Asus wl-600g nie instaluje się

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
D4oS
Początkujący użytkownik forum

Asus wl-600g nie instaluje się

Post autor: D4oS »

Otóż zakupiłem router Asus wl-600g żeby rozdzielić internet na komputer (potem 2) i laptopa. Jednak nie idzie mi w ogóle instalowanie tego. Postępując zgodnie z instrukcjami podczas instalacji pojawia się step "Push the EZSetup button the back of the wireless router for over 3 seconds; until power LED is blinking" nie czaję słowa blinking, ale i tak nic z diodą się nie dzieje... klikam next i wyskakuje "Network connection is not avalible. Check your network connection." I wtedy instalator się zamyka a ja nie mogę nic zrobić. Jest jeszcze opcja manual, za jej pomocą najpierw jest okno z napisem "Connecting to the wierless router, please wait..." potem to samo + "Ensure wireless router's connection and power" myślałem że mam zepsuty ethernet, ale na laptopie jest dokładnie tak samo.
Ostatnio zmieniony 2008-07-19, 18:25 przez D4oS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Re: Asus wl-600g nie instaluje się

Post autor: KrissTofferr »

Do tłumaczenia angielski-polski polecam serwis Google Translate http://translate.google.com/

Nawet całkiem nieźle przetłumaczył:
EzSetup Naciśnij przycisk z tyłu bezprzewodowego routera przez ponad 3 sekundy, aż do zasilania dioda miga
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

D4oS, a próbowałeś skonfigurować dziada ręcznie? ;)
D4oS

Jestem w tym cienki :P co znaczy ręcznie? Jeśli przez adres ip (w tym przypadku 192.168.1.1) to strona się nie ładuje. Co do Google translate to znam ta stronę, ale skoro nic z lampką się nie dzieje, to nie chciało mi się sprawdzać :P W windows w połączeniach sieciowych jest że kabel Ethernet jest odłączony, a nie jest...
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

D4oS pisze:Jeśli przez adres ip (w tym przypadku 192.168.1.1) to strona się nie ładuje.
D4oS pisze:W windows w połączeniach sieciowych jest że kabel Ethernet jest odłączony, a nie jest...
To bardzo niedobrze. Masz inny kabel, żeby przetestować? Driver sieciówki poprawnie zainstalowany? Z tymi objawami trzeba sobie poradzić przede wszystkim, konfiguracja routera nie ma na nie wpływu.
D4oS

Na komputerze driver raczej ok. Na laptopie mógł być zły, a na komputerze port nie działać. Tak czy siak myślę że prze internet nie możecie za bardzo pomóc, ale dzięki za poprzednie odpowiedzi :) przyjdzie informatyk i się sprawa wyjaśni ;]
ODPOWIEDZ