acces point + acces point

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
phater
Początkujący użytkownik forum

acces point + acces point

Post autor: phater »

Witam, mam takie zapytanie.
lacze sie z internetem radiowo poprzez acces pointa z D-Linka DWL-700AP. Ostatnio kupilem nastepnego acces pointa tego samego i chce go podlaczyc do tego acces pointa z ktorym lacze sie z internetem w celu rozniesienia internetu po domu droga radiowa. Moj lap niby wyszukuje ta siec bezprzewodowa, ale nie moge sie z ta siecia polaczyc,Nie jest ona zabezpieczona itp. No i w ogole mozna podlaczyc acces pointy w taki sposob jak ja to zrobilem? bo tak do konca nie jestem pewien..
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmm

Post autor: sus »

pewnie ze tak mozna,osobiscie mam 2 AP Ovislinka do jednego podlaczona jest antena a drugi jest spietym z tym kablem.Tego drugiego nie konfigurowalem tylko podpiolem i zresetowalem,natomiast aby polaczyc sie bezprzewodowo z nim w laptopie wpisywalem adres i dziala wszystko,co do adresow to w PC ustawiasz adres przydzielony np 192.168.100.100 natomista w laptopie ustawiasz o jeden wiecej 192.168.100.101
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: acces point + acces point

Post autor: MaxFM »

Domyslne ip d-linka to 192.168.0.50 wiec na karcie wklepujesz np ip: 192.168.0.10, maska wskoczy po nacisnieciu tab, brama to ip ap czyli 192.168.0.50 . Otwierasz przegladarke np ie i w pasku adresu wklepujesz ip ap i wchodzisz do jego ustawienia. Aha user: admin, haslo zostaje puste
phater
Początkujący użytkownik forum

Post autor: phater »

Jak wpisuje ten adres w przegladarce: 192.168.0.50, to wyskakuje mi blad, ze nie ma takiej strony...
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

Zrób reset (15 sek przycisk z tyłu) i wtedy próbuj
ODPOWIEDZ