Nie mozna wyslac poczty przez iPlusa

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
air23

Nie mozna wyslac poczty przez iPlusa

Post autor: air23 »

Witam,

Od soboty mam problem z wyslaniem poczty przez Outlooka, laczac sie za pomoca iPlus. Objawy sa takie, ze Outlook laczy sie z serwerem, wysyla poczte, ale pasek stanu zatrzymuje sie na koncu i tak juz zostaje. Po okolo minucie pojawia sie komunikat, ze serwer nie odpowiedzial.
Obrazek
Mam konto pocztowe na platnym serwerze, ale probowales wyslac z konta o2.pl i niestety objaw jest ten :( Co ciekawe puste maile moge wysylac bez problemu, jednak wystarczy, ze dodam jakas tresc lub temat i mail nie chce sie wyslac :(

Predkosc lacza mam bardzo dobra - EDGE

Co to moze byc ?? Macie jakies pomysly ?

Pozdrowionka
Air23
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Nie mozna wyslac poczty przez iPlusa

Post autor: zDaleKi »

Miałem kiedyś podobny problem i winny u mnie był serwer DNS.
Sprawdź czy możesz "pingować" się do tych serwerów.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
air23

Post autor: air23 »

BliSki pisze:Miałem kiedyś podobny problem i winny u mnie był serwer DNS.
Sprawdź czy możesz "pingować" się do tych serwerów.
Pingowac sie moge bez problemow. Zreszta Outllook laczy sie z serwerem, przeprowadza uwierzytelnianie i zaczyna wysylac poczte. Klopot w tym, ze nie chce jakby zakonczyc polaczenia. Na innych programach pocztowych mam to samo :(

Czytalem cos, ze przyczyna moze byc blokowanie numerow IP iPlusa przez serwery pocztowe, ale nie wiem czy akurat to jest przyczyna. Dziwne jest to ze puste maile wychodza bez problemu.

Air23
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

Air23 pisze:przyczyna moze byc blokowanie numerow IP iPlusa przez serwery pocztowe, ale nie wiem czy akurat to jest przyczyna. Dziwne jest to ze puste maile wychodza bez problemu.
Chyba nie tu tkwi problem.
Filtry anty-sp-amowe tym bardziej zakwalifikują puste maile jako sp-am.
Możesz jeszcze spróbować wysłania poprzez serwer proxy.
Odpada jednak w3cache.icm.edu.pl. I jemu podobne.
Musisz znaleźć serwer, który w pełni ukrywa Twoje IP.
Nie pamiętam jak dokładnie się takie serwery nazywają (chyba elite proxy, czy jakoś tak). Nie jestem specem w tej dziedzinie :(
ODPOWIEDZ