iPlus problem...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: iPlus problem...
Sygnał: 4 lub 5
Usługa: EDGE
A tak jeszcze na marginesie, to posiadam modem Option Icon 225 USB
Usługa: EDGE
A tak jeszcze na marginesie, to posiadam modem Option Icon 225 USB
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
djmarti, a próbowałeś ściągnąć same sterowniki optiona i zrobić dial-up i sprawdzić czy będzie działać?
-
Właśnie ściągnąłem najnowsze sterowniki "driver_4_0_2_30-signed" i spróbuję zrobić ten dial-up
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Jak byś miał problem zajrzyj do <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>spróbuję zrobić ten dial-up

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
djmarti, możesz jeszcze używać programu Top NetInfo naszego kolegi z forum. Tam jest więcej niż w aplikacjach providerów czy producentów. 
Uzupełnianie, sprawdzanie konta itd.

Uzupełnianie, sprawdzanie konta itd.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ustalmy fakty:djmarti pisze:Na komputerze stacjonarnym z Win XP wszystko ładnie chodzi, lecz ostatnio zauważyłem, że gdy podłączam modem do gniazda w HUB, dzieje się to samo co na lapku.
Masz Icon 225, który działa na stacjonarnym z XP, a na laptopie wVistą nie chodzi.
Pytanie czy to jest wina oprogramowania (sterowników pod Vistą), czy problem jest z laptopem? Bo modem wygląda na sprawny.
Było by dobrze gdybyś zainstalował XP na tym laptopie i sprawdział czy chodzi. Możesz też zainstalować Viste na stacjonarnym i zobaczyć czy jest wtedy problem.
Być może jest to problem z laptopem (za słabe zasilanie, coś nie styka itp.) Powinieneś sprawdzić działanie podczas zakupu.
-
Znowu mam problem;(
To znowu ja
mam zasiegu 4 na 7 kresek EDGE i net chodzi ok... ale czasami ma napad i ja kreski i google to sie z 5 min otwieraja... i w wiekszosci to lipa... o co mu kaman? cos mam zle w ustawieniach??

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
devil w dzień i w nocy tak samo? Nic Ci się w tle nie aktualizuje?
-
Czesciej w nocy ale w dzien tez sie zdarza... Nic sie w tle nie akualizuje choc mam troche cienkiego kompa i mam mam dobrego firewall'a i antywira i moze on tak zamula? Ale zawsze mi sie tak dzieje jak przekrocze limit 1GB...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Wyłacz na próbę wsyztskie aktualizacje we wszystkich programach i zobacz czy bedzie taka sama sytuacja.Ale zawsze mi sie tak dzieje jak przekrocze limit 1GB...