Posiadam ten pakiet bez limitu GB danych ale do 30 Mbit prędkości. Przez prawie dwa lata przy intensywnym korzystaniu typu : netflix kilka razy w tygodniu, dzieciaki youtube namiętnie oglądają, pobieranie plików po 50 GB. Nie dostałem nigdy żadnego lejka. Z tego co wiem to sprawdzają z jakiego BTS-a będziesz korzystać i w jakim stopniu jest on obciążony, wtedy decydują czy oferta bez limitu będzie dla ciebie dostępna. Ja musze niestety z niego zrezygnować bo po modernizacji nadajnika, z którego korzystam parametry internetu są tragiczne a nic nie dają moje reklamację. Pozdromarco1111 pisze:widziałem własnie ten zapis ale w porównaniu do innych ofert nie ma konkretniej liczy GB od której tak mogło by się stać, ktoś napisał że taki limit to 1000 GB ciekawe czy to prawda.
Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
-
Z smart dom place 70 zł za 1000GB internetu w plusie...Mig25 pisze:Dzwoniłem na Plusa , i z mc889 jest 1000GB za 149pln miesięcznie , 500GB za 99pln miesięcznie , umowa na 2 lata. jedyne co mogłem dostać to 3 miesiące pierwsze bez abonamentu ( tylko 20pln za sprzęt).GChmurka pisze:To w plusie to na osobę fizyczną.
Może masz kontakt do tego konsultanta ? Może być na priv.
-
- Użytkownik forum
skoro był wspomniany 812kt to też sie pochwałę oferta 90mb/s
na telefonie

na 812kt

montowane na czuja z kompasem z telefonu ale i tak musze powiedzieć ze calkiem fajnie to dziala jeśli chodzi o stabilność, dopiero nie dawno antena zostala zainstalowana wcześniej bylo max 30mb/s, ten dir825 to dziadoctwo juz sie psuje trzeba restartować 5ghz znika, 3 letni mi4a radzi sobie bez problemu. I tak chyba nie polece tego sprzętu bo podobno to kat.6 w nocy potrafie dobić do 120mb/s a telefon do 230mb/s
sprzęt posiadam rok i również nie uświadczyłam lejków możliwe ze za mało miesięcznie pobieram i tak sprzęt podobno dobry ma wieś a mi dali taki do miasta co myślicie
na telefonie

na 812kt

montowane na czuja z kompasem z telefonu ale i tak musze powiedzieć ze calkiem fajnie to dziala jeśli chodzi o stabilność, dopiero nie dawno antena zostala zainstalowana wcześniej bylo max 30mb/s, ten dir825 to dziadoctwo juz sie psuje trzeba restartować 5ghz znika, 3 letni mi4a radzi sobie bez problemu. I tak chyba nie polece tego sprzętu bo podobno to kat.6 w nocy potrafie dobić do 120mb/s a telefon do 230mb/s

sprzęt posiadam rok i również nie uświadczyłam lejków możliwe ze za mało miesięcznie pobieram i tak sprzęt podobno dobry ma wieś a mi dali taki do miasta co myślicie

-
- Użytkownik forum
Ja jak miałem na testy T-Mobile w ofercie bez limitu, to jak 5MBit downloadu było, to było dobrze. Nadajnik w bezpośredniej widoczności, jakieś 1.5km w linii prostej. Za dnia było koło 40, wieczorem jak 5 było to ok.
-
- Użytkownik forum
może to zależy od obciążenia btsa, u mnie jak chodzę to ludzie popodłaczani do światłowodów jak zresztą u mnie też, w blokach podobnie pewnie, wiec prawdopodobnie ludzie tylko z komórki używają 

-
Witam,GChmurka pisze:To może ja porównam wam oferty, bo też mierzyłem się z tematem.
[...]
to twoje porównanie, owszem dokładne, ale niestety niemiarodajne, jeśli ktoś chce tylko dostępu do internetu.
Przenosząc usługi od innego operatora, obecny zrobi wszystko, żeby złapać klienta.
-
Witam,
po przedłużeniu umowy z T-mobile wartości drastycznie spadły, a do tego transfer szaleje. Umowę miałem do lipca, limitowana do 90 Mb/s, osiągałem zawsze 110 Mb/s.
Gdy nowa umowa zaczęła obowiązywać (jest taka sama, po prostu została przedłużona), prędkości spadły do 20-30 Mb/s, a w dodatku internet głupieje. Co jakiś czas ping osiąga niebotyczne wartości, czasami całkiem traci połączenie. Speedtesty na screenach były robione w przeciągu minuty i takie są różnice.
Router stoi cały czas w tym samym miejscu co podczas obowiązywania poprzedniej umowy, nie jest dotykany, ma swoje stałe miejsce, łączy się z tym samym BTS'em, warunki są takie same jak miesiąc temu gdzie wszystko działało płynnie i szybko, a teraz prędkości i jakość korzystania z internetu są tragiczne.
Czy mogę coś samemu poradzić? Męczyć o to T-mobile? Pytałem na infolinii i według ich danych wszystko powinno być ok.

po przedłużeniu umowy z T-mobile wartości drastycznie spadły, a do tego transfer szaleje. Umowę miałem do lipca, limitowana do 90 Mb/s, osiągałem zawsze 110 Mb/s.
Gdy nowa umowa zaczęła obowiązywać (jest taka sama, po prostu została przedłużona), prędkości spadły do 20-30 Mb/s, a w dodatku internet głupieje. Co jakiś czas ping osiąga niebotyczne wartości, czasami całkiem traci połączenie. Speedtesty na screenach były robione w przeciągu minuty i takie są różnice.
Router stoi cały czas w tym samym miejscu co podczas obowiązywania poprzedniej umowy, nie jest dotykany, ma swoje stałe miejsce, łączy się z tym samym BTS'em, warunki są takie same jak miesiąc temu gdzie wszystko działało płynnie i szybko, a teraz prędkości i jakość korzystania z internetu są tragiczne.
Czy mogę coś samemu poradzić? Męczyć o to T-mobile? Pytałem na infolinii i według ich danych wszystko powinno być ok.

- wojteks
- *** Administrator ***
A czy przypadkiem nie mieszkasz w okolicy turystycznej i każdy turysta przywiózł własny internet z TM?
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
A do tego nadajnika logowałeś się wcześniej?
- PIKeR
Mam ten sam problem, tylko nie po przedłużeniu umowy, mnie to dopiero czeka. Masz jak sądzę taki sam router jak ja (ZTE MC888) i to on jest przyczyną problemu, przynajmniej u mnie. Muszę go restartować po dwa, trzy razy dziennie, bo po prostu przestaje agregować. U mnie na samym 2600MHz wyciąga 60Mb/s więc tragedii nie ma, ale i tak - bez restartu nie dociągnę do umownych 90Mb/s, po restarcie znowu dobija do 160Mb/s (potem, wiadomo, spada do wartości z umowy) i po kilku godzinach od nowa. Nie wiem czy to wina sprzętu czy softu, ale mam tego routera serdecznie dość.bloodbro pisze:Witam,
Gdy nowa umowa zaczęła obowiązywać (jest taka sama, po prostu została przedłużona), prędkości spadły do 20-30 Mb/s, a w dodatku internet głupieje. Co jakiś czas ping osiąga niebotyczne wartości, czasami całkiem traci połączenie. Speedtesty na screenach były robione w przeciągu minuty i takie są
Btw mam pytanko jak wyglądają wyniki jeżeli chodzi o prędkość internetu 5G w taryfie Bez limitu XL? Już w obecnej umowie miałem mieć dostęp do 5G, nawet mi konsultant doliczył 5zł do wynegocjowanej wysokości abonamentu za to, a okazało się (dopiero niedawno, gdy 5G odpalili w mojej okolicy), że wcale nie dorzucił mi za te 5zł tego dostępu, a jedynie zwiększył abo.

Wyniki 5G z Orange z tego samego masztu nie zachwycają, ledwo dociąga do 80Mb/s, czyli słabiej, niż magentowe LTE.

-
Do tej pory korzystałem z oferty 60mb/s od T-Mobile, miałem Huawei B535-232, płaciłem 69,99zł na miesiąc.
W maju przedłużyłem umowę telefonicznie, dostałem ofertę Bez limitu XL za 79,99zł miesięcznie (1 miesiąc za darmo) na 24 miesiące i do tego antena na własność za 20zł. Jak dla mnie mega oferta, ale nie obyło się bez problemów. Antena WNC, totalne <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, co dwa tygodnie padała całkiem, restartowała się w kółko i musiałem reklamować. Za trzecim razem napisałem reklamację bezpośrednio na e-mail T-Mobile i wymusiłem wymianę na ZTE MC889+T5400.
Ogólnie mieszkam dosyć blisko nadajnika, bo w linii prostej jest to około 600m i nie ma praktycznie żadnych przeszkód w postaci drzew, itd.
Prędkości maksymalne jakie osiągam to 80mb/s, czy to na 5G, czy na LTE. Nadajnik nadaje 800, 900, 1800, 2100, 2600.
Na paśmie B20 poszczególne parametry są najlepsze:

Na 1+3+7+20 jest trochę gorzej:

Czy takie prędkości to norma, czy powinienem wycisnąć z tego więcej? Może ten BTS jest jakoś nadmiernie przeciążony?
Dodam od siebie też, że podczas robienia speedtestu od razu na początku licznik wskakuje na 190mb i potem finalnie spada na 70-80mb.
W maju przedłużyłem umowę telefonicznie, dostałem ofertę Bez limitu XL za 79,99zł miesięcznie (1 miesiąc za darmo) na 24 miesiące i do tego antena na własność za 20zł. Jak dla mnie mega oferta, ale nie obyło się bez problemów. Antena WNC, totalne <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>, co dwa tygodnie padała całkiem, restartowała się w kółko i musiałem reklamować. Za trzecim razem napisałem reklamację bezpośrednio na e-mail T-Mobile i wymusiłem wymianę na ZTE MC889+T5400.
Ogólnie mieszkam dosyć blisko nadajnika, bo w linii prostej jest to około 600m i nie ma praktycznie żadnych przeszkód w postaci drzew, itd.
Prędkości maksymalne jakie osiągam to 80mb/s, czy to na 5G, czy na LTE. Nadajnik nadaje 800, 900, 1800, 2100, 2600.
Na paśmie B20 poszczególne parametry są najlepsze:

Na 1+3+7+20 jest trochę gorzej:

Czy takie prędkości to norma, czy powinienem wycisnąć z tego więcej? Może ten BTS jest jakoś nadmiernie przeciążony?
Dodam od siebie też, że podczas robienia speedtestu od razu na początku licznik wskakuje na 190mb i potem finalnie spada na 70-80mb.
- wojteks
- *** Administrator ***
Testujesz po WiFi czy kablu i kabel pracuje w prędkości 1Gbps?
Nie pomagam na PW!
-
Po kablu oczywiście sprawdzam.
Obstawiam, że to chyba kwestia nadajnika, bo włożyłem kartę do telefonu i jest podobnie. Sprawdzę jeszcze na innej karcie z T-Mobile i zobaczę, czy może jakiegoś lejka mi nie zrobili.
Obstawiam, że to chyba kwestia nadajnika, bo włożyłem kartę do telefonu i jest podobnie. Sprawdzę jeszcze na innej karcie z T-Mobile i zobaczę, czy może jakiegoś lejka mi nie zrobili.
-
- Guru bezprzewodowy
To nie kwestia BTS-A tylko T-mobile i jego oferty, karat ma limit prędkości ustawiony na te 70-80Mb/s, oby nie było gorzej bo wraz ze zuzyciem transferu potrafia ciąć nawet do 10Mb/s. To norma dla tego operatora, marketingowe bez -limitu a tak naprawdę ukryty QoS i rózne metody ograniczania uzytkownika, w ramach sprawiedliwego dostępu do internetu i na podstawie RŚUT.
-
Tak to chyba właśnie wygląda, jak opisałeś, bo sprawdzałem na innej karcie, która jest na abonament i tam leci z prędkością 120-140mb/s, ten sam BTS, itd.
Z ciekawości sprawdziłem kartę z Orange LTE+, bo 5G nie mam aktywnej usługi i z tego samego nadajnika na speedtest wyciąga 270mb/s.
Z ciekawości sprawdziłem kartę z Orange LTE+, bo 5G nie mam aktywnej usługi i z tego samego nadajnika na speedtest wyciąga 270mb/s.
- onken
- ** Moderator **
matek
Generalizujesz
To zależy od oferty jaką używamy i od obciążenia BTSa
Mam "pod opieką" naprawdę wiele kart a QOS spotyka odsetek 2-5 % użytkowników.
Oczywiście występuje, ale nie można pisać że u wszystkich
A w ofertach "domowych" to już jest nagminne
Generalizujesz

To zależy od oferty jaką używamy i od obciążenia BTSa
Mam "pod opieką" naprawdę wiele kart a QOS spotyka odsetek 2-5 % użytkowników.
Oczywiście występuje, ale nie można pisać że u wszystkich
A w ofertach "domowych" to już jest nagminne
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Witam wszystkich,
pomału zbliża mi się przeprowadzka i przymusowa zmiana dostawcy internetu. Koniecznie musi to być internet bezprzewodowy i zależy mi na jak najwyższych prędkościach ściągania, ale i wysyłania.
Jest to mała mieścina na dolnym śląsku i czytając o różnych problemach z prędkościami i reklamacjami w T-Mobile dlatego miałem plan, żeby skorzystać z usługi miejscowej firmy dostarczającej internet, ale oferowane prędkości w porównaniu do kosztów, to dramat.
Sprawdzam więc ponownie stronę T-Mobile (z tego co widziałem tylko oni mają ofertę bez limitu danych) i aktualnie zastanawiam się nad ofertą dla firm i urządzeniami z anteną zewnętrzną. Z tego co widzę to do wyboru dają ZTE MF258K z anteną zewnętrzną ODU-IDU lub T-Mobile Internet 5G Home Office.
Jedno i drugie powinno spełnić oczekiwania użytkownika czy lepiej jeden z tych sprzętów skreślić?
Czy jest sens iść w usługę dla firm ponieważ cenowo nie wygląda to lepiej, ale może za to stabilność internetu i obsługa reklamacji jest lepsza?
W innych sieciach martwią mnie limity danych...
pomału zbliża mi się przeprowadzka i przymusowa zmiana dostawcy internetu. Koniecznie musi to być internet bezprzewodowy i zależy mi na jak najwyższych prędkościach ściągania, ale i wysyłania.
Jest to mała mieścina na dolnym śląsku i czytając o różnych problemach z prędkościami i reklamacjami w T-Mobile dlatego miałem plan, żeby skorzystać z usługi miejscowej firmy dostarczającej internet, ale oferowane prędkości w porównaniu do kosztów, to dramat.
Sprawdzam więc ponownie stronę T-Mobile (z tego co widziałem tylko oni mają ofertę bez limitu danych) i aktualnie zastanawiam się nad ofertą dla firm i urządzeniami z anteną zewnętrzną. Z tego co widzę to do wyboru dają ZTE MF258K z anteną zewnętrzną ODU-IDU lub T-Mobile Internet 5G Home Office.
Jedno i drugie powinno spełnić oczekiwania użytkownika czy lepiej jeden z tych sprzętów skreślić?
Czy jest sens iść w usługę dla firm ponieważ cenowo nie wygląda to lepiej, ale może za to stabilność internetu i obsługa reklamacji jest lepsza?
W innych sieciach martwią mnie limity danych...
-
- Guru bezprzewodowy
Nie generalizuję ale jesli w speedtescie internet rozpędza się do 190Mb/s a potem zjeżdża do 70Mb/s i tak samo jest na tej karcie w kilku urządzeniach to widać ze operator ustawił kaganiec, spotkałem się nie raz też na taryfach biznesowych z podobnym działaniem, a po kilkuset GB lejek 10Mb/s i wszystko zgodne z RŚUT.
W domowym bez limitu gdy nasprzedaje ofert nie ma wyjścia i musi dzielić pasma ,ograniczać prędkości. Sieć NetWorks wbrew wielu opiniom w necie pozostawia nadal wiele do życzenia, szczególnie tam gdzie są stacje na pozwoleniach Orange.
A co do tematu powyzej to kolega wyznaje kolejną miejską legendę ze tylko T-mobile ma oferty bez limitu co oczywiscie nie jest prawda. No i Dolny ŚLĄSK to nie jest akurat domena NetWorks, wybór operatora w ciemno to często strzał w kolano.
Trzeba mieć wiedzę o infrastrukturze operatorów w tej okolicy do tego zrobić testy i dopiero podejmować decyzję o wyborze operatora, oferty i sprzętu. Jakie to miasteczko na Dolnym Śląsku?
W domowym bez limitu gdy nasprzedaje ofert nie ma wyjścia i musi dzielić pasma ,ograniczać prędkości. Sieć NetWorks wbrew wielu opiniom w necie pozostawia nadal wiele do życzenia, szczególnie tam gdzie są stacje na pozwoleniach Orange.
A co do tematu powyzej to kolega wyznaje kolejną miejską legendę ze tylko T-mobile ma oferty bez limitu co oczywiscie nie jest prawda. No i Dolny ŚLĄSK to nie jest akurat domena NetWorks, wybór operatora w ciemno to często strzał w kolano.
Trzeba mieć wiedzę o infrastrukturze operatorów w tej okolicy do tego zrobić testy i dopiero podejmować decyzję o wyborze operatora, oferty i sprzętu. Jakie to miasteczko na Dolnym Śląsku?
-
Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale "życie mnie wessało"... Racja, najpierw powinienem sprawdzić zasięgi i potem myśleć, a ja wyszedłem z założenia, że wybiorę najlepszą ofertę dla mnie i skorzystam z okresu próbnego aby przetestować zasięg, prędkości.
Moja miejscowość to Środa Śląska (koło Wrocławia).
Sprawdziłem teraz na stronach operatorów, to w przypadku T-Mobile, Orange i Plusa jest zasięg 4G/LTE, a Playa 4G/lTE oraz 4G/LTE ULTRA i być może 5G Ready ponieważ na części ulicy niby zasięg jest. Zakładam jednak, że mapki operatorów mogą nie do końca odzwierciedlać rzeczywistość...
Moja miejscowość to Środa Śląska (koło Wrocławia).
Sprawdziłem teraz na stronach operatorów, to w przypadku T-Mobile, Orange i Plusa jest zasięg 4G/LTE, a Playa 4G/lTE oraz 4G/LTE ULTRA i być może 5G Ready ponieważ na części ulicy niby zasięg jest. Zakładam jednak, że mapki operatorów mogą nie do końca odzwierciedlać rzeczywistość...
-
- Użytkownik forum
Szanowni. Pół roku temu przedłużyłem umowę. Wziąłem umowę no limit za 89.99 z wnc. Pierwszy miesiąc bajka do 200mbit. Później? Wnc cały czas się zawiesza, niby wszystko ok a po wifi i lan- jest połączenie,ale brak internetu. Prędkości od dawna mam na poziomie 20mbit, a mam pełen zasięg LTE i 5g. Jak ich zmusić do przywrócenia prędkości i wymiany tego wnc na coś normalnego ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
W nowych ofertach masz ograniczenie prędkości, normalna sprawa jak poczytasz ten wątek. Nic z tym nie zrobisz, nie przywrócą starej oferty.
Odnośnie WNC to tylko na gwarancję aby sprawdzili.
-
- Użytkownik forum
W umowie mam, internet bez limitu danych,bez limitu predkosci... czy ja czegos nie wiem? umowe zawieralem 6m temuAnil321 pisze:W nowych ofertach masz ograniczenie prędkości, normalna sprawa jak poczytasz ten wątek. Nic z tym nie zrobisz, nie przywrócą starej oferty.
-
- Guru bezprzewodowy
Pól roku temu pisałeś że u ciebie nie sprzedaja bez limitu bo BTS zapchany więc ponosisz teraz zasłużone skutki takiego wyboru. BTS NetWorks na Brzozowej został w sierpniu zmodernizowany i dostał 5G2100 w DSS z LTE2100, jak brałeś umowę to go nie miał, ciesz się z tego co osiagasz, T-mobile w tych ofertach od dawna ogranicza DL do ilu chce, ukryty QoS, brak dostępu do agregacji pasm. Nic z tym nie zrobisz bo podpisałeś się pod RŚUT .
Postawiłeś na niewlasciwego operatora. To co od dawna wyczynia T-mobile w ofertach bez limitu danych to kpina.
Postawiłeś na niewlasciwego operatora. To co od dawna wyczynia T-mobile w ofertach bez limitu danych to kpina.
Ostatnio zmieniony 2023-09-27, 10:49 przez matek451, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Przez pierwsze 45 dni, dzień i noc miałem 200mbit. Można było a teraz nie można ? BTS przez 45dni nie był zapchany ?matek451 pisze:Pól roku temu pisałeś że u ciebie nie sprzedaja bez limitu bo BTS zapchany więc ponosisz teraz zasłużone skutki takiego wyboru.
- wojteks
- *** Administrator ***
Za dużo naściągałeś i RŚUT zadziałał, taki urok TM, może w nowym miesiącu odblokują na chwilę.
Nie pomagam na PW!
-
Matek451: czyli nie warto brac tego internetu domowego XL od tmobile (co jest niby bez limitu I bez ograniczenia predkosci ) ?
- onken
- ** Moderator **
Nie ma reguły że dostaniesz ale jest to możliwe
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
W domowym bez limitu to ogólnie jest loteria, przy ubogiej infrastrukturze T-mobile w konkretnym rejonie lejki, ograniczenie agregacji pasm LTE to podstawowe działanie operatora.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mam identyczną sytuację jak ty tylko z Plusem . Po latach dobrej współpracy sieć padła kompletnie. W godzinach szczytu 2-5 mbity ,po za nawet 200 mbita.
Wszyscy operatorzy w mojej okolicy trzymają poziom , a Plus padł kompletnie.
Na szczęście koniec umowy za 2 tygodnie
.
Aktualnie testuje Tmobile i jestem pod wielkim wrażeniem . Wprawdzie ponad 200 nie osiągam nawet w nocy jak jest w Plusie ,ale 90-160 mbita cały czas trzyma bez względu na godzinę. Ja nie jestem wymagający i mi wystarczy spokojnie 20-30 mbita ,ale poniżej pięciu to już przegięcie.
Myślę że czas na zmianę u ciebie ,jak i u mnie. Trzeba pokupować startery i wybrać najlepszego ,nawet nie koniecznie najtańszego ,le z dobrą jakością.
Wszyscy operatorzy w mojej okolicy trzymają poziom , a Plus padł kompletnie.

Na szczęście koniec umowy za 2 tygodnie

Aktualnie testuje Tmobile i jestem pod wielkim wrażeniem . Wprawdzie ponad 200 nie osiągam nawet w nocy jak jest w Plusie ,ale 90-160 mbita cały czas trzyma bez względu na godzinę. Ja nie jestem wymagający i mi wystarczy spokojnie 20-30 mbita ,ale poniżej pięciu to już przegięcie.

Myślę że czas na zmianę u ciebie ,jak i u mnie. Trzeba pokupować startery i wybrać najlepszego ,nawet nie koniecznie najtańszego ,le z dobrą jakością.
- wojteks
- *** Administrator ***
Na początek potrzebujesz routera który agreguje co najmniej 3 pasma 1800-2100-2600.
Pokaż parametry dla każdego pasma osobno (po wymuszeniu) i speedtest do tego.
Pokaż parametry dla każdego pasma osobno (po wymuszeniu) i speedtest do tego.
Nie pomagam na PW!