Huawei E173U-2 - sterownik
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Huawei E173U-2 - sterownik
Witam. Poszukuje sterownika do modemu E173U-2 od play. Interesuje mnie sam sterownik. Instalowałem na początku aplikacje PLAY ONLINE i sterowniki instalowały się automatycznie, była dostępna nowa karta sieciowa czyli modem. Ale działy się różne dziwne rzeczy z moim komputerem. Z obudowy PC co 3 sekundy wydobywało się charczenie gdy tylko włączałem dedykowaną aplikacje. To samo działo się w TNI gdy wybierałem komunikacje AT. Poszukuje więc samego sterownika.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei E173U-2 - sterownik
http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607Karakaryna pisze:Poszukuje więc samego sterownika.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Odpaliłem plik DriverSetup, nie otworzyło się żadne nowe okno. Ale na modemie dioda zaczęła migać na kolor niebieski. I tu pytanie jak mam teraz skonfigurować TNI?
Edit:
skopiowałem cały ten folder do nowo stworzonego katalogu play online na dysku c, ale dalej nie działa.
Edit:
skopiowałem cały ten folder do nowo stworzonego katalogu play online na dysku c, ale dalej nie działa.
- wojteks
- *** Administrator ***
Domyślnie, załóż mu nowy katalog, wgraj do niego plik tni.exe i uruchom. Powinno wykryć Twój modem. Zresztą patrz: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557Karakaryna pisze:I tu pytanie jak mam teraz skonfigurować TNI?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Największy problem w tym że nawet komputer nie wykrywa mojego modemu poprawnie, a tym bardziej nie robi tego TNI. 

mojego modemu nie ma w ogóle w kategorii karty sieciowe. Gdy zainstaluje oprogramowanie od Play, modem jest pod nazwą: HUAWEI Mobile Connect - 3G Network Card
Wtedy dopiero modem jest wykrywany przez TNI i komputer charczy

mojego modemu nie ma w ogóle w kategorii karty sieciowe. Gdy zainstaluje oprogramowanie od Play, modem jest pod nazwą: HUAWEI Mobile Connect - 3G Network Card
Wtedy dopiero modem jest wykrywany przez TNI i komputer charczy

Ostatnio zmieniony 2011-12-15, 19:07 przez Karakaryna, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
\Karakaryna pisze:Odpaliłem plik DriverSetup
Najpierw trzeba było "DriverUnistall".
A jak go wykrywa? Może trzeba sterowniki ręcznie podstawić?Karakaryna pisze: że nawet komputer nie wykrywa mojego modemu poprawnie
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Wrzucam sterownik do którego podałeś mi link wrzucam go do utworzonego na nowo przeze mnie folderu "PLAY ONLINE" i nic, odłączam modem i podłączam z powrotem - nic, znajduje nowy sprzęt tylko jako pamięć masowa. Nie jako modem i uruchamia się instalacja aplikacji PLAY ONLINE. Co to znaczy podstawić ręcznie sterownik i jak to się robi?A jak go wykrywa? Może trzeba sterowniki ręcznie podstawić?
-
- Stały użytkownik forum
po pierwsze odinstaluj Play Online,w menadżerze urządzeń wyłącz napęd wirtualny modemu..Po wykonaniu tych czynności po wykryciu modemu w menadżerze urządzeń wybierz aktualizuj opr. ster. a później przeglądaj mój kom. no i wskazujesz folder gdzie pobrałeś te sterowniki z 2 posta..No i powinno hulać 

-
- Stały użytkownik forum
rozwiązałem to inaczej, zainstalowałem PLAY ONLINE i skopiowałem sobie folder Driver. Potem odinstalowałem PLAY ONLINE, wszystkie dane się skasowały. Wtedy sam zrobiłem folder "PLAY ONLINE" i wrzuciłem tam wcześniej skopiowany folder. Teraz wykrywa mi modem jako kartę sieciową
teraz muszę pobrać tylko nowe TNI. Ale moje łącze neostrady tak spowolniło że w ogóle nie daje rady. Może jeszcze dzisiaj sie uda to pobrać 
Edit:
Już wszystko jest ok. Nic nie charczy
internet działa dobrze. Dzięki za rady i pomoc chłopaki.
Pozdro

Edit:
Już wszystko jest ok. Nic nie charczy

Pozdro