Studia - wybór Internetu bezprzewodowego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Studia - wybór Internetu bezprzewodowego
Witam
Od 1 października idę na studia i potrzebować będę dobrego, mało awaryjnego, dostępu do Internetu. I pytanie, który wybrać? O BC już się naczytałem i myślę, że rozwiązanie Ery odpada na starcie, chociaż, że teoretycznie szybkość jest HSxPA jest u nich największa. Bedę mieszkał z dwoma kolegami, więc wydatki na internet byłyby dzielone na 3. W związku z tym myślałem nad Internetem w cenie ok. 100 zł (110 bodajże ma IPlus I Orange). Co byście polecili? I jaki modem najlepiej wybrać? Osobiście wolałbym kartę ExpressCard, ale USB też ujdzie...
Od 1 października idę na studia i potrzebować będę dobrego, mało awaryjnego, dostępu do Internetu. I pytanie, który wybrać? O BC już się naczytałem i myślę, że rozwiązanie Ery odpada na starcie, chociaż, że teoretycznie szybkość jest HSxPA jest u nich największa. Bedę mieszkał z dwoma kolegami, więc wydatki na internet byłyby dzielone na 3. W związku z tym myślałem nad Internetem w cenie ok. 100 zł (110 bodajże ma IPlus I Orange). Co byście polecili? I jaki modem najlepiej wybrać? Osobiście wolałbym kartę ExpressCard, ale USB też ujdzie...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Studia - wybór Internetu bezprzewodowego
marcin_rys, odradzam internet komórkowy jako takie rozwiązanie. Na 3 osoby szybko limit się skończy.
W jakiej miejscowości te studia? W akademiku będziecie mieszkali czy wynajem?
W jakiej miejscowości te studia? W akademiku będziecie mieszkali czy wynajem?
-
- Początkujący użytkownik forum
Wynajmem w Szczecinie.. Co prawda, jest tam jakaś możliwość podłączenie Internetu, ale nic konkretnego nie wiem...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
To lepiej się dowiedz. Internet komórkowy to ostateczność. Nawet jak weźmiecie z większym limitem to szybko się zużyje. A po tym korzystanie z internetu będzie średnio przyjemne.marcin_rys pisze:ale nic konkretnego nie wiem...
I w tym momencie zdyskwalifikowałeś internet komórkowymarcin_rys pisze:będę dobrego, mało awaryjnego,

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To co powiedziała Sundance_kid.
Nic dodać, nic ująć.
Zorientuj się w czymś lokalnym po kabelku bez limitów.
Nic dodać, nic ująć.
Zorientuj się w czymś lokalnym po kabelku bez limitów.