Mam taki dziwny problem, męczę się z tym i nie moge dojść o co chodzi, może ktoś już to przerabiał i mi pomoże :-)
Więc tak:
Mam ruterek zwykly do którego podłączyłem jeden AP WAP54G i dzięki niemu mam na piętrze wifi, drugi AP WAP54G ustawiłem na parterze ponieważ pierwszy AP z piętra daje wifi na całym piętrze ale na parterze mam net tylko w pokoju bezposrednio pod AP z piętra. Więc aby mieć net wifi na parterze wszędzie ustawiłem w tym pokoju drugi AP który skonfigurowany został jako AP klient.
No i cacy wszystko śmiga net działa ale.... tylko na jednym kompie z win XP prof. na drugim kompie z win XP Home mam taką sytuację że sie albo połączy z siecią na parterze ale albo mam "połączenie z siecią z ograniczeniami" albo mam połaczenie "szybkość 1Mb" tak czy inaczej nie ma internetu żadna strona sie nie otwiera nawet GG nie działa.
Drugi komp a raczek komórka z wifi mimo że widzi sieć podaję prawidłowy klucz to łączy sie i łączy i nie może się połączyć.
Co ciekawe jak pójdę z komórką na piętro to łaczy sie bez problemu.
Sytuacja jest o tyle ciekawa że jakiś czas temu kupiłem repeater-a linksysa i miałem identyczne objawy tylko na jednym kompie z XP prof wszystko działało a na reszcie jak opisałem wyżej. Zinterpretowałem to że ten repeater cos nie współpracuje z sieciówką w pozostałych kompach i pozbyłem sie tego urządzenia, ale teraz mam inny zestaw <font color="#FF00FF"><b>»»urządze««</b></font> i mam te same objawy co sugeruje że problem tkwi gdzieś w ustawieniach a nie w sprzęcie.
Poooommmmmooooocccyyyyyyy

Bardzo dziękuję za wskazówki