownik forum

konfiguracja iplus w sonyericsson K750i! nie dziala:/

Post autor: najman »

Witam, mam problem z konfiguracja internetu tak zeby telefon dzialal jako modem do komputera. Na erze wszystko dziala jak nalezy jednak nie chce ery bo jest droga. Kupilem specjalnie do tego iplusa, ktorego nie moge skoncifurowac. Sciagnalem ustawienia i internet dziala ale w komorce poprzez opere mini a kiedy chce polaczyc sie z kopmpem za pomoca bluetooth solei wyskakuje komunikat na telefonie: spraw2dz zasiec sieci ustawienia internetu lub danych. Kombinuje juz z tymi ustawieniami trzeci dzien i nic:( jesli ktos jest z warszawy to jestem sklonny zaplacic za poprawna konfiguracje...
bio5
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: konfiguracja iplus w sonyericsson K750i! nie dziala:/

Post autor: bio5 »

w telefonie sprawdz jaki masz ID ustawien Internetu w komórce:

MENU -> USTAWIENIA -> zakładka łąCZNOść -> KOMUNIK. DANYCH -> KONTA DANYCH -> szukasz profilu Iplusa
potem klikasz WIĘCEJ i wybierasz INFORM. O KONCIE

Patrzysz jaki masz ID zewnętrzny

Jeśli ID zewnętrzyny jest X, t w komputerze ustawiasz w właściwościach połączenie numer dostępowy

*99***X#

Jakby był dalej problemy to pisz.
najman

Tylko ze ja mam id wewnętrzny 5. Mam to jakos zmienić? Tylko jak? W erze nie bylo takich kombinacji, ściągnąłem ustawienia dla internetu i wszystko dziala.

Hehe juz wiem:) takie to proste:) ustawienia plusa mam jako piate w komorce i trzeba wpisac numer polaczenia w kompie *99***5# a dla ery mialem ustawienia jako pierwsze i numer dostepowy byl *99***1# :) dzieki bardzo!!
bio5
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bio5 »

No brawo Jasiu..... :lol:

wystarczy czytać ze zrozumieniem. Czasem nie tłumaczę logicznie, ale tym razem bardzo się starałem.
najman

spoko malgosiu... pospieszylem sie z pisaniem posta, poza tym zmylil mnie troche duzy X, co innego gdyby byl maly x ;)
ODPOWIEDZ