Witam
Mam takie pytanie. Otóż za 3 miesiące kończy mi się umowa z tpsa o świadczenie usługi Neostrada. Dzwonili już do mnie z tpsa żebym przedłużył umowę na kolejne 24 miesiące i płacił im 62 zł za łącze 1 Mb. Dziś dowiedziałem się, że jest możliwość podpięcia się do sieci radiowej w moim bloku i za łącze 1 Mb a w nocy 2 Mb bym płacił 45 zł na miesiąc. Czy radiówka się w ogóle opłaca? Jak to chodzi? Tak samo jak Neostrada? Do łączenia z Neostradą używam routera LINKSYS WAG200G-EU Czy można go przystosować do łączenia się siecią radiową i dzielenia łącza, przez wifi z laptopem tak jak mam teraz przy Neostradzie? Czy jeżeli zdecydowałbym się na sieć radiową i wpuścił ich do domu z kablami to mógłbym podłączyć routera z kablem w najbliższym pokoju żeby mi z kablem nie lecieli po całym mieszkaniu do komputera, a do komputera ewentualnie dokupić kartę wifi żeby laptop i stacjonarny leciały po wifi z routera? Czy można takie coś w ogóle zrobić? Prosiłbym o odpowiedź na moje pytania.
Kilka pytań mam
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Kilka pytań mam
Ja osobiście nie zamieniłbym kabla na radio.jacek1982 pisze:Czy radiówka się w ogóle opłaca? Jak to chodzi?
Nie.jacek1982 pisze:Do łączenia z Neostradą używam routera LINKSYS WAG200G-EU Czy można go przystosować do łączenia się siecią radiową i dzielenia łącza, przez wifi z laptopem tak jak mam teraz przy Neostradzie?
Nie wiem czy rozumiem twoje pytanie. Ale jeśli dobrze to odpowiedź brzmi: zależyjacek1982 pisze:Czy jeżeli zdecydowałbym się na sieć radiową i wpuścił ich do domu z kablami to mógłbym podłączyć routera z kablem w najbliższym pokoju żeby mi z kablem nie lecieli po całym mieszkaniu do komputera, a do komputera ewentualnie dokupić kartę wifi żeby laptop i stacjonarny leciały po wifi z routera?

-
- Początkujący użytkownik forum
chodzi oto że w moim bloku anteny stoją już od ponad roku a kable są puszczone przez pion tak mi mówił ich monter ja sie nie znam waham sie bo ludzie którzy maja u mnie w bloku mówią że działa im dobrze ten internecik, ale trzeba tez wziąć pod uwagę ze te osoby które maja ten net nie uzywaja go tak jak ja uzywam neostrade czyli skype czasem radio gry online
itp..
itp..
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Do grania to tylko kabel. Radiówka potrafi być mocno niestabilna.