Sposoby na przyszpieszenie edge i nie rozłączanie 6230i w pl

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Paw6230
Początkujący użytkownik forum

Sposoby na przyszpieszenie edge i nie rozłączanie 6230i w pl

Post autor: Paw6230 »

Jak można to przyśpieszyć i dlaczego się rozłącza telefon taki sam objaw miałem na telefonie radiowym z TPSA . Czy można stosować anteny lub wzmacniacze sygnału i co to da .
Sory że tak ogólnikowo ale myślę że temat się rozwinie nie jestem poetą łączę się przez BT jeden dzień transfer 20Kb przy ściąganiu a w drugi 3 Kb co jest grane z tego co wiem to w pobliżu są trzy nadajniki plusa i wszystkie na edge tylko że one stoją 3metry od siebie . Sam nie wiem o co chodzi . Jestem tu nowy tak że nie wyrzucajcie tego posta bo na pewno nie tylko jam mam taki problem .
PS.
mam wrażenie że to taka sama zasada co tv satelita ktoś coś wprowadza a drugi to ulepsza w końcu trzeba sobie jakoś pomagać , jak się mylę to mnie poprawcie :?:
monos
Początkujący użytkownik forum

Re: Sposoby na przyszpieszenie edge i nie rozłączanie 6230i w pl

Post autor: monos »

Miałem podobny problem na swojej 6230i - transfer na poziomie 130 kb/s i co parę godzin zerwane połączenie.
Walczyłem dwa tygodnie: różne ustawienia, różne sterowniki modemów itp. Znalazłem jednak sposób - kupiłem SE GC89 :lol:
Teraz cały czas transfer > 200 kb/s.

monoS
ODPOWIEDZ