Dial-up - nieaktywny
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dial-up - nieaktywny
Witam,
Chciałem podłączyć laptopa za pomocą bluetooth( Bluetooth nie jest wbudowany, lecz zewnętrzny - na usb) do internetu przez telefon komórkowy w sieci Era.
wchodzę do :
Start\Settings\Network connections
wybieram :
New connection\Connect to the internet\Set up my connection manually.....
I okazuje się że "Connect using a dial-up modem" - Jest NIEAKTYWNE - wyszarzone.
1) Co zrobić aby było aktywne ?
2) Czy jest inny sposób na takie połączenie ?
Pozdrawiam,
Chciałem podłączyć laptopa za pomocą bluetooth( Bluetooth nie jest wbudowany, lecz zewnętrzny - na usb) do internetu przez telefon komórkowy w sieci Era.
wchodzę do :
Start\Settings\Network connections
wybieram :
New connection\Connect to the internet\Set up my connection manually.....
I okazuje się że "Connect using a dial-up modem" - Jest NIEAKTYWNE - wyszarzone.
1) Co zrobić aby było aktywne ?
2) Czy jest inny sposób na takie połączenie ?
Pozdrawiam,
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Dial-up - nieaktywny
Jest. Zajrzyj do <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> a dokładnie ten temat: Dial-up i poszukaj sposobu na Bluetooth.Sirlobo pisze:Czy jest inny sposób na takie połączenie ?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Sorka szklana kula mi się zgubiła więc napisz jaki to telefonSirlobo pisze:przez telefon komórkowy

-
Sundance_kid :
mam 6630
Jaco:
Dzieki za link, ale nie znalazlem tam odpowiedzi.Polaczenie bluetooth na razie sobie odpuszczam.
Zainstalowalem program Nokia PC Suit, komp sie widzi z telefonem przez USB lecz nie moze mnie polaczyc do internetu, nawet jak wpisze recznie ustawienia w programie :
Punkt dostepu : erainternettt
Nazwa uzytkownika: erainternet
Haslo: erainternet
Jakas rada ?
mam 6630
Jaco:
Dzieki za link, ale nie znalazlem tam odpowiedzi.Polaczenie bluetooth na razie sobie odpuszczam.
Zainstalowalem program Nokia PC Suit, komp sie widzi z telefonem przez USB lecz nie moze mnie polaczyc do internetu, nawet jak wpisze recznie ustawienia w programie :
Punkt dostepu : erainternettt
Nazwa uzytkownika: erainternet
Haslo: erainternet
Jakas rada ?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Sirlobo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Sirlobo uzywasz tt czy "zwykłej" ery ? Dane pakietowe aktywne? Bo mi się kłóci tu tt z erą erą.
[ Dodano: 2008-06-30, 22:18 ]
Sirlobo akurat nie mam tego telefonu ale on nie ma w opcjach przy połączeniu USB cos w rodzaju modem lub pamięć masowa?
[ Dodano: 2008-06-30, 22:18 ]
Sirlobo akurat nie mam tego telefonu ale on nie ma w opcjach przy połączeniu USB cos w rodzaju modem lub pamięć masowa?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A szkoda bo z BT jest o wiele łatwiej niż z kabelkiem. Ale twój wybórSirlobo pisze:Dzieki za link, ale nie znalazlem tam odpowiedzi.Polaczenie bluetooth na razie sobie odpuszczam.

Jest tam automatyczna opcja połączeń. W linku który ci podałem jest wszystko co trzeba zrobić aby działało poprawnie.Sirlobo pisze:Zainstalowalem program Nokia PC Suit, komp sie widzi z telefonem przez USB lecz nie moze mnie polaczyc do internetu, nawet jak wpisze recznie ustawienia w programie :

[ Dodano: 2008-06-30, 22:29 ]
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9951 luknij
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Wejdź w "zarządanie komputerem", później "usługi i aplikacje", dalej "usługi" i znajdź na liście pozycje "telefonia" i "menadżer połączeń usługi dostęp zdalny". Jeśli któraś z nich nie będzie włączona, zmień tryb włączania na ręczny i... włącz. 
Czasem ważna jest kolejność włączania, czyt. zanim nie zostanie uruchomiona usługa telefonia, nie da się uruchomić drugiej usługi (ale z tym chyba sobie poradzisz
)
Aby przejść do "zarządzania komputerem" kliknij "Menu Start", później "Uruchom..." i wpisz compmgmt.msc
W razie problemów - pisz.

Czasem ważna jest kolejność włączania, czyt. zanim nie zostanie uruchomiona usługa telefonia, nie da się uruchomić drugiej usługi (ale z tym chyba sobie poradzisz

Aby przejść do "zarządzania komputerem" kliknij "Menu Start", później "Uruchom..." i wpisz compmgmt.msc
W razie problemów - pisz.
-
Engelbert :
Strzał w dziesiątkę, dziękuję
Strzał w dziesiątkę, dziękuję

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Skoro to zadziałało, to sprawdź jeszcze co będzie po restarcie kompa. Byćmoże bedzie konieczne ustawienie usługi na "automatyczny".Engelbert pisze: Jeśli któraś z nich nie będzie włączona, zmień tryb włączania na ręczny i... włącz.![]()
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.