problemy z WAG200G

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
perezz85
Początkujący użytkownik forum

problemy z WAG200G

Post autor: perezz85 »

Witam
Wiem iż wątek rozłączania usługi Neostrada pewnie był już niejednokrotnie poruszany ;) Ale wciąż nie mogę znaleźć pomocnej mi informacji.
Mój Linksys nie rozłącza Neostrady przypadkowo tylko po włączeniu któregokolwiek komputera z kartą bezprzewodową po ponownym połączeniu routerek chodzi normalnie.
Kompy bezprzewodowo łączą sie przez TP-linki. W sumie to badziewne karty i pewnie mogą sprawiać problemy ale nie wydaje mnie się że do tego stopnia. Mniemam że chodzi o jakieś ustawienia siły sygnały, ale nie mam o tym zielonego pojęcia :0
Pomocy
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: problemy z WAG200G

Post autor: Jo_gurt »

Próbowałeś nowszych firmware? Podobno pierwsze firmware WAG200G nie były zbyt udane. Czasem warto napisać do BOKu linksysa, przysyłają (jeśli mają na stanie) firmware, którego jeszcze nie ma dostępnego na oficjalnej stronie.
perezz85
Początkujący użytkownik forum

Post autor: perezz85 »

Firmware próbowałem 1.01.05 teraz 1.01.06 i dalej ten sam szajs :(
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Tam jest taka opcja, że router ma rozpinać z internetem po jakimś czasie od rozłączenia się urządzenia. Może masz to ustawione na krótki czas.
Spróbuj zmienić to na połączenie ponowne po 20 sekundach od rozłączenia.
To jest w ustawieniach ADSL.
ODPOWIEDZ