Huawei E160G - Windows 7 x64 albo Vista x64
Moderator: Moderatorzy
- kasprzak
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E160G - Windows 7 x64 albo Vista x64
Witam,
Mam pytanie, czy komuś udało się zainstalować i łączy się za pomocą w/w Huawei'a E160G pod Vistą lub 7 64 bitową?
Zacząłem od instalacji z dashboard'a Ery, potem sam Mobil Partner'a i nie wykrywa. Raz wykrył jakimś cudem, ale przy próbie połączenia wysypał jakiś błąd w blueconnect managerze.
Mam pytanie, czy komuś udało się zainstalować i łączy się za pomocą w/w Huawei'a E160G pod Vistą lub 7 64 bitową?
Zacząłem od instalacji z dashboard'a Ery, potem sam Mobil Partner'a i nie wykrywa. Raz wykrył jakimś cudem, ale przy próbie połączenia wysypał jakiś błąd w blueconnect managerze.
hp probook 5310m # Windows 7 Professional X64
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
- kasprzak
Re: Huawei E160G - Windows 7 x64 albo Vista x64
Ostatecznie pomogły sterowniki znalezione gdzieś w sieci.
Dziwna rzecz się dzieje, że zawsze działa idealnie od razu jak się uruchomi komputer i włoży modem. Po wyjęciu modemu z gniazda usb, ponownym podpięciu i ponownej próbie połączenia niestety nie wykrywa modemu.
Dziwna rzecz się dzieje, że zawsze działa idealnie od razu jak się uruchomi komputer i włoży modem. Po wyjęciu modemu z gniazda usb, ponownym podpięciu i ponownej próbie połączenia niestety nie wykrywa modemu.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kasprzak, może należy używać bezpiecznego usuwania urządzeń? Z tego co wiem to takie coś w 7 jest.
- kasprzak
Owszem, jest. Problem w tym, że może "wysunąć" tylko Dysk F:/ blueconnect, czyli dashboard'a, a i to i tak nie skutkuje wypięciem, a jak brnę dalej we właściwości itp. itd. to tak jakby tylko Urządzenie pamięci masowej było zainstalowane
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Chyba jakiś problem ze sterownikami dla 7. Trzeba poczekać na jakieś nowsze.
A 7 jest beta jakaś?
A 7 jest beta jakaś?
- kasprzak
Mam zainstalowaną RC1, ale ze wszystkimi aktualizacjami, więć nie powinno być różnicy.
Teraz np. nie wykrywa mi znowu po resecie. Nie wiem czy to kwestia wykrywania też innych urządzeń - to sprawdzę jutro, bo teraz mam podpiętą stację dokującą.
Teraz np. nie wykrywa mi znowu po resecie. Nie wiem czy to kwestia wykrywania też innych urządzeń - to sprawdzę jutro, bo teraz mam podpiętą stację dokującą.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No i prawdopodobnie tutaj leży problem.kasprzak pisze:Mam zainstalowaną RC1, ale ze wszystkimi aktualizacjami, więć nie powinno być różnicy.
- kasprzak
To muszę sprawdzić u ludzi z zainstalowaną pełną 7 z płyty. Wszystko chodzi ok, więc nie widziałem sensu re-instalacji.
RC1 to nie beta, więc aktualizacje powinny wyrównać różnice. No ale sprawdzimy to.
RC1 to nie beta, więc aktualizacje powinny wyrównać różnice. No ale sprawdzimy to.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na pełnej 7 musisz popatrzeć. W sumie 7 to nowy system więc mogą być problemy. Czy Huawei już wcześniej pracował na sterownikami i managerem do 7 to nie wiem. Sierra to zrobiła i zanim wyszła 7 sterowniki i program były już przystosowane.
- kasprzak
Problem nie leżał na pewno w wersji RC.
Mam teraz oficjalną, pudełkową i dalej to samo... na razie znowu nie udało mi się odpalić, bo w liście sprzętu jest tylko MASS STORAGE, modemu ani interface'u nie wykrywa - a wczesniej drivery sie instalowaly do nich.
Mam teraz oficjalną, pudełkową i dalej to samo... na razie znowu nie udało mi się odpalić, bo w liście sprzętu jest tylko MASS STORAGE, modemu ani interface'u nie wykrywa - a wczesniej drivery sie instalowaly do nich.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
kasprzak, możesz spróbować przezwyciężyć ten problem na 2 sposoby:
a) zainstalować hotfixa do Windows 7: http://rapidshare.com/files/304123674/h ... x_0004.zip. Jeśli sam hotfix nie zadziała, można jeszcze później spróbować przeinstalować Mobile Partnera;
b) na komputerze, na którym wykrywa modem, włączyć na sztywno tryb modemu + interface komendą AT^U2DIAG=256.
a) zainstalować hotfixa do Windows 7: http://rapidshare.com/files/304123674/h ... x_0004.zip. Jeśli sam hotfix nie zadziała, można jeszcze później spróbować przeinstalować Mobile Partnera;
b) na komputerze, na którym wykrywa modem, włączyć na sztywno tryb modemu + interface komendą AT^U2DIAG=256.
- kasprzak
Tylko, że na razie wykrywa mi go TYLKO jako mass storage 
//znowu żonglerka po gniazdach USB i wielokrotne uruchomienia ponownie systemu poskutkowały, że raz działa raz nie - a ta dodatkowa komende inicjalizujaca wpisac w Zaawansownaych we właściwościach od HUAWEI Mobile Connect 3G MODEM? na stale?

//znowu żonglerka po gniazdach USB i wielokrotne uruchomienia ponownie systemu poskutkowały, że raz działa raz nie - a ta dodatkowa komende inicjalizujaca wpisac w Zaawansownaych we właściwościach od HUAWEI Mobile Connect 3G MODEM? na stale?
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.
Pozdrawiam!
Paweł Kasprzak.