tracenie zasięgu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
tracenie zasięgu
Witam wszystkim, to mój 1 post
. Mam pewien problem, otuż kupiłem całkiem niedawno Karte wifi pod PCMCIA do laptopa (d-link DWL-G650+), jest to laptop mojego Taty który jeździ po Europie dużymi samochodami. jest teraz w Barcelone, znajduje sieci niezabezpieczone i ma internet. Lecz co jakiś czas rozłacza go i musi sie na nowo łączyć. Jego kolega który ma wbudowaną karte, nie ma takiego problemu siędząc metr od mojego Taty. Czy to wina karty ? oprogramowania ? Sterowniki nie chciały sie zainstalować z płyty która dostałem z kartą (wyskakiwał jakiś error). Więc sciągnełem ze strony d-link'a? czy to może być przyczyna ??

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: tracenie zasięgu
A jaki zasięg ma Twój Tata na tej karcie?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
zasięg ?? jak to sprawdzić ?? o karcie jest to 802.11g/2.4Ghz 54Mbps
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Pod jakim systemem operacyjnym to pracuje?
Jeśli pod Windowsem, to powinno być coś, co pokazuje jaki aktualnie jest poziom sygnału?
Nie znam tej karty dokładnie nie mam też kompa z WiFi pod ręką a z pamięci nie chcę pisać. Może ktoś jest, kto ma i to dokładnie Ci opisze.
Jeśli pod Windowsem, to powinno być coś, co pokazuje jaki aktualnie jest poziom sygnału?
Nie znam tej karty dokładnie nie mam też kompa z WiFi pod ręką a z pamięci nie chcę pisać. Może ktoś jest, kto ma i to dokładnie Ci opisze.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Stały użytkownik forum
Zazwyczaj laptopy z wbudowanymi kartami mają lepszy zasięg poniewaz antenę stanowi w nich cała powierzchnia matrycy, a PCMCIA kazdy wie jak wygląda. może to być właśnie przyczyną tracenia zasięgu.