Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Adamgl
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 260
Rejestracja: 2007-04-19, 19:50
Lokalizacja: Gliwice

Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: Adamgl » 2007-05-10, 20:37

Czy jest w Viście takie coś jak Hyperterminal w Xp

Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1250
Rejestracja: 2007-01-29, 23:06
Lokalizacja: Siedlce (okolice)

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: Fanta » 2007-05-10, 20:53

Muszę Cię zmartwić:
HyperTerminal – program narzędziowy w systemie Microsoft Windows [...]
Microsoft Windows Vista nie będzie zawierał tego oprogramowania.

Ale jest na to rozwiązanie, ściągnij to: HyperTerminal Private Edition powinno działać pod Vistą, jak nie będzie to napisz na forum poszukam czegoś innego...
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]

Awatar użytkownika
Adamgl
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 260
Rejestracja: 2007-04-19, 19:50
Lokalizacja: Gliwice

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: Adamgl » 2007-05-10, 21:14

Działa ten program pod Vistą, dzięki :D

Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1250
Rejestracja: 2007-01-29, 23:06
Lokalizacja: Siedlce (okolice)

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: Fanta » 2007-05-10, 21:19

Adamgl pisze:Działa ten program pod Vistą, dzięki :D

Proszę :) Cieszę się że działa...

--
Zmieniłem temat, żeby każdy szukający wiedział że jest na to rozwiązanie (Fanta)
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE

Regulamin i Netykieta[/center]

szwed11
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 226
Rejestracja: 2007-07-30, 20:51

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: szwed11 » 2007-09-26, 18:56

Niestety nie mogę poprawie skonfigurować tego programu wpisuje numer telefonu *99***1# oraz zaznaczam aby nie używał danych lokalnych. Program pozwala niestety tylko na rozłączenie się modemu. Mój modem to Option Icon , Vista Blue Connnect

Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1250
Rejestracja: 2007-01-29, 23:06
Lokalizacja: Siedlce (okolice)

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: Fanta » 2007-09-26, 19:09

Ale co Ty konfigurujesz? Hyper Terminal?! Tam nie podajesz żadnych numerów! Tutaj masz jak go skonfigurować:
Jak uruchomić Hyper Terminal
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE

Regulamin i Netykieta[/center]

szwed11
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 226
Rejestracja: 2007-07-30, 20:51

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: szwed11 » 2007-09-26, 20:19

Posiadam Viste więc ten system operacyjny nie posiada Hyper Terminal więc chciałem skonfigurować alternatywny program HyperTerminal Private Edition lecz nie chce współpracować z moim modemem. Chciałbym za pomocą tego programu sprawdzić informacje na temat wież nadawczych sygnał

Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1250
Rejestracja: 2007-01-29, 23:06
Lokalizacja: Siedlce (okolice)

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: Fanta » 2007-09-26, 22:21

Przecież podałem Ci link w którym jest jak go skonfigurować :shock:

Nie wpisujesz żadnych numerów, to jest mało istotne co tam wpiszesz, ważne aby wybrać odpowiedni port. Na jakim jest Twój modem dowiesz się w Panelu sterowania -> Opcje Modemu i Telefonu -> (zakładka) Modemy.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE

Regulamin i Netykieta[/center]

Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1286
Rejestracja: 2008-03-11, 14:15
Lokalizacja: Lubelskie

PuTTY.exe jako darmowy odpowiednik programu HyperTerminal

Postautor: KrissTofferr » 2008-04-21, 14:40

Program PuTTY począwszy od wersji 0.59 obługuje bezpośrednie połączenia
poprzez port szeregowy jako terminal urządzenia.
http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
PuTTY.exe jest rozpowszechniany za darmo (z kompletnym kodem źródłowym),
i nie wymaga żadnych dodatkowych bibliotek. Działa na systemach:
Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP i Vista on Intel x86.

Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1286
Rejestracja: 2008-03-11, 14:15
Lokalizacja: Lubelskie

PuTTY dla 64-bitowego Windows Vista

Postautor: KrissTofferr » 2008-08-02, 21:45

Oficjalne wersje PuTTY są przeznaczone dla 32-bitowych systemów Windows,
jednak że źródła PuTTY są ogólnie dostępne to pojawiają się i nieoficjalne
wersje dla 64-bitowej wersji systemu Windows Vista.

Znalazłem link do wersji 0.59 64-bitowego PuTTY (polecony z oficjalnej strony):
http://www.kelley.ca/amd64/
Ta sama osoba (John?) udostępnia również wersję 0.60 64-bitowego PuTTY:
http://bosol2.student.utwente.nl/~hielk ... /0.60-x64/

Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1286
Rejestracja: 2008-03-11, 14:15
Lokalizacja: Lubelskie

Re: Hyperterminal w Vista?? -> Jest rozwiązanie!!!

Postautor: KrissTofferr » 2009-12-21, 11:24

W załączniku podaję plik .REG rejestru Windows do scalenia (menu kontekstowe - Scalaj).
Zawiera on 25 gotowych ustawień sesji PuTTY do połączeń przez porty szeregowe.
Nazwy sesji są takie same jak numery odpowiednich portów czyli od COM1 do COM25.
Myślę że to wszystkim ułatwi korzystanie z PuTTY. Wystarczy kliknąć w nim nazwę portu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości