Strasznie wolny LAN na wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kajot
Początkujący użytkownik forum

Strasznie wolny LAN na wifi

Post autor: kajot »

Witam

Mam taki problem. Mam w domu dwa kompy obydwa na WIN XP. Net idzie przez radio do jednego z nich a do drugirgo na kablu. Lacze DSL rodzielam routerem Dlink-524. Teraz jest taki problem, ze net chodzi super..a jak np przesylam wiekszy plik po lanie (przez wi-fi) to potrafi isc godzine czasu np. film. Jaka moze być przyczyna? Karta wifi D-link pod USB pokazuje ze jest polaczona z 11Mbit/s mimo ze router chodzi na 54 :/
Prosze o rade
Pozdrawiam
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Strasznie wolny LAN na wifi

Post autor: zDaleKi »

kajot pisze:...Karta wifi D-link pod USB pokazuje ze jest polaczona z 11Mbit/s mimo ze router chodzi na 54 :/
Jaka to dokładnie jest karta?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
kajot
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kajot »

D-link DWL-122

Teraz przeczytalem specyfikacje techniczna. Karta ma max 11Mbit/s
Dzeki za odpowiedz i sorry za klopot/
Moj blad. Przepraszam admina za zasmiecanie ;)
Pozdrawiam
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

kajot pisze:D-link DWL-122

Teraz przeczytalem specyfikacje techniczna. Karta ma max 11Mbit/s
Tego się właśnie domyślałem ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
wolfek
Stały użytkownik forum

Post autor: wolfek »

moze nawet 11 mbitsow nie wyciagac, sam mam siec 11mbits z tym ze ja jestem podpiety zwykla skretka i tak jak sie spodziewalem przesylanie plikow z karty wifi do mnie na komp idzie calkiem szybko prawie 11mbitsow jednakze przesylanie plików w konfiguracji
karta wifi-> Apek <-karta wifi daje o wiele gorszą szybkość, nie ma co walczyć taki standard :-)
ODPOWIEDZ