iplus bez modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
iplus bez modemu
Czy ktos wie czy mozna wykupic abonament iplusa bez modemu i czy to wiaze sie z jakimis wiekszymi kosztami, oplata za aktywacje na przyklad ?
- heczek
- Początkujący użytkownik forum
Re: iplus bez modemu

pozdr
acer 3003 - N6230i - iplus simdata - neo
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie zgadzam się z przedmówcą.
Jeśli masz firmę to możesz wziąć iPlusa bez modemu przy umowie na 12 miesięcy i abonamencie 60 zł/mies. Jak masz telefon abonamentowy w plusie to możesz zamówić iPlus jako usluga dodatkowa na twojej karcie sim. Płacisz wtedy 60 zł/mies za usługę, a za deaktywację 12 zł.
Jeśli masz firmę to możesz wziąć iPlusa bez modemu przy umowie na 12 miesięcy i abonamencie 60 zł/mies. Jak masz telefon abonamentowy w plusie to możesz zamówić iPlus jako usluga dodatkowa na twojej karcie sim. Płacisz wtedy 60 zł/mies za usługę, a za deaktywację 12 zł.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ja słyszałam o opcji: umowa bez modemu na 6 miesięcy, koszt miesięczny 60 zeta. Tylko, że zaznaczam, że byłam w 5 Plusach i w każdym mówili co innego. Ale do tej opcji co podałam miałam nawet regulamin.
- klisza
Owszem, ale kosztuje to 60 zł + 25 zl abonamentu telefonicznego.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie. Jest (była) opcja bez zakupu modemu, tylko z karta bez innych kosztów i druga oferta to własnie normalna aktywacja telefonu plus ta aktywacja. Do tego pierwszego miałam nawet regulamin gdzie nie było nawet wspomniane o tym..klisza pisze:Owszem, ale kosztuje to 60 zł + 25 zl abonamentu telefonicznego.
-
- Stały użytkownik forum
gdzie wy szukacie informacji??? wszystko jest na stronach operatorów, tam dowiadujesz się nawet wiecej niż w salonie (najlepsze a jednoczesnie wkurzajace są sytuacje jak ludziom w salonie musisz tłumaczyć jakie promocje ma ich firma, przerabiałem to z promocjami iPlusa
),
w iPlusie jest promocja DLA FIRM, kupujesz samą kartę sim bez modemu aktywacja 1 zł a potem przez 12 miesięcy płacisz po 59,78 zł brutto co miesiąc za GPRS/EDGE/UMTS

w iPlusie jest promocja DLA FIRM, kupujesz samą kartę sim bez modemu aktywacja 1 zł a potem przez 12 miesięcy płacisz po 59,78 zł brutto co miesiąc za GPRS/EDGE/UMTS
Ostatnio zmieniony 2006-03-31, 06:31 przez krecikson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Niech mi ktoś to jasno wyjaśni. Jeśli kupuję iPlusa indywidualnie z modemem to płacę abon. za iPlusa + 25 zł /miesięcznie ???
A jeśli mam juz aktywację i chcę to zrobić przez telefon?
Pomocy - bo nawet w salonach są niedoinformowani.
Pozdrawiam
A jeśli mam juz aktywację i chcę to zrobić przez telefon?
Pomocy - bo nawet w salonach są niedoinformowani.
Pozdrawiam
-
To TY nie wiedziałeś,że w salonach są niedoinformowani.Kiedy ja chciałem kupić simdatę wtedy, kiedy było tak głośno na różnych forach o problemach z naliczaniem i pytałem w kilku salonach,czy ja również będę miał taki problem, w każdym z nich pracownik odpowiadał,że pierwszy raz słyszy o jakimkolwiek problemie.
-
- Stały użytkownik forum
odpowiedz z BOK
Dostalem odpowiedz z BOK Plusa :
"Odpowiedź: (iPlus) - 31-03-2006 15:01
Istaje taka możliwość, zle tylko na REGON czyli na działalność gospodarczą. Cena abonamentu w
takim przypadku wynosi 59,78 pln brutto. Pełny regulamin oferty dostępny na:
http://www.iplus.pl/promocje_biznes.html ."
To chyba rozwiewa wszelkie watpliwosci, choc w pewnych salonach mowili mi ze moge wziasc sama umowe z karta SIM bez modemu, chociaz jestem klientem indywidualnym, dziwne.
"Odpowiedź: (iPlus) - 31-03-2006 15:01
Istaje taka możliwość, zle tylko na REGON czyli na działalność gospodarczą. Cena abonamentu w
takim przypadku wynosi 59,78 pln brutto. Pełny regulamin oferty dostępny na:
http://www.iplus.pl/promocje_biznes.html ."
To chyba rozwiewa wszelkie watpliwosci, choc w pewnych salonach mowili mi ze moge wziasc sama umowe z karta SIM bez modemu, chociaz jestem klientem indywidualnym, dziwne.
- seboo
hmm
ale macie problemy - idziesz do salonu - bierzesz karte sim bez telefonu - abonament 25 zlotych - w tym 80 minut do plusa i na stacjonarne - umowa na 6 miesiecy - dodajesz do tego iplusa i juz ! - sam tak zrobilem i nie narzekam
umts-ik smiga mi pieknie - przynajmniej <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> 

- klisza
To czy nie lepiej wziąć tego iPlusa z modemem za 1zł na 24 miesiące?
-
- Stały użytkownik forum
modem za 1zl ?
A napisz jeszcze co to za modem i gdzie moge taki dostac bo ja o niczym takim nie slyszalem jeszcze, chyba ze to tylko dla abonentow Plusa ?
- klisza
Przecież to najbardziej reklamowany modem w iPlusie. Ja go właśnie kupiłem do iPlusa, ale od razu sprzedałem i kupiłem telefon. Jest to Sony Ericsson GC79 pod wejście PCMCIA. Obsługuje GPRS klasa 10 i Wi-Fi. Nie ma wejścia antenowego.
A dostać go można (przynajmniej w moim mieście) w większości salonów Plusa.
A dostać go można (przynajmniej w moim mieście) w większości salonów Plusa.
-
- Użytkownik forum
Jeśli nie mieszkacie w zasięgu EDGE to może być.
Ja kupiłem iPlusa 6 m-c temu z tym właśnie modemem (GC79)
NIe miałem z nim żadnych problemów.
Ale jak zaczęło u mnie działać EDGE to wylondował na Allegro.
Osobiście uważam, że jesli chcecie podpisać umowę na 24 m-c to nie z tym modemem. Ewentualnie go sprzedać i kupić telefon- jako modem.
Ja kupiłem iPlusa 6 m-c temu z tym właśnie modemem (GC79)
NIe miałem z nim żadnych problemów.
Ale jak zaczęło u mnie działać EDGE to wylondował na Allegro.
Osobiście uważam, że jesli chcecie podpisać umowę na 24 m-c to nie z tym modemem. Ewentualnie go sprzedać i kupić telefon- jako modem.
-
- Stały użytkownik forum
modem za 1zl
ach o tym modemie myslicie, no tak tylko ze jak dla mnie to odpada ja potrzebuje modem na USB bo to do stacjonarnego kompa tylko. Jesli chodzi o telefon , to nie bardzo, bo caly czas na ladowarce musi jechac wiec szkoda mi telefonu i kasy na takie rozwiazanie, teraz lece z telefonu i wiem o czym pisze.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Z tego co się orientuje sa "czytniki" kart pcmcia które mozesz podpiąc do płyty głównej lub takie coś przez USB.
-
- Użytkownik forum
Ja używam telefonu jako modemu -wisi cały czas na ładowarce, ale to nie problem.
Sprzedałem GC79 na Allegro za 280PLn i kupiłem sobie Nokię 6021 i bluetooch za 250 PLN.
Zarobiłem 30, zyskałem EDGE i możliwość wspólpracy z każdym kompem, który posiada USB.
Do tego zaletą takiego rozwiązania jest możliwość umieszczenia telefonu w miejscu, gdzie jest najlepszy zasięg.
pozdrawiam
Sprzedałem GC79 na Allegro za 280PLn i kupiłem sobie Nokię 6021 i bluetooch za 250 PLN.
Zarobiłem 30, zyskałem EDGE i możliwość wspólpracy z każdym kompem, który posiada USB.
Do tego zaletą takiego rozwiązania jest możliwość umieszczenia telefonu w miejscu, gdzie jest najlepszy zasięg.
pozdrawiam
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Sama używam telefonu jako modemu (Siemens s55) i tez polecam takie rozwiązanie. Telefon kupiłam za grosze (100), simdatę i mam namiastke internetu:)
-
Namiastka internetu - ja bym raczej powiedział że to SUPER sprawa z tą SIMDATą, chodzi o 100% lepiej od zwykłego modemu telekomuny (który zrywa połączenie co 15 min.), no i co najważniejsze wychodzi o połowę taniej przy normalnym użytkowaniu netu w poruwnaniu -> (porównaniu) z tp dialup.Sundance_kid pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->BliSki - tniemy zbędne cytaty!
simdatę i mam namiastke internetu:)

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Dla mnie jest to namiastka. Pliku nie ściagnę, obrazy powyłączane (??pisownia??), wolne ale chociaż nie muszę żulic u znajomych potrzebych mi info... I na moim końcu świata mam dostęp do jakiś informacji. I następny plus: żadnej umowy, żadnych zobowiązań.
Ładny offtopic mi wyszedł:P
Ładny offtopic mi wyszedł:P