Tp link wr543g zawiesza się

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lmagrys
Początkujący użytkownik forum

Tp link wr543g zawiesza się

Post autor: lmagrys »

Witam
Mam taki problem tp link wr543g zawiesza sie losowo czasem po 5minutach a casem po godzinie pomaga tylko wyłącznie zasilania i ponownie podłaczenie. mam go ustawionego w trybie ap client i wszystko jest poprawnie skonfigurowane internet dzała bez problemów niestety co chwile sie zawiesza tak że nie mogę nawet wejśc do panelu w czym może być problem może ktoś się już spotkał z czymś takim bo nigdzie nie mogę znalezć odpowiedzi.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Tp link wr543g zawiesza się

Post autor: wojteks »

Uszkodzenie, przegrzewanie się, marny zasilacz, zakłócenia w zasilaniu 230V. Ja bym go na reklamacje oddał.
Nie pomagam na PW!
lmagrys

Re: Tp link wr543g zawiesza się

Post autor: lmagrys »

ok tylko mam 2 takie routery drugi jest u sąsiada i pracuję w trybie router a mój client zamienialiśmy się nimi i oba się zawieszają w trybie client natomiast jako ap router działają ok. W czym może być problem może zasilacz który ja mam jest wadliwy czy to może być problem?
zlywiedzmin666

Mam to samo

Post autor: zlywiedzmin666 »

Dokładnie mam ten sam problem. Tego routera nie da się skonfigurować źle. Z drugiej strony wymieniłem go na inną sztukę i jest to samo. Ponadto testowałem ustawienia z dhcp po stronie lan-u jak i bez, oraz ze stałym adresem po stronie klienta WIFI jak i pobieranego z DHCP. Szkoda że nie jest zarządzalny przez ssh - można by się wtedy więcej dowiedzieć.

[ Dodano: 2008-07-25, 13:24 ]
Wiedziałem że z tym routerem jest coś nie tak - 22 lipca wyszła poprawka firmware-u uwzględniająca dokładnie problemy które miałem/mamy

http://www.tplink.com/support/download. ... R543G&h=V2

teraz tylko czekać czy działa stabilnie
ODPOWIEDZ