tracenie zasięgu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maciekaa
Początkujący użytkownik forum

tracenie zasięgu

Post autor: maciekaa »

Witam wszystkim, to mój 1 post :). Mam pewien problem, otuż kupiłem całkiem niedawno Karte wifi pod PCMCIA do laptopa (d-link DWL-G650+), jest to laptop mojego Taty który jeździ po Europie dużymi samochodami. jest teraz w Barcelone, znajduje sieci niezabezpieczone i ma internet. Lecz co jakiś czas rozłacza go i musi sie na nowo łączyć. Jego kolega który ma wbudowaną karte, nie ma takiego problemu siędząc metr od mojego Taty. Czy to wina karty ? oprogramowania ? Sterowniki nie chciały sie zainstalować z płyty która dostałem z kartą (wyskakiwał jakiś error). Więc sciągnełem ze strony d-link'a? czy to może być przyczyna ??
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: tracenie zasięgu

Post autor: zDaleKi »

A jaki zasięg ma Twój Tata na tej karcie?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
maciekaa
Początkujący użytkownik forum

Post autor: maciekaa »

zasięg ?? jak to sprawdzić ?? o karcie jest to 802.11g/2.4Ghz 54Mbps
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Pod jakim systemem operacyjnym to pracuje?
Jeśli pod Windowsem, to powinno być coś, co pokazuje jaki aktualnie jest poziom sygnału?
Nie znam tej karty dokładnie nie mam też kompa z WiFi pod ręką a z pamięci nie chcę pisać. Może ktoś jest, kto ma i to dokładnie Ci opisze.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
wolfek
Stały użytkownik forum

Post autor: wolfek »

Zazwyczaj laptopy z wbudowanymi kartami mają lepszy zasięg poniewaz antenę stanowi w nich cała powierzchnia matrycy, a PCMCIA kazdy wie jak wygląda. może to być właśnie przyczyną tracenia zasięgu.
ODPOWIEDZ