Do tej pory korzystałem z oferty 60mb/s od T-Mobile, miałem Huawei B535-232, płaciłem 69,99zł na miesiąc.
W maju przedłużyłem umowę telefonicznie, dostałem ofertę Bez limitu XL za 79,99zł miesięcznie (1 miesiąc za darmo) na 24 miesiące i do tego antena na własność za 20zł. Jak dla mnie mega oferta, ale nie obyło się bez problemów. Antena WNC, totalne <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, co dwa tygodnie padała całkiem, restartowała się w kółko i musiałem reklamować. Za trzecim razem napisałem reklamację bezpośrednio na e-mail T-Mobile i wymusiłem wymianę na ZTE MC889+T5400.
Ogólnie mieszkam dosyć blisko nadajnika, bo w linii prostej jest to około 600m i nie ma praktycznie żadnych przeszkód w postaci drzew, itd.
Prędkości maksymalne jakie osiągam to 80mb/s, czy to na 5G, czy na LTE. Nadajnik nadaje 800, 900, 1800, 2100, 2600.
Na paśmie B20 poszczególne parametry są najlepsze:
Na 1+3+7+20 jest trochę gorzej:
Czy takie prędkości to norma, czy powinienem wycisnąć z tego więcej? Może ten BTS jest jakoś nadmiernie przeciążony?
Dodam od siebie też, że podczas robienia speedtestu od razu na początku licznik wskakuje na 190mb i potem finalnie spada na 70-80mb.