Upłynął limit czasu rządania bramki

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
paladyn
Użytkownik forum

Upłynął limit czasu rządania bramki

Post autor: paladyn »

Witam.
Mam pewien problem, kiedyś pisałem tutaj o routerze, więc go kupiłem z pomocą kolegi z forum udało mi się go zrobić. Teraz mam problemy co chwile rozłącza mi się internet "Upłynął limit czasu rządania bramki" i tak co jakiś czas takie limity mi wyskakują nie raz 10 razy (wystarczająco żeby rozłączyć mnie np: z gry.). Nie mam pojęcia czy mi to się robi od czasu gdy kupiłem router czy też nie (nie pamiętam). Czy możliwe jest to że ktoś mógł mi się włamać na mój internet i czerpać go ?, ponieważ czasem tak że pingi wzrastają do 2k, wina internet ? raczej nie.
Proszę o pomoc, może jakieś zabezpieczenia pomogą (jesli ktos tak sadzi to prosze o pomoc jak to zrobic).
Z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Upłynął limit czasu rządania bramki

Post autor: Jo_gurt »

Jakiego masz neta?
Jaki router?
Jakie zabezpieczenia?
Na kablu jest OK?
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: przemek20011 »

Jo_gurt pisze:Jakiego masz neta?
Jaki router?
Jakie zabezpieczenia?
N
Przypominam sobie kolegę paladyna i w sposób bardzo łopatologiczny dochodziliśmy do rozwiązania problemu ;)

Router z tego co pamiętam TLwr543g kompy po kablu.Interet radiowy.Zabezpieczenia po Mac-u.:D
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Jeśli tak to paladyn żadnych zabezpieczeń nie doda - wszystko zależy od konfiguracji ISPa. Zgłoś sprawę do dostawcy, bo to najpewniej problem z jego infrastrukturą.
paladyn
Użytkownik forum

Hmm, nie wiem co jest nie tak, pisałem do niego wczoraj mówił że wszystko musi być w porządku, pozatym gość ma 26 lat i kozaka zgrywa więc się z nim nie dogadam.
Btw. jest 100m ode mnie taki jeden małolat co wchodzi w czyjegoś neta więc bardzo możliwe że to przez niego, wolałbym dać jakies zabezpieczenia jeśli to możliwe.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

paladyn pisze:pozatym gość ma 26 lat i kozaka zgrywa więc się z nim nie dogadam.
Poszukaj innej sieci w takim razie, tacy są najgorsi.
Możesz sprawdzić najpierw bez routera.
paladyn
Użytkownik forum

omg nie wiem znów sie robi tak że co pare minut wyskakuje klika pod rząd "upłynął limit czasu rządania bramki" nie wiem czy to brat może tak robić tam bo on tam pracuje i na złość mi tak robić może, bo sie z nim pokłóciłem i mówił że zapomnij o necie. ;| może to jego sprawka? co zrobic?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Ale my na wrednego brata ani na kiepskiego dostawcę nie poradzimy. :]
ODPOWIEDZ